,

Razer Hunstman V2 Analog Review – O tastatura mecanica pentru pretentiosi

Share

Razer Hunstman V2 Analog este prima tastatura full-size de la Razer care soseste pe masa de test. Ultima prezenta a fost Huntsman Mini ( vezi review ) – o tastatura 60% cu switch-uri optice. Ca si cea din urma, acest Razer Hunstman V2 Analog vine cu switch-uri optice analog care rezista pana la 100 milioane de apasari.

 

Fiind o tastatura full-size, acest Razer Hunstman V2 Analog vine cu 104 taste si iluminare RGB programabila pentru fiecare dintre acestea. Se pot alege pana la 16.7 milioane de nuante. Tastatura vine la pachet cu un suport de incheieturi de piele cu atasare magnetica si contacte pentru alimentarea led-urilor de la margine.

 

 

 

Razer Hunstman V2 Analog vine cu taste multimedia in partea dreapta sus si o rotita pentru ajustarea volumului. Pe langa asta, cu ajutorul aplicatiei Razer Chroma se pot programa tastele sa faca ce isi doreste utilizatorul. Functia macro este si ea, desigur, inclusa. Hunstman V2 Analog este un exemplu clar de tastatura de top care vine cu tot ce iti poti dori in materie de iluminare, dotari si functionalitati.

 

Switch-urile sale optice lasa utilizatorul sa ajusteze momentul in care tasta trimite semnalul catre calculator. Mai exact, punctul de actuatie este ajustabil si, mai mult de atat, aceasta poate emula functionalitatea unui gamepad cu functia half-press. Totul suna promitator, dar haideti sa vedem cum functioneaza toate aceste lucruri.

 

 

 

Specificatii cheie

 

  • Tastatura mecanica cu switch-uri  Analog Optice Razer;
  • Dimensiuni: Full-Size ( 104 taste );
  • Taste 100% programabile;
  • Rating Switch: 100 milioane de apasari;
  • Iluminare Razer Chroma RGB cu 16.7 milioane de culori;
  • Conexiune Type-C / USB-A cu cablu textil detasabil cu lungime de 180 cm;
  • Taste multimedia cu rotita magnetica;
  • Port USB 3.0 Passthrough;
  • Pooling rate: 1000 Hz = 1 milisecunda ( detalii aici);
  • 100% Anti-ghosting cu N key rollover;
  • Suport de incheietura magnetic din piele;
  • Compatibilitate: Windows, Mac, Linux;
  • Dimensiuni: 440 mm ( Lungime ) x 140 mm ( Inaltime )  x 44 mm ( Grosime );
  • Greutate: 1.198 grame;

 

Inspectie vizuala

 

Cam asa arata cutia fata/verso, plina cu informatii despre functiile cheie si cum functioneaza.

Lateralele cutiei.

In cutie ca accesorii se gasesc manuale/stickere si adaptor USB-A la USB-C pentru conectarea tastaturii.

Hunstman V2 Analog are doua conexiuni, un USB-C pentru conectarea tastaturii si un USB-A pentru portul de prelungire prezent pe carcasa.

Din tastatura iese un dublu cablu acoperit cu nailon care este semi-rigid pentru o rutare cat mai precisa.

Portul USB-A de USB 3.0 Passthrough se afla pe partea dreapta a tastaturii.

Acesta nu este plasat pentru un mouse cu fir Razer, doar pentru unul wireless poate.

Profilul tastaturii este unul foarte inalt, noroc cu suportul de incheietura.

Razer Hunstman V2 Analog vazuta din fata.

O tastatura full size cu design simplu.

De aproape si butoanele multimedia cu rotita de volum.

Profilul lateral este si el unul destul de generos.

Picioarele de ajustare ale tastaturii au unghiuri de 5 si 9 grade de inclinare.

Suportul de incheieturi vine si el cu contacte pentru integrarea iluminarii.

Cam asa arata si spatele lui Razer Hunstman V2 Analog cu cele 6 pad-uri din cauciuc pentru fixare pe birou.

Cam asa arata si switch-urile si stabilizatoarele de la Space ( foarte solida tasta, fara miscari laterale ).

Cam asa arata suportul de incheieturi care este foarte moale, iar atasat de tastatura ofera o ergonomie de top.

 

Utilizare

 

 

Razer Hunstman V2 Analog este o tastatura mecanica premium care se adreseaza celor care stiu ce isi doresc de la perifericele lor. Switch-urile Analogice care vin sub tastele PBT pot sa simuleze apasarea completa si partiala pentru a controla caracterele in jocuri si nu numai. Este un comportament specific in gamepad-uri. Este o idee interesanta, dar uneori inutila pentru ca libertatea de 360 grade este greu de egalat.

 

Experienta de tastare cu aceste switch-uri este nu cu mult diferita fata de niste Cherry MX RED, dar functionalitatea dubla le face mai speciale in ochii mei. Dar pentru a simti diferenta trebuie sa fii cineva care a mai butonat cateva zeci de tastaturi in trecut si switch-urile optice analog sa fie ultima oprire cand vine vorba de alegerea switch-ului potrivit. Personal imi place cum se simt si ce feedback dau, dar voi ramane fan Cherry MX Blue multa vreme.

 

 

 

Ergonomia tastaturii este asigurata de suportul de incheietura din piele care ofera pentru maini o suprafata moale pentru lungile sesiuni de tastare prelungite. Fara aceasta, Razer Hunstman V2 Analog ar fi fost o tastatura greu de folosit datorita profilului sau inalt si destul de incomod ( chiar si cu ea inclinata la maximum ).

 

 

 

 

Pe partea de constructie Razer Hunstman V2 Analog este o tastatura greu de egalat si grea la propriu. Avand aproape 1200 grame este de inteles ca s-au folosit materiale grele si durabile. Partea superioara a tastaturii este din metal pentru rigiditate sporita, iar partea inferioara este realizata din plastic si vine cu 6 pad-uri anti-derapante din cauciuc si doua picioare. Canalul USB este gros/textil si foarte rezistent.

 

 

 

 

Pana si jocul lateral al tastelor este unul minim, lucru valabil pentru tastele normale, dar si pentru space care vine cu doua stabilizatoare extrem de solide. Asamblarea Razer Hunstman V2 Analog este si ea una de top, am analizat imbinarile, tastele si carcasa, iar singurul lucru deranjabil este sunetul de ”gol” al partii inferioara, dar cam atat.

 

 Iluminare

 

Razer este cunoscuta pentru iluminare si calitatea acesteia, iar Razer Hunstman V2 Analog nu dezamageste. LED-urile sunt pozitionate fix deasupra switch-ului la fel ca si fontul imprimat pe tasta, astfel iluminarea este optima si cu spill doar in partea de sus. Personalizarea multipla se face din aplicatie, dar iata cum arata tastatura in sine.

 

 

Razer Hunstman V2 Analog complet iluminata.

Banda de iluminare este interesanta si similara cu laptopurile Asus Scar.

Iluminarea tastelor vazuta de aproape.

Iata si led-urile de deasupra switch-urilor.

Concluzie

 

Razer Hunstman V2 Analog este o tastatura mecanica interesanta pentru cei care cauta switch-uri Optice Analog sau pentru cei care vor o tastatura Razer de top. Comportamentul acestor switch-uri este unul de top, dar nu se potriveste tuturor datorita modului dublu de apasare ( half-press/full-press ). In rest, este o tastatura de top cu iluminare buna si constructie de top. Nu mai zic, ergonomia este superba si greutatea in sine a tastaturii inspira calitate si durabilitate.

 

 

 

 

Tastatura Razer Hunstman V2 Analog are un pret mediu in Romania de ~900 lei si este un pret marisor pentru utilizatorul de rand, dar cei care vor musai aceste switch-uri si un Razer pe birou, poate fi alegerea potrivita. Tastatura si echipamentele Razer pot fi achizitionate in Romania de la PC Garage  ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta )  ForIT ( vezi oferta )CEL.ro( vezi oferta ).

 

Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul. Va multumesc!

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut