Share

Plecarea in Taiwan la Computex 2024 a fost momentul oportun sa incerc GPSmap 67i de la Garmin ( vezi review ) intr-un scenariu aparte, intr-un loc necunoscut, la 8500 km de unde testez in mod normal echipamentele de la ei. Acest navigator GPS cu capabilitati de semnalizare SOS prin satelit functioneaza complet offline, indiferent de unde te afli. Primul pas inainte de imbarcare a fost sa descarc ultimele versiuni de harti pentru Taiwan. Doar asa puteam naviga mergand pe jos direct din dispozitiv. Am avut si subscriptia Outdoor Maps+ ( subscriptie platita anual ) activa pentru a fi sigur ca ma pot descurca in orice parte a Taiwan-ului ajung si sa am cele mai detaliate harti in buzunar.

Imediat ce am ajuns in Taiwan, am descoperit ca este un oras inconjurat de multa natura, au o varietate interesanta de fauna si vegetatie. Natura este la limita cladirilor, iar vegetatia isi face simtita prezenta pe langa si prin betoane. Este un mix interesant, cu o aura ”exotica”. Vremea este foarte calduroasa, cu multa, multa umiditate. Se pare ca am ajuns intr-un loc unde pot testa capacitatea de rezistenta fizica a lui 67i la umezeala si caldura ( umezeala a fost cam 90-95% cu 34-36 grade zilnic ). Pe partea de comunicatie am avut o cartela 5G in reteaua lor, activa timp de 10 zile, dar datele le-am folosit mult pentru postare de continut si emailuri in acea perioada, iar conexiunea activa la satelit a lui GPSmap 67i am folosit-o pentru a monitoriza vremea in locatiile unde ma aflam sau in care urma sa ma duc.

Pana atunci, trebuie sa stiti ca GPSmap 67i a fost asociat cu un plan nelimitat de comunicatie ( multumita celor de la Garmin Romania ). Altfel nu as fi putut comunica cu cei de acasa si sa le dau update-uri/check-in-uri live cu locatiile pe unde ma plimb. Acest plan ofera un numar nelimitat de SMS-uri, verificari de vreme si checkpoints pentru cei de acasa. Ca tot vorbim de asta, GPSmap 67i m-a dus chiar la sediul Garmin Taiwan care era la sub 2 km de mers pe jos fata de hotelul de unde eram cazat. Mai multe despre asta in randurile urmatoare.

SPECIFICATII CHEIE GARMIN GPSMAP 67i

  • Ecran monocrom cu rezolutie 240 x 400 pixeli si diagonala de 3 inch ( 7,6 cm );
  • Certificare IPX7;
  • Autonomie orientativa: pana la 165 ore ( 6,85 Zile ) cu raportare odata la 10 minute si pana la 860 ore in modul expeditie ( 38.5 zile );
  • Senzori: GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS, BEIDU, Busola, Altimetru-Barometru;
  • Posibilitate de conectare cu senzori de cadenta-viteza si HRM;
  • Functionalitati extra: Calculator, Alarma, Active Weather, InReach Weather, Cronometru, Lanterna, informatii despre Soare si Luna;
  • Conectivitate: Wi-Fi – Bluetooth si ANT+;
  • Aplicatie Garmin Explore si Garmin Messenger;
  • Functii: Weather / Notificari Inteligente;
  • Functii Exterioare: Navigatie din punct in punct | Trackback | Calcularea Suprafetei | Informatii Soare si Luna | GeoCache Live ;
  • Carcasa realizata din polimer ranforsat cu fibre;
  • Interfata USB-C;
  • Harti si memorie: 10000 locatii/waypoints – 200 trasee si 200 de activitati;
  • Memorie Integrata de 16 GB + Slot de card MicroSD ( suporta capacitate maxima de 32 GB );
  • Dimensiuni: 6,2 x 16,3 x 3,4 cm;
  • Greutate: 230 grame.

Prezentare Exterioara

Cam asa se prezinta de jur imprejur GPSmap 67i.

