I ultima vreme am tot testat SSD-uri de la Sabrent, iar pe langa acestea a sosit si un dispozitiv de clonare pentru modelele M.2. Acesta se numeste Sabrent EC-SSD2 si am sa vi-l prezint in acest articol. EC-SSD2 se prezinta a fi un rack exter M.2 cu doua sloturi care face automat clonarea dintre un SSD M.2 mic si unul mai mare, pentru a face un upgrade de stocare solida fara a mai fi nevoie sa reinstalati Windows-ul si toate programele.
Sabrent EC-SSD2 se poate folosi si ca un rack extern M.2 pentru doua SSD-uri si vine cu racire activa pentru performante sporite. Interfata USB-C 3.2 ofera o banda de ~10 Gb/s care ar oferi in realitate viteze de operare de 1 GB/s ( similar cu Samsung T7 ) si alte SSD-uri externe noi. Face asta doar alimentat la priza din pacate, ceea ce limiteaza utilizarea. Clonarea fara calculator si folosirea ca rack ofera flexibilitate entuziastilor care au multiple sisteme si vor sa migreze si sa cloneze date des. Detalii despre utilizarea lui Sabrent EC-SSD2 am sa va las in randurile urmatoare.
Specificatii cheie Sabrent EC-SSD2
- Interfata: USB C 3.2 ( 10 Gbps );
- 2 sloturi SSD M.2 pentru stocare si clonare fara calculator ( format: 2230/2242/2260/2280 );
- Constructie din aluminiu si racire activa;
- Compatibil cu Mac OS si Windows;
- Dimensiuni: 10 cm x 7 cm x 5 cm;
- Greutate: 566 grame.
Inspectie Vizuala
In cutie se gasesc: cabluri + alimentator de retea.
Constructia solida vine cu racire activa si buton de Clonare direct.
Partile laterle sunt aerisite si ofera ventilatie SSD-urilor.
Baza acestui HUB vine cu picioare de cauciuc.
Accesul la SSD-uri se face fara unelte printr-un sistem magnetic.
Iata si sloturile M.2 de la interior.
Sabrent EC-SSD2 si sloturile populate.
Utilizare
Sabrent EC-SSD2 vine cu o dubla utilitate pentru cei care aleg acest dispozitiv. Primul ar fi clonarea de pe un M.2 pe altul in cazul unui upgrade de stocare. Pentru cei care fac asta des si pe multe sisteme acest rack independent de clonare poate fi o varianta. Daca ai un service de calculatoare sau pur si simplu lucrezi cu multe sisteme, acest dispozitiv iti poate face viata mult mai usoara.
Constructia acestui Sabrent EC-SSD2 este una foarte solida, aceasta fin realizata din aluminiu ( mai exact din doua bucati ). Grosimea materialului este de ~2 mm si ofera o impresie de produs rigid si rezistent in timp la impactul cu solul. Interiorul este usor de accesat fara suruburi si partea frontala are o interfata minimalista si usor de folosit. Sabrent EC-SSD2 pare a fi un produs solid si foarte usor de folosit.
Partea de clonare se face extrem de usor pentru cei care nu vor sa se complice. SSD-ul de clonat se pune in slotul A, iar in B se pune SSD-ul pe care se vor transfera datele. Inainte de asta se alimenteaza rack-ul si apasati pe butonul de clonare si dupa asteptare de ~20-80 minute ( in functie de capacitate ) SSD-ul va fi clonat si gata de folosit. Sabrent a reusit sa faca o implementare simpla si usor de folosit.
Concluzie
Sabrent EC-SSD2 este un dispozitiv solid din aluminiu cu flexibilitate pentru entuziastii de SSD-uri M.2. Pentru cei care lucreaza des cu stocare solida din acest format vor aprecia simplitatea de utilizare si calitatea produsului. Clonarea se face rapid si independent fata de calculator/laptop. Racirea activa ofera temperaturi controlate pe tot parcursul acestei proceduri.
Sabrent EC-SSD2 o sa fie disponibil pe Amazon DE ( vezi oferta ) si Amazon UK ( vezi oferta ). Preturil mediu va fi in jurul valorii de ~120 Euro, un pret rezonabil pentru ceea ce ofera. Curand sper sa vedem echipamentele Sabrent si pe piata din Romania la la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – CEL.ro ( vezi oferta ) si evoMAG ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!