Sari la conținut

Share

Lucrez cu hardcase-urile Peli de prin 2015, iar la fiecare achizitie unde am nevoie de protectie apelez cu incredere la acest brand. De data asta am achizitionat un EcoFlow Delta Mini ( vezi review complet ) – acesta fiind un powerstation care nu rezista la apa si este sensibil la socuri, apa, praf. Aceasta fiind ocazia perfecta sa testez Peli Air 1557. Rigiditatea seriei Peli Air este similara in proportie de 90% cu seria standard, dar folosind rasina HPX² reusesc sa le faca mai usoare cu pana la 40%.

 

 

Peli Air 1557 are numai 3.7 kg greutate si se simte la fel de durabil ca un Peli Standard, asta fara sa iti piarda certificarea IP67 si rezistenta la socuri, apa, praf si raze UV. Am ales varianta cu interior TrekPak ( care ofera compartimentare modulara fara sa aglomereze interiorul cu despartitoare ). Mai este disponibil gol, cu spuma standard sau cu despartitoare pufoase. Vine cu valva de presiune automata si maner frontal cauciucat.

 

 

EcoFlow Delta Mini incape la fix in acest Air 1557 alaturi de cablurile de incarcare de la panoul solar + alte cateva adaptoare si accesorii. In randurile urmatoare am sa va arat experienta cu acest hard-case si cu ecoFlow-ul.

 

Specificatii Peli Air 1557

 

  • Corp exterior realizat din rasina HPX² ranforsat la colturi;
  • Cu pana la 40% mai usoara ca un Peli standard, dar aproape la fel de rezistenta;
  • O-Ring certificat IP68 – Fereste interiorul de apa, praf, noroi si zapada;
  • Valva automata pentru egalizarea presiunii;
  • Inchidere cu doua balamale clasice ( se pot inchide si cu manusi );
  • Doua inele metalice de atasare pentru lacate;
  • Disponibil cu interior: gol, spuma decupabila, despartitoare de spuma sau sistem TrekPak;
  • Disponibila pe Negru, Argintiu, Galben si Portocaliu;
  • Greutate proprie: 3.7 Kilograme;
  • Dimensiuni Exterioare: 48,7 cm ( Lungime )  x 40 cm ( Latime ) x 26.7 cm ( inaltime );
  • Dimensiuni Interioare: 44 cm ( Lungime )  x 33 cm ( Latime ) x 24.7 cm ( inaltime ).

 

Inspectie Vizuala

 

Peli Air 1557 vazut din fata are dimensiuni medii si un aspect fizic simplu.

Baza vine cu 4 picioare turnate care ridica case-ul putin de la sol, acestea uzandu-se primele in timp.

Laterala principala a lui 1557 vine cu maner cauciucat, 2 latch-uri cu 2 inele metalice pentru extra securizare.

Valva de presiune automata este si ea prezenta.

Ca bonus, exista si un holder de carti de vizita in caz ca se pierde valiza.

Lateralele carcasei sunt simple si numai bune de lipit stickere :P.

Peli 1557 a venit cu setul TrekPak inclus, astfel putand decupa fix ce era nevoie pentru EcoFlow Delta Mini ( vezi review ).

Decupajul este usor de facut cu ajutorul cutterului, iar proba a durat 3 taieturi si 5 minute mai tarziu Delta Mini statea confortabil si protejat.

Delta Mini poate fi pus si pe inaltime in utilizare fara a impiedica racirea circuitelor.

Peli Air 1557 are dimensiuni numai bune pentru acest powerstation performant.

Peli Air 1557 este fabricat in SUA si este durabil, rezistent si garantat pe viata in cazul cedarii.

Acest Air 1557 va feri EcoFlow de praf, murdarie, UV, apa si socuri mecanice.

 

Utilizare

 

Seria de case-uri rigide Peli Air reprezinta cea mai usoara modalitate de a transporta si proteja echipamentele sensibile. Varianta Air este cu 40% mai usoara ca greutate, iar protectia oferita ramane tot 100% din cea a unui Peli full-size. EcoFlow Delta este definitia perfecta a unui echipament sensibil, asta pentru ca are racire activa care nu trebuie sa ia contact cu ploaia, iar bateria din interior este sensibila la socuri puternice.

 

 

 

Peli Air 1557 se potriveste ca o manusa pe Delta Mini si reuseste sa il adaposteasca de ploaie, praf si chiar soare direct in timpul functionarii. Powerstation-ul poate sta in picioare in timpul functionarii sau pe laterala in timpul transportului. In utilizare, case-ul rigid mereu a fost folosit ca suport pentru EcoFlow atat la interior, cat si deasupra capacului. Sarcina de 10.7 Kg este usor de suportat de catre capac, iar aditional, 1557-le ma suporta pe mine de 70 kg cand il folosesc pe post de scaun.

 

 

Protectia impotriva elementelor daunatoare face din Peli 1557 un case rigid obligatoriu de avut in momentele in care iesiti cu orice powerstation pe usa casei. In camping se dovedeste a fi excelent pentru ca de multe ori powerstation-ul va ramane expus langa panourile solare pentru a se incarca. Si la lucrul in studio se poate dovedi util, nu doar ca suport sau scaun pentru fotograf sau laptop. Utilizarile sunt multiple atat ca format fizic, dar si ca format interior.

 

 

 

Interiorul TrekPak este disponibil optional, dar in cazul optimizarii protectiei si al spatiului interior este obligatoriu. Pentru a acomoda Delta Mini, am facut o singura taietura si totul a incaput perfect. Pe langa, am reusit sa strecor 2 prelungitoare de 10 metri alaturi de cablurile de incarcare solara pentru panou. Aditional, am mai pus eu cateva adaptoare universale de priza si totul s-a umplut rapid. TrekPak poate fi configurat sa se adapteze la multe setupuri cu minimum de pregatire.

 

 

Greutatea redusa a lui Peli Air 1557 il face sa cantareasca numai 3.7 kilograme care alaturi de Delta Mini de 10.7 Kg aduce totalul la putin sub 15000 grame. Usor de transportat cu rezistenta maxima. Rasina HPX² din care este construita, promite rezistenta maxima, elasticitate  si spuma din sistemul trekpak ofera absorbtie de socuri peste medie. Capacul are balamale solide cu pini de otel, pe interior se gaseste un Oring care fereste interiorul de praf odata ce latch-urile sunt inchise.

 

 

Valva de protectie este waterproof si egalizeaza presiunea oricand/oriunde. Exista si prinderi suplimentare pentru lacate si suport pentru carti de vizita. Imi place ca cei de la Peli au turnat picioare la baza care se vor uza primele. Elasticitatea carcasei ajuta la protectie, iar garantia produselor Peli este oricum pe viata, deci in caz ca acest produs crapa si sunteti primul proprietar ( beneficiati de zeci de ani de garantie ).

 

 

Concluzie

 

Peli Air 1557 reprezinta cea mai usoara optiune de protectie pentru orice powerstation de dimensiuni mici si medii. Configurarea interioara se poate face cu ajutorul sistemului TrekPak si va putea acomoda o gama variata de sisteme EcoFlow. Pe langa asta se poate utiliza alaturi de alte tipuri de echipamente in paralel. Rezistenta si durabilitatea sunt punctul forte al acestor carcase. Vine realizata din materiale usoare, elastice si rezistente la uzura si UV.

 

 

Peli 1557 este un case foarte usor de transportat si mutat de colo, colo. Securizarea interiorului se face cu cele 2 latch-uri si se mai pot adauga doua lacate la nevoie. Imi place tare mult si constructia in raport cu greutatea, nu mai zic de sistemul TrekPak care permite o configurare interioara usoara si eficienta ca spatiu. Recomand 1557 pentru echipamente foto-video – powerstation-uri si alte dispozitive care nu rezista la apa ( cum este acest EcoFlow ).

 

 

Peli 1557 este disponibil in 4 culori ( negru/galben/rosu/silver ) cu 4 tipuri de interior ( gol/burete/dividere/dividere TrekPak). Preturile variaza intre 1500 lei pentru case-ul gol si 2200-2500 lei cu sistemul TrekPak. In Romania se gaseste la distribuitorul Sprinter2000 la un pret cuprins intre 1600 lei si 2200 lei ( vezi oferta ). Review EcoFlow Delta pentru cei curiosi gasiti AICI ( vezi material ).

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta