Naga Trinity este primul mouse de la Razer pe care am pus mana pentru testare. Din multitudinea produselor disponibile in gama actuala, acest produs m-a atras prin posibilitatea de interschimbare a butoanelor laterale in configuratii de 2, 7 sau 12 butoane programabile. Modulele se ataseaza magnetic si ofera o personalizare a produsului, dupa nevoile specifice ale utilizatorilor. Toate butoanele de pe Naga Trinity sunt switch-uri mecanice fabricate de catre Razer si au o durabilitate de peste 50 milioane de apasari.
Iluminarea RGB este personalizabila, alaturi de butoanele din cele trei module, cu noua aplicatie Razer Synapse 3 Beta. Design-ul ergonomic este destinat persoanelor dreptace si este cel mai potrivit pentru utilizatorii care prefera claw/palm-grip. Mouse-ul se adreseaza pasionatilor de jocuri si persoanelor care prin munca lor au nevoie de multe butoane programabile pe un mouse.
Specificatii cheie
- Senzor optic 5G cu 16000 dpi;
- Accelaratie de 450 IPS ( inch pe secunda )/ echivalent cu 50G;
- Aplicatie pentru programarea butoanelor si controlul iluminarii;
- Pana la 19 butoane programabile;
- Trei module magnetice interschimbabile cu 2, 7 sau 12 butoane;
- Switch-uri mecanice Razer ( rezistenta la peste 50 milioane de apasari );
- Iluminare RGB Razer Chroma personalizabila in 16,7 milioane de culori;
- Design ergonomic pentru dreptaci;
- Interfata: USB 2.0;
- Lungime cablu: 180 cm;
- Dimensiuni: 119 x 74 x 43 mm;
- Greutate: 120 grame.
Inspectie Vizuala
In cutie gasim Trinity Naga, alaturi de cele trei module magnetice.
Conexiunea intre modulul magnetic si mouse se face cu ajutorul a 16 pini auriti.
Asa arata Trinity din partea superioara si inferioara.
Rotita de scroll este texturata cu un cauciuc si permite apasarea laterala.
In partea inferioara avem butonul de profile si senzorul optic 5G de 16.000 dpi.
Forma ergonomica este potrivita pentru dreptaci, iar confortul de utilizare este prezent in modul palm-grip, pentru persoanele cu maini medii.
Utilizare si Performanta
Razer Naga Trinity este un mouse greu la cele 120 de grame, fiind foarte stabil in utilizare. Forma lui Naga Trinity este medie ca dimensiuni, dar va permite utilizarea acestuia cu oricare din cele trei grip-uri populare ( claw, finger si palm ). Pana sa testez Trinity, foloseam un mouse Mionix Naos, iar trecerea de la Mionix la Razer a fost mai putin brutala decat ma asteptam. In mod normal folosesc palm-grip, iar cu forma lui Naga Trinity a trebuit sa mai strang degetele putin pentru a il cuprinde.
Constructia este realizata din plastic mat, cu putine imbinari. La o prima inspectie mouse-ul pare a fi construit din trei bucati de plastic, exceptand partea laterala magnetica, care se detaseaza. Detasarea si atasarea butoanelor laterale se face intuitiv, iar aceste baze sunt gandite sa ofere trei design-uri diferite unui singur produs. Pe laterale gasim un cauciucuri striate semi-rigide, la fel ca cel de pe rotita de scroll. Iluminarea este prezenta pe logo-ul razer si pe rotita de scroll, aceasta fiind iluminate uniform. In concuzie design-ul, constructia si iluminarea sunt fara cusur.
Iluminarea butoanelor este valabila pentru doar pentru doua dintre module.
Confortul de utilizare alaturi de modulul cu 12 butoane este decent, dar imbunatatirile apar alaturi de cel cu 7 si 2 butoane.
Razer Naga Trinity vine cu 7 butoane programabile, iar in functie de modulul magnetic atasat, mai suplimentam numarul lor cu 2,7 sau 12. Controlarea iluminarii si programarea butoanelor se face cu aplicatia Razer Synapse 3 ( in varianta beta ).
Interfata Razer Synapse 3
Configurarea iluminarii pentru scroll si logo.
Configurarea butoanelor macro se face foarte usor si intuitiv.
Butoanele principale au pagina lor separata de unde pot fi configurate.
Customizarea butoanelor se face pe profile separate, cu fiecare modul in parte.
Concluzie
Razer Naga Trinity este un mouse modular interesant, acesta permitand interschimbarea butoanelor laterale dupa gustul utilizatorului. Vine la pachet cu trei seturi de butoane laterale care sunt programabile in noua aplicatie Synapse 3. Greutatea este potrivita pentru gaming si productivitate, iar calitatea constructiei si a iluminarii nu dezamageste. Ar fi ajutat la senzatia de produs solid un plastic mai rigid, dar probabil nu ar fi fost la fel de placut la atingere. Apasarea butoanelor este ferma si se simte un feedback de calitate specific unor switch-uri mecanice.
Synapse 3 permite programarea modulelor laterale foarte usor si ofera o interfata intuitiva. Modulele pot fi schimbate in timpul functionarii usor si fara batai de cap datorita sistemului magnetic. Butoanele programabile multiple transforma Naga Trinity intr-un mouse recomandat pentru gaming si productivitate.
Mouse-ul Razer Naga Trinity este disponibil in Romania la un pret cuprins intre 500 si 530 de lei. Pretul este dezavantajul major al acestui produs sau lipsa functionalitatilor suplimentare care sa justifice suma ceruta. Mouseul poate fi achizitionat de la CEL.ro – evoMAG – eMAG. In acest moment cei de la PC Garage desfasoara o promotie cu o reducere de 25% la acest produs ( vezi oferta ).