Experienta de utilizare in Taiwan

Am luat GPSmap 67i dupa mine in Taiwan ca dispozitiv de comunicatie de urgenta ( in caz de cutremur sau tsunami ). Nu ma consider atat de ghinionist, dar e bine sa fii pregatit cand pleci la 8500 km departare de casa. Am aflat din discutiile cu localnicii ca in Taiwan exista si vipere foarte veninoase si au stoc de anti-venin la farmaciile majore pentru ca sunt cazuri relativ dese cu turisti/localnici muscati. Cu ajutorul lui GPSmap 67i poti semnala oricare din urgentele de mai sus, iar cu o simpla apasare a butonului de SOS, poti lua legatura cu echipaje de urgenta locale prin intermediul Garmin Response Team ( disponibila 24/7 pentru coordonarea semnalelor de urgenta primite prin satelit ). Dupa un schimb rapid de mesaje pentru a analiza urgenta, centrul trimite ajutoarele potrivite. Desigur, pentru asta ai nevoie de un abonament activ pentru ca totul sa functioneze ca la carte. Este o varianta de backup excelenta, chiar daca ai internet sau nu pentru ca zonele moarte de semnal GSM pot exista oriunde.

Pe langa Computex 2024, am fost plecat in plimbare la mall-ul de componente PC, la primarie, la multe locuri de mancat sushi. Iar pentru asta m-am putut bucura de navigatia pas cu pas care nu m-a lasat la greu, mai ales in momentele cand nu intelegeam ce scrie pe semne. Avand GPSmap 67i aproape, m-am simtit mai in siguranta de foarte multe ori, mai ales cand pleci in astfel de aventuri singur, ajuta sa ai un astfel de echipament la indemana. Tot cu ajutorul lui 67i am descoperit sediul Garmin Taiwan, care mi-a aparut cand cautam locuri prin apropiere din meniul All POI ( Points of Interest ). Sediul era la 2 strazi de Hotel, l-am vizitat duminica, iar totul, evident, era inchis, dar pot sa zic ca am fost in locul unde se iau deciziile de fabricatie pentru echipamentele lor.

Galerie Foto

Iata si cateva fotografii alaturi de GPSmap 67i in Taiwan pe parcursul calatoriei.

Cam asa arata Taiwan pe harta afisata de GPSmap 67i.

Concluzie

Calatoria in Taiwan a fost una interesanta ca si lucruri de facut, obositoare pentru corp din cauza Jetlag-ului + timp total de tranzit, sa nu mai zic de umiditatea ridicata si temperaturile foarte mari. Ai nevoie de minimum 2 saptamani de sedere ca sa te poti bucura cum trebuie, dar 67i s-a descurcat de minune, m-a dus unde aveam de ajuns. Nu am avut nevoie de butonul SOS, in ciuda faptului ca am experimentat un cutremur din prima dimineata. Localnicii au zic ca sunt cutremure mici saptamanal, insa cele mari provoaca tsunami, iar victime nu au mai fost de foarte multi ani. In astfel de tari, zic sa nu te risti ca turist, indiferent pe unde ajungi, fara sa ai un plan de urgenta.

Un Garmin GPSmap 67 costa cam 2729 lei, iar varianta 67i cu tehnologie InReach costa 3219 lei. Puteti achizitiona de AICI ( vezi produse ) ambele echipamente. La costul de echipament se adauga costurile de abonament care sunt compuse din doua parti. Taxa anuala de ~35 sau 40 Euro pentru abonament la care se adauga intre 15 Euro si 75 Euro pe luna in functie de planul ales ( facturare lunara sau utilizare ocazionala ) – Vezi preturile AICI. Odata ce ai abonament de SOS trebuie sa iei in calcul si o Asigurare SAR100 macar, care costa si ea ~273 lei pe an ( vezi oferta ) + niste harti Outdoor Maps+ care costa si ele ~289 lei ( sunt optionale, desigur ).

Incepand cu al doilea an de utilizare, costurile sunt de cam ~300-350 Euro, care sunt mici sau mari in functie de ce fel de persoana esti. Garmin GPSMAP 67i este genul de dispozitiv care iti poate salva viata, mai ales daca esti o persoana activa sau foarte activa in zone fara semnal GSM ( indiferent de locatia de pe glob ) sau calatoresti in multe locuri cu risc. Va invit sa folositi codul GHIDULIT10 pentru 10% pe Garmin.com/ro-RO/ la aproape orice ceas ( exceptie face seria MARQ si produsele de marina ). Poti achizitiona  Produsele Garmin cu Tehnologie InReach ( Vezi produse ).

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut