Share

Logitech G502 Lightspeed  a sosit la test in urma cu aproape 6 luni si m-am gandit sa fac un review pe termen lung pentru acesta. Pe timpul pandemiei m-am jucat mai mult ca in mod normal si am zis sa pun la treaba acest mouse legendar. Technologia Wireless Lightspeed ofera latenta minima pentru a putea fi competitiv intr-o gama larga de jocuri. Senzorul Hero are o rezolutie de 25.600 Dpi si ofera precizie si rapiditate alaturi de un pooling rate de maxim 1000 Hz.

 

 

Logitech G502 Lightspeed poate functiona atat cu fir cat si fara fir pentru o flexibilitate maxima. Cele 11 butoane programabile pot fi configurate cu ajutorul aplicatiai Logitech G Hub. Aplocatie responsabila si pentru ajustarea parametrilor castilor G935 testate in 2020 ( vezi review  ). Acest mouse ofera o autonomie de maxima 60 de ore de joc, iar aceasta se reduce la 48 de ore atunci cand iluminarea RGB este pornita.

 

Autonomia este suficient de mare cat sa trebuiasca sa incarcati un G935 de 5-6 ori inainte ca G502 sa trebuiasca reincarcat. Configurarea greutatii cu pana la maxim 16 grame ofera o adaptare pentru mai multe categorii de gameri care prefera un mouse cuprins intre 110 grame si 130 de grame. In randurile urmatoare va voi prezenta experienta mea cu acesta.

 

 

 

Specificatii cheie Logitech G502 Lightspeed Wireless

 

  • Senzor optic Hero cu sensibilitate cuprinsa intre 100 si 25.600 dpi;
  • Are 11 butoane programabile;
  • Functioneaza cu aplicatia Logitech G Hub;
  • Tehnologie wireless  2.4 Ghz;
  • USB Pooling rate: 1000 Hz;
  • Wireless pooling rate: 1000 Hz;
  • Autonomie de pana la 60 ore fara RGB si 48 de ore cu iluminare;
  • Functioneaza si cu fir si se reincarca prin portul microUSB;
  • Iluminare RGB;
  • Dimensiuni: 132 mm ( Lungime ) x 40 mm ( Inaltime ) x  75 mm ( Latime );
  • Greutate: 114 grame + 16 gr de greutati atasabile.

 

Inspectie Vizuala

 

 

 

Cutia lui G502 este compacta si simpla.

Manualele de utilizare si sticker-ul din cutie.

Cablul de incarcare este textil si suficient de lung pentru a folosi G502 cu fir.

Greutatile vin intr-o cutie din plastic alaturi de receptor.

Receptorul USB se depoziteaza in mouse, iar pe interiorul capacului se ataseaza greutatile.

G502 Lightspeed vine cu 4 butoane + scroll in partea de sus.

Grip-ul din partea dreapta a mouseului.

Grip-ul din partea stanga are trei butoane la indemana.

Portul de incarcare micro-USB ( un USB-C ar fi fost mai practic ).

Partea inferioara ascunde locasul pentru receptor si butonul On/Off.

Iluminarea RGB se rezuma la logoul Logitech si indicatorii de baterie.

Forma lui G502 Lightspeed este strict pentru dreptaci care folosesc un mouse cu Palm/Claw-Grip.

 

 

Utilizare

 

Logitech G502 Lightspeed este un mouse wireless de varf care vine sa intregeasca kit-ul de periferice al oricarui pasionat de jocuri. In cazul meu acesta vine sa completeze experienta de joc fara fir alaturi de Logitech G935 ( vezi articol ). Greutatea variabila a acestui mouse ofera o experienta diferita si echilibrata pentru mai multe tipuri de jocuri si utilizatori. Greutatea lui G502 poate varia intre 114 si 130 de grame pentru cei care vor o anume greutate pentru suita lor preferata de jocuri. In ziua de astazi sunt prea putini „soareci” care mai vin cu greutati, mai ales dupa moda variantelor ultra-usoare.

 

Am folosit Logitech G502 Lightspeed o buna perioada de timp exclusiv in jocuri. Cum a fost pandemia si distantarea sociala am tot apucat sa testez produsul intr-o multime de jocuri. Cu ajutorul lui G502 Lightspeed am inceput si terminat CyberPunk 2077 ( vezi articol ), iar pe langa asta am jucat mult Rocket League – Doom Eternal – Valhalla – WatchDogs Legion si multe altele. In toate aceste titluri butoanele programabile s-au dovedit a fi cu adevarat utile pentru programarile diverselor atributii din fiecare titlu.

 

Configurarea acestora se face usor si rapid din aplicatie. Sensibilitatea mouseului se schimba usor si lag introdus in jocuri este unul minim, spun asta pentru ca dupa sesiuni zilnice de Rocket League nu am putut observa ochiometric diferente intre G502 Lightspeed si vechiul Mionix Naos cu fir.

 

 

Senzorul lui G502 ofera sensibilitati ridicol de mari, care pot fi de folos persoanelor care stau foarte bine cu reflexele. Personal nu am sarit de 4000 DPi in Doom Eternal, iar pooling rate-ul de 1000 Hz este unul adecvat pe actualul monitor de 240 Hz ( Samsung Odyssey G7 de 32 inch ). Performanta generala a mouseului este una buna si ofera libertate de joc fara fire.

 

 

Constructia lui G502 Lightspeed este una solida si realizata integral din plastic rigid si mat cu doua bucati laterale de cauciuc destul de rigid. Cele doua laterale din cauciuc sunt texturate si ofera un grip cat se poate de bun. Acestea imi aduc aminte de rigiditatea cauciucurilor de pe camerele DSLR de la Canon.

 

Butoanele lui G502 sunt switch-uri mecanice de tip clicky care ofera si o tactilitate buna la fel ca si rotita de scroll cu doua modui de operare. Aceasta se poate roti atat liber cat si progresiv pentru schimbarea precisa a armelor in Doom Eternal sau CyberPunk. Calitatea asamblarii a acestui mouse este una buna si demna de un produs de peste 500 lei. In afara de rotita de scrol nimic nu zdrangane si asamblarea este respectabila.

 

 

Ergonomia acestui mouse este cat se poate de rezonabila, acesta fiind conceput pentru dreptaci care au maini medii si il vor folosi cu palm/claw grip. Acest G502 ar fi fost mai ergonomic daca ar fi fost mai lat si putin mai prietenos cu degetul mic al mainilor. Este un mouse cu forma ergonomica gandita pentru cei cu palme mici si medii. Cei cu mainile mari vor avea surprize cu acest model ( cu exceptia claw-grip desigur ).

 

Logitech a creat un design unghiular reusit, muchiile si tribunghiurile de pe laterale ofera o continuitate si o prezenta aparte pe birou. Au facut o treaba buna si prin minimalizarea implementarii RGB ( doar un logo iluminat ).

 

 

Autonomia acestui mouse este una de maxim 60 de ore fara logo-ul G iluminat. Iluminarea RGB rapeste 12 ore de autonomie, iar aceasta este acoperita de podul palmei. Cu o singura incarcare ajungi sa folosesti lejer peste o saptamana G502 fara prea mari probleme. De cand au inceput testele pot sa zic ca l-am incarcat de maxim 6-7 ori. Iluminarea RGB a stat stinsa in tot acest timp. Acest produs ofera o autonomie rezonabila pentru cei ce se joaca zilnic 5-6 ore, acumulatorul va rezista minim 7-9 zile fara probleme.

 

 

Software

 

Aplicatia G-Hub ofera posibilitatea de personalizare totala a tururor perifericelor Logitech, iar acest mouse nu face exceptie.

 

Aplicatia G-Hub permite profilelor persistente pentru diferite jocuri.

Personalizarea RGB a acestui mouse se face la nivelul indicatorului de baterie si la Logo-ul G.

Comenzile aditionale care pot fi asociate cu cele 9 butoane.

Pe butoane se pot asocia si actiuni…

Se pot face si macro-uri dupa necesitatile fiecarui utilizator.

Setarile de sensibilitate si pooling rate.

Setarile regasite in aplicatie.

 

Concluzie

 

Logitech G502 Lightspeed vine la pachet cu o performanta buna, putin RGB si cu o ergonomie decenta. Senzorul Hero ofera performante respectabile si o sensibilitate extinsa cu mult peste nevoile a 99% dintre pasionati de jocuri. Experienta de utilizare a fost una placuta in foarte multe titluri la fel ca si ergonomia. Totusi utilizarea celor cu palme mari nu este tocmai confortabila ( exceptie claw-grip ). Calitatea constructiei este de top si merita luat in considerare atunci cand nevoia va incearca pentru un nou mouse wireless.

 

 

Experienta de utilizare wireless al acestui G502 Lightspeed nu este cu nimic diferita fata de cea a unei variante cu fir. Iar pentru asta G502 merita atentia voastra cand cautati un mouse portabil pentru jocuri. Logitech ofera G502 Lightspeed la un pret mediu de ~600 lei, iar pentru ~300 lei puteti opta si pentru varianta cu Fir. Aceasta serie de „soareci” sunt disponibila in Romania la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut