,

Creative Outlier Free Pro Wireless Review – Performanta audio pentru sportivi

Share

Casti de la Creative nu sunt pentru prima data aici, pe blog, iar printre cele mici, de sport, se numara Creative Outlier Sports (vezi review) si Creative Outlier Air (vezi review) care au un pret accesibil si performante pe masura. In acest material va voi prezenta experienta de utilizare cu Creative Outlier Free Pro Wireless. Acestea sunt diferite fata de ce am mai testat pana acum prin faptul ca auditia muzicala nu se face prin bagarea lor in urechi, ci prin conductie osoasa. Aceasta functioneaza altfel, mai exact, castile sunt asezate deasupra osului de la articulatia maxilarului si transmit vibratii in valuri catre osul urechii interne.

Desi procesul suna destul de ciudat si nu este intalnit in fiecare zi, cei de la Creative se lauda cu faptul ca aceste casti ofera o experienta audio de calitate cu niste avantaje sau dezavantaje ( despre care vorbim mai incolo ). Sunt perfecte in special pentru sport deoarece urechea ramane libera si poate fi atenta la sunetele din imprejurimi fara sa fie oprita muzica. De asemenea, acestea pot fi folosite chiar si la antrenamentele de inot, rezistand sub apa datorita certificarii IPX8. Creative Outlier Free Pro pot fi folosite si ca MP3 Player avand o memorie interna de 8 GB si pe care puteti transfera simplu si usor fisierele muzicale dorite cu ajutorul cablului magnetic inclus. Va invit sa cititi in continuare despre experienta mea cu aceste casti interesante.

Specificatii cheie

  • Microfon integrat pentru preluarea apelurilor:
  • Frecventa de raspuns: 100–10,000 Hz;
  • Sensibilitate: 1 kHz: – 38 dBV / Pa;
  • Omni-directional;
  • Driver – Frecventa de raspuns: 20–20,000 Hz;
  • Tehnologie wireless: Bluetooth 5.3;
  • Codecuri Audio: AAC; SBC; Low Latency Mode;
  • Autonomie declarata de 10 ore;
  • Memorie integrata: 8GB;
  • Compatibil cu Siri si Google Assistant;
  • Interfata: Cablu Magnetic USB-A Clip-on;
  • Lungime cablu: 0.6m;
  • Baterie: reincarcabila Lithium-ion Polymer Battery 180 mAh x 1;
  • Rezistenta la apa adanca pana in 1.5m, pana la 40 de minute ( certificare IPX8);
  • Dimensiuni: 139 x 110 x 48 mm;
  • Greutate: 31.5 g.

Inspectie Vizuala

Aceasta este cutia castilor Creative Outlier Free Pro. Pe spatele acesteia se afla cele mai importante specificatii cheie pe care trebuie sa stiti.

Un lucru foarte fain la aceste casti, le poti folosi in timpul inotului.

Acesta este cablul de incarcare magnetic. Este proprietar, fapt care complica putin portabilitatea.

In pachet, castile vin cu o pereche de dopuri de urechi din silicon, dar si pentru microfon, cele mai subtiri.

Si, iata si castile!

Gasim pe acestea un dop de microfon deja atasat.

Desi comenzile se fac prin batai usoare in casca, exista si 3 butoane fizice: de volum si de ON/OFF.

Tot pe aceasta casca se afla si conectorul magnetic pentru incarcare.

Logo-ul la vedere este subtil.

O alegere de design interesanta, dau impresia de led-uri.

Aceasta suprafata se asaza deasupra urechii carora li se transmit vibratiile.

Creative Outlier Free Pro sunt semiflexibile pentru adaptabilitate la orice forma de cap.

Trebuie sa stiti ca banda nu atinge ceafa transpirata.

Usor de purtat de catre cei cu urechi mici si potrivite pentru orice tip de sport.

Primele impresii

Constructia castilor Creative Outlier Free Pro este una din silicon, usoara si de care nu se va prinde transpiratia si praful atat de usor, insa nu pot spune acelasi lucru si de scame, pe care le observi rapid. V-as sugera sa le tineti departe de zgarieturi, caci s-ar putea sa ciupeasca materialul. La capitolul flexibilitate stau foarte bine, iar design-ul permite o fixare usoara care nu atinge ceafa, pentru o buna miscare in timpul sportului. La fete, fie ca isi poarta parul prins sau desfacut, nu reprezinta vreun inconvenient, ca agatatul firelor de par, banda din spate fiind destul de departata de ceafa.

Am purtat Creative Outlier Free Pro la alergat si fitness si, fiind o persoana cu urechile mici, castile de tip buds sau chiar cele cu fir imi cad destul de des in timpul antrenamentului. Aceste casti care nu se baga in urechi au fost un lucru tare interesant si de ajutor, nemiscandu-se chiar si in timpul antrenamentelor de tip HIIT. Am mers si cu bicicleta destul de mult si imbucurator este faptul ca incap sub casca de bicicleta fara sa incomodeze ( vorbim de casca de MTB standard ( nu full-face ). Un alt avantaj este si faptul ca imi lasa urechile libere, iar in mediul urban este nevoie sa fii mereu cu „urechile ciulite” ca sa eviti vreun accident. Totusi dopurile din pachet te ajuta sa asculti acasa muzica mult mai focalizat eliminand sunetele preluate ”default” de ureche.

Nu le-am testat in timpul inotului sau in apa ( nu am apucat ), dar trebuie mentinat ca se poate. Acestea rezista pana la 1.5 metri adancime, timp de maximum 40 de minute, un timp rezonabil pentru orice iubitor de apa. Tot in acest context, merita mentionat si faptul ca vin la pachet cu o pereche de dopuri din silicon care se baga in urechi, dar si doua dopuri de rezerva si unul atasat pentru microfon.

Design-ul este unul diferit, rar vezi persoane care asculta muzica fara sa aiba ceva pe urechi. Insa chiar acest lucru le face o pereche de casti moderna, dar si practica, mai ales in timpul sportului. Culoarea, un albastru inchis, nu iese foarte tare in evidenta, completata cu niste benzi care iti dau impresia ca ar fi led-uri, insa sunt doar de dragul aspectului fizic. Castile sunt compacte si au o autonomie de aproape 9 ore, oferindu-le pasionatilor de alergat si pedalat cam 9 antrenamente de 1 ora cu muzica inainte sa fie reincarcate. Cel mai enervant ramane cablul proprietar de incarcare, lucru care putea fi evitat printr-un port USB-C acoperit cu un cauciuc baban ( ca sa nu intre apa ).

Creative Outlier Free Pro ofera o auditie muzicala printr-un proces mai diferit, mai exact, prin conductie osoasa, transmitand vibratii prin osul pometilor pana la cel al urechii interne. Conexiunea este Wireless, prin Bluetooth, si se face destul de rapid. Pe langa asta, au si o memorie interna de 8 GB pe care o puteti ocupa cu melodiile si/sau podcast-urile preferate, astfel aveti un MP3 Player cu voi pentru momentele in care nu este semnal sau cand vreti sa lasati telefonul acasa.

Calitatea audio este una buna spre foarte buna. Le-am folosit numai pe bicicleta si pot sa spun ca ai o calitatea audio echilibrata fara sa sacrifici ”awareness-ul” atunci cand mergi prin mediul urban. Volumul la care ajung castile este marisor, iar trio-ului de inalte / medii si joase este prezent intr-o masura diferita. Nu au atat de mult bass pe cat ma asteptam, dar daca stam in casa si punem dopurile de urechi, pe partea de audio castile incep sa sune cu atat mai bine. Auditia muzicala din Spotify a scos la iveala un sunet placut, mai ales pe melodiile mai vocale si cu tonalitati mai blande, in general. Melodiile Drum&Bass fiind ceva mai blande in auditii fata de cum se aud ele de fapt.

Concluzie

Creative Outlier Free Pro este perechea de casti ideala pentru sport, fie in natura, dar mai ales in mediul urban pentru ca lasa urechea libera si astfel puteti fi mai atenti la imprejurimi fara sa fiti nevoiti sa opriti auditia muzicala. Conductia osoasa este o solutie faina pentru cei care au urechile mici si care rar isi gasesc casti care sa le stea in ureche, mai ales cand fac multa miscare. La inceput o sa vi se para putin ciudate vibratiile, dar va veti acomoda rapid. Memoria interna de 8 GB, impermeabilitatea si conectivitatea multi-punct permit conectarea la mai multe dispozitive in timp ce asculti TOP 50 melodii preferate stocate chiar in casti, pentru momentele cand vrei sa nu ai telefonul la tine.

Ca dezavantaje as nota finisajul cauciucat care se va matifia in timp si lipsa unui conector USB-C. Pretul castilor Creative Outlier Pro este de ~530 lei, iar varianta non-Pro costa cam 350 lei. Ambele sunt disponibile la promotie la evoMAG ( vezi promotie ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut