,

Synology CC400W Preview – Camera de supraveghere usor de integrat alaturi de un NAS

Share

Synology CC400W este cea de-a 3-a camera de supraveghere lansata de catre producatorul de NAS-uri ( review Synology BC500 ). Noul model CC400W vine cu rezolutie de inregistrare QHD, suport dual-band ( 2.4/ 5 Ghz ), certificare IP65 si capabilitati AI pentru detectia subiectilor. Camera are un unghi de cuprindere de 125° si un led IR ( infrarosu ) care are o raza de maximum 10 metri. Interfata USB-C pentru alimentare ii permite sa fie pozitionata oriunde si alimentata chiar si de la un powerbank/priza cu un brick USB-C compact. O vad ca o camera excelenta pentru monitorizarea holului de acasa sau camerei de lucru pentru cei care lucreaza de acasa sau, de ce nu, la etajul cu birouri al unei firme de IT sau camerei cu servere.

Synology CC400W nu doar ca se alimenteaza de la USB-C, dar scrie imaginile supravegheate pe un card microSD cu pana la 128 GB de capacitate. Exista si o functie inteligenta pentru controlul bitrate-ului la filmare, asta pentru o economie rezonabila cand vine vorba de spatiu de stocare. Este un model compact, realizat din plastic, dar cu o utilizare versatila intr-o multime de scenarii pentru acasa/la birou. Totul poate fi urmarit in timp real prin Synology Surveilance Station pe MAC si PC, iar pe mobil cu aplicatia DS CAM. Mai multe despre capacitatile camerei Synology CC400W gasiti in randurile urmatoare.

Specificatii Cheie Synology CC400W

  • Senzor de imagine de 1/2.7″;
  • Rezolutie video maxima: 2560 x 1440 pixeli la 30 fps ( rezolutie QHD );
  • Lungime de unda infrarosu: 850 nm; – Distanta de bataie de maximum 10 metri;
  • Detectia subiectilor cu AI se face la maxim 7 metri fata de elementul optic frontal;
  • Shutter Speed variabil intre 1/16000 si 1/30 secunde;
  • Diafragma de F2;
  • Unghi de cuprindere: 125° H, 72° V, 140° D;
  • Slot de card microSD de maximum 128 Gb pentru stocare;
  • Port USB-C;
  • Conectivitate Wi-Fi dual-band ( 2.4 si 5 Ghz ) cu securitate WPA-PSK/WPA2-PSK/WPA3-PSK;
  • Ajustare directie cu ajutorul unui cap cu bila;
  • Rating IP65;
  • Dimensiuni:  110 mm x 161 mm;
  • Greutate: 353 grame.

Cum arata ?!

Cam asa se prezinta cutia, cu multe specificatii imprimate pe ea.

In cutie, pe langa camera, se mai afla un sticker de prindere pe perete, suruburi, alimentator USB-C si manuale de utilizare.

Interfata camerei este USB-C pentru alimentare de la priza prin brick-ul de mai sus.

Senzorul infrarosu al camerei este dispus frontal, iar obiectivul are pe langa el un led de activitate si un microfon.

Cam asa se prezinta profilul camerei si baza cu bila.

Cam asa se prezinta baza cu capul cu bila, care permite ajustarea in orice unghi.

Asa se prezinta camera si din spate. Este o prezenta compacte si care nu distrage atentia ( indiferent unde o instalezi ).

Imediat sub obiectiv se gaseste un cover cu slotul microSD si butonul de reset.

Synology CC400W este o camera compacta si usor de pus in functiune.

Utilizare

Pe partea de utilizare, camera Synology CC400W poate fi integrata in sisteme de supraveghere cu NAS deja existente ca upgrade de imagine sau la un sistem complet nou gandit de la zero intr-o locatie noua. O vad integrata intr-un set-up de 3-4 camere de acest fel, integrate la intrarea in birou si prin locurile comune ( spatiu de lucru sau in sufrageria cu seif ). Acestea sa fie legate la un NAS Synology ( ex: DS423+ ) conectate la un RT6600AX ( vezi material ). Un set-up complet Synology aduce siguranta, conectivitatea si functionalitatea la un alt nivel. Instalarea camerei se face prin alimentarea de la priza/powerbank si configurarea in Synology DSCam pe mobil si ulterior gasita in Synology Surveillance station.

Synology CC400W are un senzor de 4 megapixeli si poate inregistra la rezolutie 2560 x 1440 atat ziua, cat si noaptea. Este practic o camera de supraveghere cu recunoastere automata a subiectilor cu rezolutie QHD/2.5K. Inregistrarea materialelor se face local printr-un microSD, cat si intr-un NAS amplasat in locatie, iar ca monitorizare extra exista si aplicatia DS Cam in AppStore si Google Play. Este extrem de usor de folosit si nu ai nevoie decat de curent, pozitionare ferma si un telefon cu Android/iOS si 5 minute pentru configurare. Se poate pune sa supravegheze absolut orice locatie si pare sa fie o alegere buna daca bugetul permite.

Pe partea de constructie, Synology CC400W este o camera solida cu o carcasa din plastic si articulatie metalica. Frontal are un panou glossy ( preferam sa vad ceva mat, fara reflexii ) care se poate schimba cu 4 suruburi ( in caz ca ajunge vopsit ). Este o camera solida si bine asamblata. O parte din justificarea costului pentru un exemplar vine de la constructie si cealalta ar trebui sa vina de la implementarea software in raport cu hardware-ul oferit. CC400W ramane o camera solida si usor de folosit. Design-ul simplu o ajuta sa se potriveasca cu multe birouri/case cu spatii deschise si cu design simplu.

Concluzie

Synology CC400W este cel mai nou membru al familiei de camere de supraveghere si permite o usoara instalare/monitorizare si management al secventelor capturate. Ma bucur sa vad brandul Synology ca isi extinde portofoliul de NAS-uri cu camere de supraveghere care ofera o integrare solida cu echipamentele actuale. Camera CC400W este mica, solid construita si gata sa supravegheze absolut orice imprejurare. Ca viitor utilizator chiar nu ai nevoie de multe cunostinte pentru a o configura si a o pune la treaba. Asta face echipamentele Synology sa iasa in evidenta.

Pe piata din Romania camera Synology CC400W inca nu este disponibila oficial. Ghidandu-ma dupa pretul de ~1300/1400 lei la TC/BC500 din gama actuala, ma astept ca acest model sa coste maximum 700-750 lei, date fiind specificatiile inferioare fata de modelele de mai sus. Pana cand devine disponibila camera si pe rafturile din Romania, va las link cu modelele disponibile local. Camere Synology pot fi achizitionate la pret bun din Romania de la evoMAG ( vezi oferta ) si Vexio ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositi sustineti activitatea independenta a blogului!

VA ASTEPT SA VA ALATURATI SI COMUNITATII DE PE YOUTUBE ( VEZI DESPRE CE ESTE VORBA SI ABONEAZA-TE AICI ) si pe forumul Ghidul.Tech ( vezi domeniu ).

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut