,

HyperX QuadCast S Review – Microfon multi-pattern reinventat pentru streaming si jocuri

Share

Nu am mai vorbit demult despre un microfon, pe langa atatea periferice, asa ca vreau sa va vorbesc despre noul microfon venit pentru testare de la cei de la HyperX, si anume QuadCast S. Acesta este un ”facelift” la vechiul QuadCast si vine cu cateva imbunatatiri menite sa bucure ochiul utilizatorului. Varianta QuadCast S are integrata iluminarea RGB programabila prin HyperX NGENUITY software.

 

 

Orientarea lui este catre zona de streaming, jocuri, dar si podcast, ca tot a luat amploare acest curent. Este un microfon cu interfata USB care vine cu patru pattern-uri de inregistrare ( Stereo, Omnidirectional, Cardioid, Bidirectional ), lucru care il face foarte flexibil si potrivit pentru o multime de scenarii de utilizare. Aceste pattern-uri functioneaza pe Windows, MacOS si Consolele Xbox si PS4/5. Flexibilitate la cel mai inalt nivel, pe scurt.

 

Firul de 3 metri si posibilitatea de atasare pe brat sunt si ele doua puncte cheie care merita amintite. Specificatii mai jos, iar experienta cu QuadCast S o gasiti in randurile urmatoare.

 

Specificatii cheie

 

  • Frecvența de răspuns: 20 Hz – 20 kHz;
  • Sensibilitate: -36 dB;
  • Pattern-uri: Stereo, Omnidirectional, Cardioid, Bidirectional ;
  • Interfata de conectare: USB;
  • Impedanta : 32 (Ohm);
  • Compatibil cu PC, PS5, PS4, or Mac;
  • Constructie metalica;
  • Rata Sampling : 48kHz/16-bit;
  • Shock-Mount si pop filter integrat;
  • Greutate: 710 grame;
  • Cablu detasabil textil cu o lungime de 3 m;
  • Dimensiuni: 187 mm x 56 mm x 51 mm.

 

Inspectie vizuala

 

Asa arata cutia microfonului.

In cutie gasim un manual de utilizare.

Mai gasim si un adaptor pentru un brat articulat de microfon.

Microfonul vine cu un cablu USB 2.0 de 3 metri.

Si microfonul HyperX QuadCast S care vine deja asamblat.

Laterala si spatele acestuia.

In varf, HyperX QuadCast S vine cu un buton de Mute care atunci cand e apasat, se stinge iluminarea RGB.

HyperX QuadCast S vine cu un suport ajustabil.

Pe piciorul suportului sunt atasate niste pad-uri din cauciuc care impiedica alunecarea microfonului.

Shock-mount-ul are prinderi formate din elastice rezistente.

Asa arata si portul USB.

4 pattern-uri de inregistrare ( stereo, omnidirectional, cardioid, bidirectional ).

Bratul de care este prins microfonul este unul solid.

Din capacul inferior se regleaza intensitatea volumului.

 

 

Utilizare

 

HyperX QuadCast S este un microfon care vine deja asamblat si poate fi integrat lejer, datorita dimensiunilor sale reduse, langa celelalte periferice de pe biroul unui streamer. Cablul generos de o lungime de 3 metri este detasabil, deci poate fi bagat in microfon doar atunci cand este gata de inregistrare, fara a aglomera prea mult spatiul de lucru.

 

Constructia lui s-a dovedit a fi una solida, din materiale de calitate, iar de asta iti poti da seama inca de cand il scoti din ambalaj. Carcasa este metalica, iar capacul superior si cel inferior sunt facute din plastic cu cauciuc, shock-mount-ul este alcatuit si el din metal cu 2 elastice rezistente de culoare gri care absorb socurile. In carcasa se afla si un popfilter care protejeaza la interior microfonul. HyperX foloseste materiale de calitate si asamblare.

 

 

Pe capacul superior se regaseste butonul de Mute care este amplasat la indemana, pentru a evita momentele nedorite de inregistrare audio. Comutarea se face facil si rapid, iar ca sa iti dai seama de asta, lumina RGB se opreste.

 

Vine deja atasat de un trepied destul de solid facut din metal, cu un singur picior cu baza plata. Acesta are o articulatie care permite reglarea unghiului microfonului. Poate ca multi vor simti nevoia de ajustare a trepiedului si pe inaltime, pentru a nu sta aplecat asupra lui, insa pentru asta avem in pachet un adaptor cu care putem atasa microfonul de un suport special pentru acesta sau de un brat de microfon de tip boom.

 

 

Test Audio

 

Pentru testarea audio am inregistrat un clip pentru youtube cu recomandari, iar aici vocal o sa va dati seama clar care este calitatea audio. Pattern-ul de inregistrare este Cardioid.

 

Setarile de volum au fost la 60% si fara pic de post-procesare.

 

Concluzie

 

HyperX QuadCast S este un microfon senzational de flexibil, zic asta pentru ca acesta vine cu o constructie solida si asamblare de top. Calitatea audio este similara cu QuadCast standard, iar cele 4 pattern-uri vin in ajutorul celor care au nevoie sa adapteze un singur microfon pentru inregistrari multiple. Il vad extrem de util pentru podcast-uri, streaming si testari audio.

 

Flexibilitatea de montaj ofera posibilitatea de plasare pe birou sau pe un brat de tip boom pentru flexibilitate maxima. Iluminarea este faina si se pot configura mai multe optiuni din aplicatia NGENUITY.

 

 

HyperX QuadCast S vine ca un facelift foarte reusit pentru cei care vor RGB, port USB-C pentru incarcare si semnal audio. Se instaleaza usor si foarte usor de realizat. Un produs reusit care este disponibil in Romania la un pret mediu de ~850 lei fara promotii. Cu prezenta lor pretul este de cam 600-650 lei. Produsele HyperX sunt disponibile pentru achizitie la eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut