Astrum AT6V EVO TG ARGB este cea mai noua carcasa ajunsa pe birou pentru a fi prezentata. Modelul vine de la SilentiumPC si este o carcasa care vine cu dotari competitive si un design interesant. In primul rand modelul de fata este printre cele mai scumpe carcase produse de brand.Citind denumirea Astrum AT6V EVO TG ARGB iti dai seama direct ca avem de a face cu o carcasa cu iluminare RGB si panou din sticla securizat ( TG = Tempered Glass ). Aceasta are dimensiuni specifice unui middletower si vine dotata cu mesh frontal si 4 ventilatoare RGB incluse si mai pot fi atasate extra 4.
Toate cele 8 se conecteaza la controllerul inclus pe spatele carcasei. Filtrele de praf sunt 3 la numar, cele de sus si jos fiind magnetice alaturi de cel frontal generos care acopera toata frontala. Avand 4 ventilatoare integrate si mesh-uri peste tot unde conteaza, carcasa Astrum AT6V EVO ar trebui sa ofere un airflow bun. In randurile urmatoare am sa va prezint cum arata si ce anume face acest model sa iasa in evidenta. Cei care sunteti in cautare de o carcasa cu airflow mare, trebuie sa aruncati o privire, sunt mari sanse sa ramane-ti surprinsi.
Specificatii cheie:
- Format: ATX MiddleTower;
- Compatibila cu placile de baza: ATX, mATX si mITX;
- Porturi frontale: 1×USB 3.2 gen 2 type C, 2 × USB 3.2 Gen 1 type A si 2 x jack 3.5 mm;
- Expansiune: 4 locasuri de 3.5/2.5 inch pentru HDD/SSD;
- Compatibil cu raciri pe aer cu inaltime de maxim 162 mm ( CPU );
- Compatibila cu radiatoare de 360 mm ( in fata ) si 240 mm ( pe tavan );
- Ventilatoare: Fata ( 3x 120 mm sau 2x 140 mm ), 2x 120 mm sau 2x 140 mm ( tavan ), 2 x 120 mm in podea si 1 pe spate;
- Greutate: 6.2 Kg ( fara sursa );
- Dimensiuni: 470 x 443 x 221 mm.
Prezentare
Astrum AT6V EVO arata decent din fata.
Airflow-ul este asigurat de mesh frontal cu un pattern permisiv.
Panoul frontal cu mesh si detalii cromate nu imi place la nebunie, dar tine de gust.
Mi-ar fi placut sa exista si un al doilea model inclus in pachet.
Mesh-ul vazut in detaliu din interiorul panoului.
Cele ventilatore ARGB frontale.
Porturile oferite de panoul frontal sunt prezente in numar standard.
Ma bucur totusi sa nu mai vad USB 2.0.
Partea superioara cu si fara filtru magnetic.
Partea inferioara fara filtrul magnetic.
Dimensiunea picioarelor este generoasa.
Panoul din sticla securizata nu este deloc fumuriu.
Branding-ul Silentium este minim pe carcasa si de bun gust.
Prinderea sticlei se face cu 4 suruburi iesite in exterior.
Nu este cea mai buna varianta, dar pare sa functioneze.
Grosimea sticlei securizate.
Asa arata Astrum AT6V EVO fara panourile fata si spate.
Partea laterala fata ofera posibilitatea de atasare a SSD-urilor 2.5 inch si trei decupaje pentru wire-management.
Dupa ce scoatem panoul din spate suntem intampinati de „privelistea” de mai sus.
Cable management-ul pentru ventilatoarele incluse este deja facut.
HUB-ul de ventilatoare si RGB de pe Astrum AT6V EVO.
O dotare excelenta care ajuta la un management bun al iluminarii si cablurilor de ventilatoare.
O parte din locasurile din spate pentru rutarea cablurilor.
Partea din spate gazduieste un ventilator de 120 mm si 7 sloturi Pcie.
Astrum AT6V EVO TG ARGB si prezenta sa pe birou.
Utilizare
Astrum AT6V EVO TG ARGB este o carcasa de tip middle tower orientata catre cei care vor airflow si multe ventilatoare incluse. Silentium ofera cu AT6V toate acestea, iar in plus ofera spatiu de expansiune pentru inca 4 ventilatoare si un controller RGB si de ventilatoare la pachet. Filtrul frontal, superior si inferior ofera tuturor ventilatoarelor loc pentru a trage/evacua aer fara probleme. Locul de management al cablurilor este generos pentru a putea realiza un build curat si organizat cand vine vorba de fire. Sticla laterala permite vizionarea build-ului cu 100% transparenta.
Panoul frontal ofera conectivitate generoasa, iar printre porturi se arata si un USB Type C. Este o carcasa in care poti asambla un sistem de tip Gaming/Workstation optim. Spatiul interior fiind generos pentru placi video de pana la 360 mm, asta pentru a acomoda cele mai voluminoase RTX 3090-uri cu Tri/Quad Slot ( vezi articol ). Acomodarea racirilor pe aer se face pentru cele cu inaltimi maxime de 162 mm sau radiatoare de maxim 360 mm lungime. Indiferent ca optati pentru racire pe aer sau apa, carcasa este pregatita sa se adapteze.
Constructia carcasei Astrum AT6V EVO TG ARGB este realizata din tabla de ~2-3 mm complementata de accente din plasticat mat. Carcasa pare ridigida atunci cand este manevrata si are o greutate respectabila pentru un produs de top dintr-o categorie medie de pret. Spatiul interior este gandit pentru sisteme de tip ATX cu loc suficient pentru airflow si management de cabluri pe spate. Ventilatoarele RGB par catusi de cat solide si ofera o iluminara ok, dar nimic spectaculos.
Concluzie
Astrum AT6V EVO TG ARGB de la SilentiumPC este o carcasa foarte dotata. Controller-ul inclus are 10+ headere ( Fan + RGB ) pentru a configura un sistem de racire capabil si iluminat cu mult RGB. Circulatia aerului este excelenta pentru ca partea din fata vine cu mesh si trei ventilatoare montate. Aerul cald poate fi evacuata pe sus/jos sau prin spate. Acest model este printre cele mai aerisite carcase disponibile la putin peste ~500 lei. Expandabilitatea cu alte 4 ventilatoare sau radiatoare de 360 mm este posibila, iar totul poate fi privit prin geamul de sticla securizata.
Astrum AT6V EVO TG are un design rezonabil, dar panoul frontal cu punctulete „cromate” se poate sa nu placa la toata lumea. Personal nu mi se pare atat de aratos, dar ramane sa decideti voi. Recomand carcasa peste Meshifty C ( vezi articol ), dar doar din pricina dotarilor, constructia fiind mai solida la Fractal. Modelul de la SilentiumPC testat are un pret mediu in Romania de ~500, o suma rezonabila pentru ceea ce ofera. Carcasele SilentiumPC sunt disponibile in Romania la PC Garage ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!