Castile HyperX Cloud III au fost anuntate oficial la Computex din acest an ( vezi stirea ), iar la scurt timp au ajuns la noi pentru a fi testate. Acestea vin ca o varianta imbunatatita fata de generatia anterioara, Cloud II, cu drivere unghiulare de 53 mm. Conectarea acestora la PC / PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch se face cu jack de 3,5 mm, USB-A si USB-C. In sfarsit, o pereche de casti cu fir care va putea fi conectata la smartphone.
Aspectul exterior, cat si confortul specifice castilor HyperX este prezent si aici. Desi se afla sub titulatura de „casti de gaming”, acestea pot fi o optiune buna si pentru cei care vor sa asculte muzica sau sa se bucure de un soundtrack de film bun fara sa deranjeze pe ceilalti. Ramaneti aproape pentru a vedea evolutia seriei Cloud.
Specificatii cheie
- Difuzor: Dinamic cu diametru de 53mm cu magneți neodim;
- Conectare: USB-A, USB-C, Jack 3.5 mm;
- Sensibilitate casti: -42dBV (0dB=1V/Pa at 1kHz);
- Frecventa de raspuns: 10Hz-21kHz;
- Impedanța: 64 Ω;
- Lungime cablu 1,2 metri;
- Dimensiuni: 15.5 x 8.67 x 19 cm;
- Greutate: 307g;
- Compatibile cu PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, XBOX ONE, Nintendo Switch, Laptop, PC, Smartphone.
Specificatii microfon
- Frecventa microfon: 50Hz – 17kHz;
- Element: Microfon cu condensator dielectric;
- Model polar: Uni-direcțional, funcție de anulare a zgomotului;
- Sensibilitate microfon: -42dBV (0dB=1V/Pa at 1kHz)
Inspectie vizuala
Asa se prezinta cutia castilor HyperX Cloud III. Pe aceasta se regasesc cateva specificatii cheie.
Manualul cu instructiuni si alte cateva pliante.
Microfonul de 10 mm are un filtru pop intern cu plasa metalica care reduce zgomotul.
Bratul articulat se adapteaza usor.
Cablul USB-A+USB-C la Jack 3.5 mm care permit o compatibilitate extinsa.
Acesta este prevazut cu o conectare USB-C care vine cu un adaptor USB-C la USB-A.
Adaptor analog (jack 3.5 mm ) la digital ( USB-A + USB-C ).
Castile impachetate.
Castile vin cu un cablu nedetasabil de 1.2 metri.
Banda de cap vine cu spuma cu memorie si cu logo-ul celor de la HyperX pe partea superioara.
De pe banda lipsesc clasivele cusaturi rosii.
Cloud III vin cu capace metalice peste difuzoare.
Confortul cupelor este dat de spuma cu memorie invelita de piele artificiala.
Iata si unul dintre drivere de 53 mm.
Se poate vedea spuma cu memorie din aceasta cupa prin gaurile care se afla la interior.
Mufa pentru microfonul detasabil.
Conectivitatea arata cam asa: rotita pentru volum, un buton Mute si locul unde este conectat cablul la casti.
Aerisirea castilor.
Castile si microfonul gata de auditie.
Utilizare
Constructia castilor HyperX Cloud Alpha Wireless ( vezi review ), seamana destul de mult cu aceste Cloud III, ca si calitate si impresie generala a asamblarii. Desi carcasa difuzoarelor este din plastic, nu exista niciun joc sau zgomot deranjant. Capacele laterale sunt metalice, la fel ca si suportii laterali care pot fi ajustati dupa nevoie, iar acest lucru este facut fara prea mare efort, dar precis si cu un zgomot subtil.
Banda de cap are spuma cu memorie peste o structura metalica, iar fata de perechea de casti mentionata mai sus, acestea nu mai au cusatura groasa, rosie care tine mai mult de design si nu de durabilitate. Cupele sunt facute, si ele, din spuma cu memorie acoperita cu piele artificiala. Mi-ar fi placut sa vad incluse in pachet si o pereche de cupe din material textil in care urechile sa nu transpire. Cel putin vara, acest lucru este o necesitate, unii dintre noi asculta in casti chiar si cand merg pe drum, nu doar in fata monitorului.
Microfonul de 10 mm este detasabil, ceea ce face perechea de casti Cloud III numai bune de folosit ca si casti de strada atunci cand vrei sa ignori zgomotul ce te inconjoara si asculti muzica sau un podcast. Acesta vine cu un design diferit fata de Cloud II, fara burete pentru anularea sunetelor de fundal, ci un filtru pop intern, acesta arata diferit fata de cele cu care ne-am obisnuit sa le vedem. Bratul de microfon este unul articulat si care ramane acolo unde il asezi.
Castile vin cu un cablu nedetasabil cu o lungime de 1,2 metri care se termina cu o mufa jack de 3.5 mm, la care i se mai poate adauga inca un cablu de 1,2 metri cu USB-C, care, la randul sau are un adaptor USB-A. O adaptare bine-venita pentru cei care vor sa foloseasca castile la un smartphone cu Android, cei cu iPhone le pot folosi cu un adaptor Jack la Lightning ( cel putin pana vine iPhone 15 ).
La capitolul ergonomie, setul de casti Cloud III nu dezamageste nici cu aceasta generatie. Spuma cu memorie de buna calitate sporeste confortul utilizatorului, mai ales in timpul folosirii indelungate. Cupele generoase ajuta foarte mult la acest capitol, cuprinzand lobii urechii, chiar si cele mai mari, astfel nemaiavand probleme cu presiunea sau amorteala. Toate acestea, impreuna cu suportii laterali care se ajusteaza pe orice tip de cap, par a fi o formula reusita pentru sesiunile lungi de gaming sau call-urile indelungate.
Dupa 8 ani de Cloud II, Cloud III vin ca o varianta imbunatatita la capitolul design si ergonomie care merg mana in mana ( lucru care vine cumva natural ). Design-ul este usor diferit, cu forme mai rotunjite in special in zona cupelor. Banda de ajustare a cupelor, precum si logo-ul de pe capace au ramas la fel, de culoare rosie, dar s-a renuntat la cusatura groasa de pe banda de cap, un detaliu care era placut vizual. Totusi Cloud III trebuia sa aduca ceva imbunatatiri putin pe fiecare plan.
Performanta Audio
Calitatea audio oferita de acest set ar trebui sa fie pe masura design-ului si a ergonomiei. Daca ne reamintim Cloud II nu se auzeau deloc rau, dar HyperX Alpha si Alpha Wireless au dus sunetul putin la un alt nivel. In aceeasi categorie se plaseaza si noile Cloud III. Auditia muzicala pe laptop ofera castilor o putere maxima a sunetului si cu melodiile potrivite totul se aude foarte bine ( fara a avea nevoie de placi de sunet externe sofisticate ). Daca asculti pe telefon, volumul nu este atat de ridicat, dar ramane in limite bune.
Cloud III se aud cam cu 20% mai incet atunci cand sunt folosite pe smartphone. Izolarea zgomotului de fundal este unul bun care te ajuta in momente in care ai nevoie de concentrare. Sunetul este foarte bine echilibrat in ambele cazuri, inaltele si joasele sunt blande cu timpanul chiar si cand volumul este 100%. Bass-ul este decent, atat cat sa nu iti bubuie urechile, dar nici sa fie un sunet monoton. Vocile se aud clar si nu sunt acoperite de catre muzica. Dinamica castilor se aseamna tare mult cu Alpha Wireless.
Un lucru de remarcat este faptul ca daca sunteti purtatori de ochelari, mai ales cu rama groasa, s-ar putea ca dupa ceva timp sa simtiti disconfort. Ele se muleaza atat pe cap, cat si pe urechi pentru o cat mai buna izolare fonica, insa in acelasi timp pun presiune si pe rama ochelarilor, astfel va fi nevoie de mai multe pauze. Tot la capitolul „lucruri la care trebuie sa fiti atenti” se incadreaza si faptul ca sunetul se aude destul de tare in exterior si poate fi deranjant pentru persoanele din jur ( lucru valabil mai mult pentru auditia de pe laptop ).
Experienta in jocuri a fost una de calitate. Spatialitatea 3D este cea care se remarca cel mai bine, oferind sunete bine definite, datorita driverelor, lucru important in detectarea directiei sunetului. Echilibrul este unul bine facut, distorsiunile nu apar nici la volum maxim, insa cel mai bine se aud la un volum de 80-85%.
Concluzie
HyperX Cloud III este o pereche de casti nou aparuta pe piata si care vine la pachet ca o varianta imbunatatita a generatiei anterioare, Cloud II. Ergonomia si calitatea sunetului ii va oferi utilizatorului o experienta placuta si adusa la exigentele anului 2023, raportul pret/performanta fiind excelent. Cloud III sunt disponibile cu fir in acest moment, dar pe viitor ma astept la o editie Wireless sau chiar Alpha Wireless II. Faptul ca nu sunt wireless nu este un lucru limitativ deoarece lungimea firului este una generoasa pentru folosirea acasa. Castile cu fir au un mare avantaj al calitatii si al lipsei acumulatorului integrat care nu trebuie inlocuit. Doar asa durata de exploatare este exponential mai mare.
Versatilitatea castilor Cloud III este data de faptul ca vin cu 3 tipuri de conectori, jack de 3.5 mm, USB-C si USB-A si care maresc plaja de dispozitive compatibile cu acestea. Asa ca pot fi folosite de la Nintendo Switch PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Mac pana la smartphone. Cloud III sunt disponibile in Romania la vanzare de pe 26 iunie cu un pret mediu de ~590 lei. Pret fara promotii aplicate, iar in cateva saptamani/luni pretul se va stabiliza pe la ~500 lei.
HyperX Cloud III se pot achizitiona de la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!