HyperX anunta in iunie 2022 lansarea castilor HyperX Cloud MIX Buds ( vezi stirea ), iar acum au ajuns si la noi pentru testare atat in jocuri, cat si in viata de zi cu zi. Casti de la HyperX am tot testat pana acum si nu m-a dezamagit nicio pereche. Buds-urile vin cu o conectivitate wireless dual-mode, fie prin conectarea adaptorului de USB type C de 2.4 GHz la dispozitivele media sau telefoane, fie prin conectare Bluetooth 5.2.
Pe langa aceste moduri de conectare Wireless, dongle-ul mai poate fi folosit pe post de telecomanda care schimba intre conectivitatea de 2.4 GHz si Bluetooth atunci cand esti pe desktop, datorita adaptorului care vine in pachet. Acest lucru poate fi destul de util in timpul jocurilor, fiind o metoda rapida si nemaifiind necesar sa fie pus pauza. Mai multe detalii despre aceste mici buds-uri care au creat niste asteptari mari gasiti in randurile urmatoare.
Specificatii cheie
- Difuzor dinamic cu diametru de 12 mm ( magneți neodim );
- Frecvența de răspuns: 10Hz–20,000 Hz;
- Sensibilitate casti: 106.5 dB/mW la 1kHz;
- Microfon omni-directional pentru preluarea apelurilor ( senzibilitate: -16.5dBV );
- Frecventa de raspuns microfon: 50 Hz-6,700 Hz;
- Interfata: Bluetooth 5.2 cu raza de 20 metri;
- Profile: A2DP, AVRCP, HFP, HSP;
- Codecuri: aptX™, aptX™ HD, SBC;
- Autonomie: Pana la 10 ore ( incarcare prin USB-C);
- Reincarcare in 2 ore pt casti si 1.5 ore pt carcasa.
- Greutate ( casti cu carcasa ) : 37 grame.
Inspectie Vizuala
Asa arata cutia.
Cam asa se prezinta manualul de utilizare.
Cablul de incarcare USB-C la USB-A.
Capetele din silicon au marimi S, M si L.
Dongle-ul wireless de 2.4 GHz si adaptorul USB-C.
Carcasa este „imbracata” cu husa din silicon care o protejeaza.
Carcasa are si loc in care sta depozitat dongle-ul wireless.
Colturile sunt rotunjite si usor de tinut in mana.
Case-ul fara protectia din silicon. Este compact si ultra-portabil. Incape in orice buzunar.
Cam asa stau castile in interiorul carcasei de incarcare.
Contactele prin care se incarca buds-urile Cloud MIX.
Capatul din silicon confortabil care vine in diferite marimi ( S – M – L disponibile in pachet ).
Pe casti este prezent logo-ul HyperX.
Castile au si posibilitatea de play/ pause prin control tactil care se afla aproape de varful lor.
Cloud MIX Buds impreuna cu „casuta” de incarcare.
Dimensiunea carcasei in raport cu o mana medie.
Castile Cloud MIX in purtare.
Utilizare
Design-ul castilor Cloud MIX Buds este unul simplu, in care predomina cam 99% vopseaua de culoare neagra, mata, doar capetele din silicon fiind de culoare gri. In rest, nimic tipator, iar logo-ul este prezent atat pe casti, cat si pe carcasa de incarcare. Case-ul de incarcare al acestora respecta acelasi design, neavand niciun colt in care sa te agati, margini frumos rotunjite, iar protectia din silicon groasa o face sa para mai mare decat este. In timpul purtarii sunt destul de subtile, nu ies in evidenta.
In ciuda dimensiunilor mici, atunci cand le iei in mana nu dau senzatia ca sunt fragile daca le strangi putin mai tare, atat pe ele, dar mai ales carcasa. Toate sunt alcatuite din plastic rigid si rezistent la socuri, iar daca folosesti carcasa impreuna cu husa din silicon care este destul de groasa, deteriorarea si zgarieturile nu ar trebui sa apara. Inchiderea si deschiderea capacului este una magnetica si ferma, avand o balama rigida.
Un detaliu care merita mentionat este faptul ca acest ansamblu: case de incarcare + casti + dongle este gandit sa ramana impreuna, fara sa se piarda una de alta, receiver-ul avand in partea inferioara a carcasei o mufa in care sta depozitat daca nu este folosit. Astfel, daca pe dispozitivul pe care vrei sa le conectezi in acel moment nu are Bluetooth-ul disponibil, ai la indemana adaptorul USB-C de 2.4GHz.
La capitolul ergonomie, castile MIX Buds dispun de drivere dinamice mari, de 12mm care stau neasteptat de bine. Le-am folosit cateva ore, cu mici pauze, si nu ma pot plange de disconfort, iar in timpul folosirii uiti ca le ai in ureche. Au fost folosite chiar si in timpul exercitiilor fizice ( dinamice si cu miscari repetitive ) si ma declar multumit, confortul nu a lipsit si cel mai important, nu au cazut.
Acum a venit momentul sa discutam si despre performanta audio. Cloud MIX Buds, in timpul purtarii, izoleaza bine sunetele exterioare. Sunetul produs de acest set de casti este de buna calitate, cu bass bland, iar inaltele si joasele sunt prietenoase cu timpanele. Vocile se aud clar si chiar si la volum de 90% nu apar distorsiuni. Totusi, trebuie tinut cont ca orice set de casti din aceasta categorie nu vor livra bass puternic. Pentru ceea ce sunt si cat costa, aceste casti se aud foarte bine. Nu am observat diferente de calitate audio intre conectarea prin Bluetooth 5.2 si prin dongle-ul USB-C.
Autonomia promisa este de maximum 33 de ore de utilizare ( 10 ore de utilizare pentru casti si 23 ore pentru carcasa ). Pe scurt, carcasa poate realimenta castile de 2,3 ori pe langa propria lor autonomie. Testand castile as zice ca acestea se aproapie de cam ~8-9 ore in regim de uz mixt. In timp ce carcasa pare sa se descurce sa alimenteze de la 0 la 100% castile de macar 2 ori. HyperX face la capitolul autonomie ce promite si nimic mai mult.
Concluzie
Experienta cu Cloud MIX Buds a fost una conform asteptarilor, iar utilizarea acestora alaturi de calculator, smartphone, console de jocuri portabile si console PS4/PS5 le ofera o flexibilitatea aparte. Pe langa asta, si calitatea sunetului este una buna pentru ceea ce sunt. Nici autonomia nu este mai prejos, permitand o durata de utilizare de 8, 9 ore fara probleme.
Pe langa ergonomia excelenta ( mai ales pentru cei cu urechi mici ) acest set de casti au si un receiver USB-C. De cand s-a renuntat la mufa de jack de la telefon, multe casti au devenit utilizabile doar atunci cand lucrezi pe desktop, iar pe telefon puteai asculta doar prin conectare Bluetooth. Totusi, ajungem si la ce nu fac bine aceste casti. Pot sa zic ca butoanele tactile ale acestor casti nu au cel mai bun raspuns la atingeri si nu pot fi folosite pe bicicleta.
Cloud MIX Buds au un pret mediu pe piata de ~500 lei. Si acestea, alaturi de toata gama de produse HyperX se pot achizitiona de la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!