,

Honor 200 Pro – Fotografiaza zi de zi din placere ( P )

Share

Honor 200 Pro este un smartphone care, dupa specificatiile oficiale ale camerelor, pare ca are ceva potential. Aici ma refer, in special, la senzorul de 50 megapixeli cu diagonala 1/1.3″ de pe camera principala. Pentru un smartphone de 3000 lei pot sa zic ca este o realizare cat se poate de imbucuratoare catre integrarea de camere mai performante in smartphone-uri cat mai accesibile. Daca esti un pasionat de fotografie si nu te impaci cu sistemul iOS de la marul muscat, se poate sa iti placa ce urmeaza alaturi de Honor 200 Pro.

Noua serie Honor 200 este disponibila in varianta Pro si non-Pro. Personal, am ales varianta Pro nu din prisma numelui, ci din prisma specificatiilor de camera principala, iar pe langa aceasta avem si un telefoto stabilizat optic de 2.5X si un ultra-wide. Cei de la Honor au sponsorizat acest material, dar am avut frau liber la ce sa spun si ce fotografiez incat o sa va lamuriti ca este o placere sa fotografiati cu 200 Pro zi de zi fara sa il laud eu prea tare.

Ca tot vorbeam de potential, cel artistic este limitat mai mult de fotograf decat de camerele telefoanelor moderne, ai suficiente filtre, formaturi de fotografiere si functii cat sa creezi aproape orice tip de imagine statica sau video creativ. Tine de tine ca fotograf ce gen de fotografie iti place si cum il abordezi. Honor 200 Pro este un telefon care iti permite sa faci fotografie de peisaj, dar si portrete si ceva continut video pentru social media ( reels ) sau chiar video pentru Youtube. In randurile urmatoare o sa va arat ce am reusit sa scot eu alaturi de Honor 200 Pro.

Specificatii cheie Honor 200 Pro

    • Ecran OLED de 6.78 inch cu rezolutie 1224 x 2700 pixeli si 120 Hz ( luminozitate 4000 niti peak);

    • Chipset: Qualcomm SM8635 Snapdragon 8s Gen 3 ( 8 nuclee );

    • Memorie ( ROM + RAM ) – 256 GB cu 12GB RAM / 512 GB 12GB RAM / 512 GB 16GB RAM – 1 TB 16GB RAM;

    • Nu are slot MicroSD;

    • GPU: Adreno 735;

    • OS: Android 14 cu Magic OS 8;

    • Module camera spate: 50 MP, f/1.9, (wide), 1/1.3″, 1.2µm, PDAF / 12 MP, f/2.2, 112˚ (ultrawide), AF / 50 MP, f/2.4, zoom optic 2.5x OIS;

    • Inregistrare video 4K la 30 fps cu stabilizare Gyro EIS;

    • Camera Selfie: 50 MP, f/2.1, (ultra-wide);

    • Wireless: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct / 5.3, A2DP, LE, aptX HD;

    • Senzori: Fingerprint (under display, optical), accelerometer, gyro, compass, ultrasound proximity;

    • Acumulator: Li-Po 5200 mAh;

    • Incarcare: 100W prin cablu, 66W Wireless si 5W reverse wired;

    • Dimensiuni: 163.3 x 75.2 x 8.2 mm;

    • Greutate: 199 grame.

Prezentare Exterioara

Cam asa se prezinta cutia, iar pe lateral gasim varianta sosita la testare.

512 GB de stocare cu 12 GB de RAM in culoare Ocean Cyan.

In cutie, pe langa extractor, se mai gaseste cablul USB-C si, desigur, telefonul.

Honor 200 Pro vine cu difuzoare sus si jos, interfata USB-C, desigur, si butoane de volum si On/Off pe lateral.

Sa nu mai zic de profilul subtire de numai 8.2 mm la care sa adauga un camera bump generos.

Ecranul este edge si slefuit in fel si chip cat sa arate bine, la fel si carcasa.

Finisajul de pe spate este aparte, culoarea Ocean Cyan arata bine, iar camera bump-ul se poate vedea cat de generos este.

Camere lui Honor 200 Pro sunt gata de fotografiat.

Experienta de Fotografiere

Honor 200 Pro vine cu un ecran OLED care se lauda ca poate afisa 1 miliard de culori. Pe scurt, inseamna ca este un panou nativ pe 10 biti ( similar cu monitoarele de editare cu pretentii ). Trebuie sa tinem cont ca ecranele OLED au tendinta de a afisa culorile mult prea saturat, deci trebuie sa avem putina grija cum si unde si pe ce le afisam / imprimam ulterior, ca sa nu fim prea dezamagiti. Ecranul este vizibil in soare direct atunci cand fotografiezi, deci nu te va limita in vreo compozitie sau in surprinderea unui subiect.

Camerele foto cu care este echipat Honor 200 Pro ofera un unghi de cuprindere ultra-wide la 112 grade ( 16 mm ca focala ), o camera standard cu o focala de 27 mm si camera tele cu 2.5X zoom optic care are o focala de 68 mm. Toate aceste focale imbinate cu diafragme fixe si deschise reusesc sa captureze detalii, dar si bokeh cat se poate si lumina noaptea pentru cadre aparte. Stabilizarea este si ea prezenta, dar si multe optiuni de slow motion, dual-capture si chiar cadre macro interesante. Imaginatie sa fie, ca Honor 200 Pro are camerele pregatite.

    • Optiunile de Fotografiere si implementarea lor fac diferenta intre smartphone-uri in ultima perioada. Daca telefonul vine cu o procesare buna a rezultatelor brute venite de la senzori, fotografiile pot ajunge sa arate chiar bine. De aceea au ajuns telefoanele sa ”omoare” segmentul de camere compacte, pentru ca procesarea si calitatea au ajuns sa fie mult mai bune. Inregistrarea Video este la fel de importanta precum fotografiile. Rezolutia 4K la 30 fps cu stabilizare este tot ce poate Honor 200 Pro, iar rezultatele sunt calitative. Am filmat si facut chiar si cateva reels pentru Instagram si totul arata foarte bine. Iata si cateva optiuni de captura din aplicatia de camera:

Galerie Foto

Cam asa arata galeria de fotografii realizate cu Honor 200 Pro. Am reusit sa fotografiez o varietate mare de subiecte, printre care: Un festival de rulote, un workshop de fotografie la interior si la exterior, o plimbare prin Brasov si cateva produse de aproape. Cadrele arata rezonabil si pe ecrane IPS.

Concluzie

Honor 200 Pro se dovedeste a fi un smartphone cu camere cat se poate de competitive. Chiar daca rezolutia, pe alocuri, este ”ridicol” de mare pentru ce ai nevoie de fapt, se pot obtine fotografii de calitate daca tii cont de lumina in care declansezi. Aceste fotografii pot ajunge pe hartie in format A4 fara probleme pentru a putea pune puterea fotografiei intr-un format palpabil. Pentru suma de ~3000 lei, acest Honor 200 Pro ofera un ecran bun, camere capabile si un hardware competitiv. Ramane de vazut cum rezista Android pe termen lung.

Honor 200 Pro are local un pret de cuprins intre ~2880 lei si 3019 lei, aici ma refer la varianta de 12 GB RAM si 512 GB de stocare. Exista si variantele non-Pro care au senzori mai mici la camere, dar costa cam 2400 lei. Varianta Pro este disponibila la pret bun pe Vexio ( Vezi Promotie ) si evoMAG ( Vezi Produs ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!

VA ASTEPT SA VA ALATURATI SI COMUNITATII DE PE YOUTUBE ( VEZI DESPRE CE ESTE VORBA SI ABONEAZA-TE AICI ) si pe forumul Ghidul.Tech ( vezi domeniu ).

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut