Share

Dupa testarea fenix 7s ( vezi review ) si epix gen 2 ( vezi review ) din 2022 se pare ca cei de la Garmin au scos un mic upgrade la ambele serii. Recent au lansat seriile fenix 7 PRO si epix PRO pe care am apucat sa le testez imediat dupa evenimentul oficial de lansare. In materialul de astazi am sa va vorbesc putin despre fenix 7 Pro si ceea ce aduce el nou fata de generatia anterioara. Pentru inceput trebuie specificat ca seria fenix 7 Pro vine in 3 dimensiuni de cadran ( 42 mm / 47 mm si 51 mm ), toate acestea fiind disponibile in editia Solar sau Sapphire Solar.

 

 

Prima imbunatatire fata de seria anterioara se remarca la nivelul carcasei, mai exact toate modelele prezentate mai sus vin cu lanterna LED ( alb + rosu ) pentru vizibilitate mai buna pe timp de noapte si nu numai. Noua serie Pro primeste senzorul Elevate Gen 5 cu de 2 ori mai multe LED-uri pentru o masura mai precisa si din mai multe puncte ale pulsului ceea ce ar duce la o precizie mai buna a algoritmului. Acest algoritm masoara acum si Hill Score ( Scorul de alergare in panta ) / Endurance Score ( Abilitatea de a sustine efort ridicat ). Aceste metrice de masura ar urma sa vina si pe seria fenix 7 / Forerunner 965 in urmatorul upgrade major de firmware.

 

 

 

 

Toate aceste update-uri sunt bine-venite, mai ales pentru cei dintre noi care inca nu au nici macar fenix 7. Avand fenix 5 sau 6 aceasta noua serie poate fi un upgrade bine-venit, dar sa fii posesor de fenix 7 si sa vrei seria Pro pare o usoara risipa de finante ( cel mai bine astepti seria fenix 8 care este deja in lucru ). Am testat fenix 7 Pro de 47 mm in editia Sapphire Solar si va arat in randurile urmatoare ce mi-a placut si ce nu.

 

 

 

Specificatii Cheie fenix 7 Pro Sapphire Solar

 

  • Model: Fenix 7 Pro Sapphire Solar  ( sticla Power Sapphire );
  • Cadru realizat din Titan la fel ca si capacul posterior;
  • Ecran cu rezolutie 260 x 260 pixeli cu diagonala de 33 mm ( 1,3 inch );
  • Rezistenta la apa: 10 Atmosfere ( echivalent cu 100 metri adancime );
  • Autonomie orientativa: Smartwatch pana la 18 zile ( 22 zile incarcare solara ) / Doar GPS: pana la 57 de ore ( 73 ore cu incarcare solara ) – Toate sistemele satelit 23 ore ( pana la 26 ore cu incarcare solara ) / Expeditie cu GPS: Pana la 40 zile ( 74 zile cu incarcare solara );
  • Memorie interna de 32 GB;
  • Functii: Cronometru / Rasarit-Apus / VO2 Max / Masurare Saturatie / Hill Score / Endurance Score;
  • Senzor ( Elevate Gen 5 ): GPS / GLONASS / Galileo / Termometru / Altimetru / Barometru / Pulse Ox Acclimation / Senzor Ritm Cardiac;
  • Conectivitate: Bluetooth, ANT+, Wi-Fi;
  • Aplicatie GarminConnect si Garmin IQ;
  • Activitati configurabile de la 0 si predefinite pentru ciclism / inot / yoga / vasle / sala si o multime de alte categorii ( vezi lista completa );
  • Carcasa realizata din titanium si sticla safir pentru protectie maxima;
  • Ceasul este compatibil cu curele QuickFit de 22 mm;
  • Dimensiuni: 47 x 47 x 14,5 mm;
  • Greutate: 73 grame cu bratara ( 50 grame carcasa );
  • Specificatiile complete le gasiti pe Garmin Romania ( vezi lista completa ).

 

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

Cam asa se prezinta cutia lui fenix 7 Pro.

In cutie m-a intampinat Fenix 7 Pro incarcat si gata de treaba.

Alaturi de el am descoperit cureaua neagra din pachet si un cablu de incarcare cu capat USB-C.

Cateva detalii ale ramei de Fenix 7 Pro.

Cele 3 butoane de pe partea stanga.

Tot aici se poate observa ca panoul intermediar pare a fi din plastic ( intre 2 planse de titan ).

Iata fenix 7 Pro in toata maretia sa.

La incheietura, alaturi de cureaua din piele si carcasa argintie din titan, noul fenix 7 Pro arata absolut extraordinar.

Revenim la cele 2 butoane din partea dreapta.

Clasica mufa de incarcare.

Iata si senzorul de noua generatie cu 6 LED-uri.

Senzorul este ridicat din carcasa cativa mm pentru o citire mult mai precisa.

Se poate observa ca si diametrul modulului este mai mare, ca si in cazul seriei 7 standard.

Cam asa se prezinta si lanterna led cu alb si rosu.

Cam asa se prezinta vizual noul Fenix 7 Pro.

 

 

 

Primele Impresii

 

 

Nu am petrecut multa vreme cu fenix 7 Pro, dar pot sa va spun scurt si la obiect parerea mea vizavi de aceasta serie. Mai exact, am sa ma concentrez asupra lucrurilor pe care le aduce in plus seria Pro fata de varianta standard. Garmin a simtit nevoia unui refresh mai mult decat stilistic odata cu lansarea fenix 7 Pro / epix Pro.

 

 

  • Constructia lui fenix 7 Pro este similara cu seria non-Pro si imediat cum iei ceasul in mana iti dai seama ca ai de a face cu un sportwatch serios care vine cu ceva greutate pe incheietura. Noul fenix 7 Pro are o carcasa din titan si sticla, aceasta oferindu-i rezistenta la zgarieturi foarte bine si la socuri mecanice. Izolarea impotriva apei este garantata 100% in ploaie si chiar si sub apa pana la o adancime de maximum 100 de metri. Este un ceas care poate infrunta zgarieturi, apa, praf, frig si arata si bine pe incheietura in acelasi timp. Editia sosita la rodaj are un corp argintiu care face un contrast vizual excelent alaturi de cureaua din piele. Este o placere sa il porti la mana si se integreaza de minune cu tinute sport sau casual, mai exact, de purtat oriunde.

 

 

  • Senzorul nou din fenix 7 Pro promite metrice mai precise si mai constante datorita dublarii numarului de LED-uri la senzorul Elevate Gen 5. Acest senzor masoara toate metricele necesare pentru a putea avea o imagine clara asupra starii de sanatate si a performantelor importante pentru sportivi sau entuziasti ai miscarii. Metricele noi Hill Score ( Scorul de alergare in panta ) si Endurance Score ( Abilitatea de a sustine efort ridicat ) ajuta la o evaluare mai precisa.

 

 

  • Noutatea si la aceasta serie ramane lanterna LED cu lumina alba ( 4 nivele de putere ) si ledul rosu care poate fi foarte util ca lumina de semnalizare noaptea. In timpul activitatilor de alergare / trekking sau hiking aceasta lanterna poate servi pe post de lumina de urgenta fara probleme, iar daca te afli acasa si cauti ceva prin sertare te poate ajuta la fel de bine. Nu ma asteptam ca un mic LED la incheietura sa fie atat de versatil. Conditia ramane sa nu il uiti aprins la maximum pentru ca imediat te trezesti cu bateria descarcata.

 

 

 

 

Meniuri

 

Pe partea de meniuri, fenix 7 Pro este similar cu fenix 7, dar pentru cei care nu stiu structura de meniuri Garmin, iata la ce sa va asteptati:

 

Lanterna cu lumina alba si cele 3 moduri de semnalizare.

Meniul principal.

Modurile de functionare si sistemele de navigare au un impact direct asupa autonomiei.

Exista si mod de detectie a incidentelor.

Iata si meniul activitatilor care pot fi inregistrate.

Pentru a obtine hill score trebuie sa porti ceasul cam ~14 zile.

Endurance Score este putin mai rapid de calculat.

Orice detalii si functii sunt explicate de catre ceas pentru o cat mai buna intelegere.

 

 

Navigarea prin meniuri este intuitiva, asta odata ce stii structura meniurilor sau ai mai avut ceasuri Garmin la incheietura. Daca esti, totusi, un novice, poti sa navighezi 1-2 zile si inveti cam tot ce ai nevoie. Meniurile ruleaza usor, ecranul se vede bine la luminozitate 100%.

 

 

 

 

Concluzie

 

 

Garmin fenix 7 Pro este un sportwatch de top din portofoliul Garmin, vine cu materiale premium in a sa constructie si un design placut. Tot ce trebuie sa nimeresti este diagonala cadranului si combo-ul de culoare cadran si culoare de curea. Versiunea 7 Pro sosita cu Titan si Piele arata absolut formidabil. La final de zi se pot alege multe optiuni pentru orice gusturi. Garmin ofera o varietate mare de curele si de cadrane. Daca treci de partea de aspect o sa observi ca fenix 7 Pro este un ceas rapid prin meniuri si cu o multime de optiuni, metrice, activitati care sa te provoace zilnic sa iesi din casa si sa faci miscare. Sigur, nu ai nevoie de un ceas care sa te scoata din casa sa faci sport, dar daca esti pasionat de alergare seara, bicicleta in weekend si inot ocazional ar ajuta sa stii ce performante ai si cum evoluezi.

 

 

 

fenix 7 Pro este o evolutie ok fata de seria non-Pro, dar il vad mai degraba ca upgrade pentru cei care s-au saturat de al lor fenix 5 / fenix 3 si vor un upgrade considerabil. Nu as incuraja sa iei fenix 7 Pro daca ai deja varianta 7 lansata anul trecut. Evolutia senzorului fata de un fenix 5 este considerabila si merita atentia si finantele voastre. Imi place directia in care Garmin se duce cu sportwatch-urile lor. Autonomia este rezonabila si se imbunatateste incet si sigur de la generatie la generatie, incarcarea solara ajuta si ea, iar ecranele din safir fac toti banii. Daca aduni toate aceste atribute realizezi ca ai ajuns la un sportwatch care costa intre 4200 lei si 5200 lei. Fata de generatia anterioara preturile sunt mai mari si nu toata lumea va fi incantata de asta. La final de zi, daca nu iti permiti un Fenix, poti opta linistit pentru un Instinct sau seria Venu.

 

Modelele din seria 7 se pot achizitiona de pe Garmin.ro ( vezi oferta ), dar si de la partenerii Garmin locali, iar printre acestia se numara TriSport – SportGuru si eMAG ( vezi intreaga oferta Garmin )Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut