Share

Carcasele mITX au devenit populare in lumea pasionatilor de sisteme desktop custom. Prin Romania nu sunt multi care le doresc, pentru ca multi nu stiu ca exista. Ei bine, in acest material va prezint Revolt 3 de la HYTE, are un nume care ma face sa ma gandesc la joculetul cu masinute, dar aici vorbim despre o carcasa inteligent construita si care va fi casa unor componente performante pentru sisteme de jocuri/productivitate si multe altele.

 

 

HYTE Revolt 3 se lauda a fi o carcasa compacta cu maner retractabil care pe interior suporta raciri pe aer de procesor cu 140 mm inaltime + placi video full size care au grosime maxima de 56 mm. Carcasa mai acomodeaza 1 x HDD de 3.5 inch si 2 x 2.5 inch pentru stocare si exista o versiune de Revolt 3 cu sursa de SFX-L de 700W integrata. Pretul carcasei cu sursa se dubleaza ca bani, dar instalarea este deja asigurata cu cabluri deja rutate. Pe langa asta, HYTE a facut canale independente pentru airflow la CPU si GPU.

 

 

Constructia carcasei este compacta si realizata din metal si plastic de calitate. Panourile laterale sunt detasabile fara scule si au filtre de praf integrate. Revolt 3 de la HYTE este o carcasa compacta, cu maner si dedicata pentru entuziastii care vor sisteme de editare foto-video sau pentru jocuri. Insa daca faci un research si ai nevoie de transportabilitate si dimensiuni reduse, mari sanse ca Revolt 3 sa fie carcasa pe care o cauti.

 

 

Specificatii cheie HYTE Revolt 3

 

  • Format: Mini-ITX;
  • Compatibila cu placile de baza mITX;
  • Porturi frontale: USB 3.2 Gen 2 Type-C x1, USB 3.2 Gen 1 Type-A x2, Audio/Mic Combo x 1;
  • Expansiune: 2 x 2.5 inch + 1 x 3.5 inch pentru HDD/SSD;
  • Compatibila cu raciri cu inaltime maxima de 140 mm ;
  • Poate acomoda placi video cu dimensiuni maxime: 335 x 140 x 58mm;
  • Poate acomoda surse SFX-L ( disponibil si in varianta cu sursa de 700W 80Plus Gold );
  • Compatibila cu radiatoare de maximum 280 mm;
  • Maner retractabil cu suport de maxim 14 kg ca greutate;
  • Greutate: 6.3 Kg ( cu sursa );
  • Dimensiuni: 253 x 178 x 409 mm;
  • Disponibile in varianta alba sau neagra.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Cam asa se prezinta cutia. Simpla si cu design placut.

In cutie, pe langa carcasa, se gasesc accesoriile.

Avem asa: Manual, cablu de alimentare, soricei, suruburi si un splitter audio jack de 3.5 mm.

Cam asa arata Revolt 3 de jur imprejur.

Simplitate si mult mesh.

Pe laterale se observa doar butonul On/Off de la sursa care este rutat odata cu portul de alimentare.

Conectivitatea frontala este formata din 2 x USB 3.2 + 1 x USB-C 3.2 + Jack 3.5 mm.

Nu am cum sa nu observ simetria porturilor in raport cu butonul On/Off pentru PC.

In partea de sus avem un maner retractabil pentru transportul carcasei.

Manerul este foarte bine prins si mecanismul de depozitare este foarte bine gandit.

Nu doar manerul este retractabil, are si doua tive laterale pentru agatarea castilor sau a diverselor accesorii.

Panourile laterale se prind cu peg-uri si vine cu filtre de praf dense si detasabile.

Cam asa arata pe dedesupt carcasa.

Panourile au scobituri la baza pentru desprindere usoara si cateva picioare din cauciuc.

Cam asa se prezinta sursa de la interior.

Certificarea sursei este 80Plus Gold si are o putere de 700W.

Cablurile sursei sunt scurte si suficient cat sa ajunga sa alimenteze unitatile de stocare / placa video si procesorul.

Cam asa se prezinta ”scheletul” interior al lui Revolt 3.

Per total, carcasa este foarte bine gandita, spatioasa si are un design excelent.

Despre toate acestea vorbim in randurile urmatoare.

 

 

Utilizare

 

 

 

HYTE si al lor Revolt 3 ma duc cu gandul la jocul cu masini Revolt din anii ~2000 ( joc care este reinviat pe steam inca din 2022 – vezi link ). Revenind la carcasa, aceasta este un mITX incapatoare care permite raciri pe aer de pana la 140 mm inaltime, acomodeaza chiar si 1 x HDD de 3.5 + 2 x 2.5 inch ( SSD sau HDD ). Revolt 3 este o carcasa compacta si aerisita, creata pentru cei care au in plan sa asambleze un sistem de editare video / randare / editare foto sau jocuri. Manerul confirma faptul ca este o carcasa care este gandita sa fie transportata des. Suportul dual de casti este o dotare bine-venita.

 

 

Daca vrei un sistem de editare foto / video sau jocuri ai nevoie de macar un Ryzen 7900 non-X pentru a putea fi racit usor de racirea de ~140 mm maxim. Ca placa video poti opta pentru un RTX 4060 Ti 16 GB sau un Radeon RX7700. Carcasa poate acomoda si unele modele de RTX 3080/4080 sau RX7800/RX7900. Secretul este sa aiba pana in 3 sloturi pentru airflow extins. In rest, ai nevoie de o placa de baza mITX si cam atat. Spor la asamblat.

 

 

Ca prezenta pe birou, Revolt 3 impresioneaza prin dimensiunile compacte si compartimentarea excelenta. Dupa cum ati vazut mai sus, interiorul este bine delimitat si fiecare componenta are spatiu confortabil pentru instalare si functionare. Design-ul extrerior este simplu si de bun gust. Panourile lanterale au mesh si filtre de praf. Intregul sistem respira si poate primi/evacua aer din orice directie. Revolt 3 arata foarte bine de la exterior, dar si de la interior. Totul pare gandit pana la cele mai mici detalii ( exemplu: manerul si prinderile de casti ). Nu ai cum sa nu apreciezi o implementare de calitate si estetica.

 

 

Pe partea de constructie, HYTE Revolt 3 este o carcasa foarte solida. Scheletul este realizat din tabla de ~ 3 mm care pare vopsita electrostatic.  Mai are pe interior elemente din plastic ( masca de porturi si cateva panouri auxiliare ). Panourile laterale sunt tool-less si metalice cu filtre de praf. Manerul este si el metalic, la fel ca si suportul de casti. Mecanismele de declansare ale celor doua sunt cu click, unul satisfacator chiar si adauga un plus de caloare carcasei. Revolt 3, per total, este o carcasa solida si excelent construita.

 

 

 

 

Concluzie

 

 

Revolt 3 de la HYTE este singura lor carcasa mITX din portofoliul lor actual. Este usor de accesat, vine cu sursa sau fara, in doua culori ( alb si negru ). Acomodeaza raciri pe aer si placi video generoase. Constructia este solida si are un design laudabil si plin de airflow datorita mesh-ului la 360 grade. Conectivitatea este generoasa pentru acest format, iar rutarea cablurilor de la sursa si alimetarea in sine sunt facute cu cap. Imi place sa vad si altfel de carcase practice intr-o ”inundatie” de modele MiddleTower fara personalitate.

 

 

Imi place mult carcasa Revolt 3 si in curand urmeaza sa asamblez si un sistem de editare video in aceasta, urmand sa descopar cel mai probabil cateva neajunsuri vizavi de experienta de asamblare. Cand va veni propriul Ryzen 8000 o sa va lamuresc cu mai multe detalii despre asta. Pana atunci, daca esti un pasionat de carcase mITX merita sa ii dati o sansa modelului Revolt 3.

 

 

Revolt 3 vine disponibila in varianta cu si fara sursa. Preturile la nivel local sunt de ~710 lei pentru varianta fara sursa, iar varianta cu sursa se invarte pe la ~1370 lei. Personal am gasit-o disponibila la nivel local doar la Vexio si ForIT. Carcasele HYTE  sunt disponibile pentru achizitie la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) si ForIT ( vezi oferta ) – CEL.ro( vezi oferta ) si Vexio ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut