,

Review PocketBook InkPad 3 Pro – E-Biblioteca performanta pentru pasionatii de lectura

Share

Cititoarele E-Book au inceput sa apara pentru consumatori odata cu modelele Sony Libre ( 2004 ) si Amazon Kindle ( 2007 ). Ecranele E-Ink vin cu un consum de energie extrem de mic si o luminozitate buna. Modelul PocketBook InkPad 3 Pro a sosit pentru a fi testat si a va povesti experienta cu un e-book in 2021. E-book-urile in general sunt pentru pasionatii de citit care au spatiu limitat in biblioteca sau au mult prea mult carti pe rafturi. Cei de la PocketBook au in portofoliul lor numai e-book-uri si ofera o gama variata de modele pentru toate buzunarele. Modelul de fata este printre modelele de top cu diagonala de ~8 inch.

 

 

InkPad 3 Pro este un reader cu ecran HD de 7.8 inch ( 1404 × 1872 pixeli ) care imita hartia si nu afecteaza ochii dupa utilizarea intensa. Senzorul Smartlight care ajusteaza luminozitatea in functie de mediul inconjurator, iar iluminarea galbuie FrontLight ofera protectie utilizatorului. Procesorul care pune in miscare ecranul tactil este un dual-core la 1 Ghz si vine cu 1 GB de RAM. Stocarea de 16 GB nu poate fi extinsa, dar in aceasta capacitate pot incapea sute de carti. Pe partea de conectivitate InkPad 3 Pro vine cu Bluetooth +Wi-Fi (802.11 b/g/n) pentru navigare pe internet si transfer usor de fisiere.

 

 

Certificarea IPX8 permite scfundarea in apa nesarata timp de 30 minute la o adancime maxima de 2 metri. Acest lucru face acest e-book numai bun pentru utilizarea la exterior. Constructia sa este din aluminiu pentru o rezistenta sporita. Acumulatorul de 1900 mAh promite autonomie de cateva saptamani fara probleme. In randurile urmatoare am sa va povestesc experienta mea de utilizare alaturi de InkPad 3 Pro.

 

Specificatii cheie InkPad 3 Pro

 

  • Ecran Touch: E-Ink Capacitiv de 7.8 inch ( 1404 × 1872 ) acoperit cu sticla;
  • Procesor: Dual Core ( 1 Ghz );
  • RAM: 1 GB;
  • Stocare 16 GB fara posibilitate de expansiune;
  • Iluminare Smartlight;
  • Formaturi e-book suportate: ACSM, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB, EPUB(DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF (DRM), PRC, RTF, TXT;
  • Format imagini: JPEG, BMP, PNG, TIFF;
  • Conectivitate:  MicroUSB + Bluetooth +Wi-Fi (802.11 b/g/n);
  • Functii extra: Cloud, DropBox, Librarie, Dictionar, Player Audio, Calculator, Note, Sah, Sudoku, Scribble;
  • Protectie IPX8 impotriva apei;
  • Acumulator de 1900 mAh reincarcabil printr-un cablu microUSB;
  • Dimensiuni: 195 x 136.5 x 8 mm;
  • Greutate: 225 grame.

Inspectie Vizuala

 

PocketBook InkPad 3 Pro vine intr-o cutie cu design simplu si este foarte subtire.

Rezolutia ecranului este mare si are latura mica de 1440P si cea mare de ~1900P.

  

Cum deschizi cutia ne intampina readerul InkPad 3 Pro.

Cel mai interesant accesoriu din pachet este adaptorul microUSB – > Jack 3.5 mm.

In cutie se mai gaseste cablul de incarcare/transfer date si manualele.

PocketBook InkPad 3 Pro vine cu 4 butoane la baza ( home – sageti navigare – meniu ).

Readerul vine cu o rama de 7,5 mm pe laterale si de 2,6 cm la baza.

Spatele este din plastic mat.

PocketBook InkPad 3 Pro vine si cu husa  compact la pachet si impresioneaza prin greutatea redusa si aspectul exterior.

 

 

Experienta de Utilizare

 

 

PocketBook InkPad 3 Pro vine cu un ecran HD de mare rezolutie pentru un eBook Reader si ofera functii inteligente de iluminare ( senzor Front + SmartLight ). Ecranul conteaza foarte mult la orice ebook reader, mai ales daca citesti continut mixt ( poze + text ). Luminozitatea oferita de acest InkPad 3 Pro este respectabila chiar si in soare direct. Ca un bonus pe partea de ecran, acesta are un finisaj mat care te fereste de reflexii nedorite in timpul sesiunilor de citit. InkPad 3 Pro vine cu un ecran capabil care simuleaza destul de bine o carte cu dimensiuni medii. Totusi trebuie retinut ca ecranele E-Ink sunt foarte sensibile la presiune si „intepaturi” cu obiecte ascutite.

 

Cam asa arata ecranul in soare direct.

Front si SmartLight ofera luminozitate variabila si protectie ochilor cu lumina galbena pentru o experienta buna in timpul utilizarii prelungite.

 

Citind 2 carti in decursul unei luni de utilizare pot sa spun ca este o metoda placuta si portabila pentru biblioteca  digitala de maxim 16 GB. Lipsa expandabilitatii memoriei nu este atat de deranjanta pentru ca in aceasta capacitate intra o multime de carti ( peste 100 de carti de 100 MB ). Ca utilizator ai libertatea de a citi mai multe carti simultan fara a uita la ce pagina ai ramas. Se pot seta semne de carte cu usurinta, iar pentru cartile in limbi straine se poate accesa un dictionar direct din pagina. Am gasit acest lucru util la cartile in limba engleza. Pe scurt experienta de utilizare a acestei carti electronice este una placuta. Ebook-ul permite pasionatilor de lectura sa poarte dupa ei o colectie mare de carti intr-un pachet compact.

 

Optiunile disponibile cand rasfoim o carte.

Printre acestea se numara: dictionarul si citirea vocala.

Exista si optiuni pentru afisarea in pagina.

Fontul si dimensiunea literelor se poate schimba dupa bunul plac, pentru o citire cat mai usoara.

Dictionarul in engleza functioneaza bine si ofera informatii clare despre sensul cuvintelor din fraze.

 

Tot pe partea de experienta de utilizare mai notez faptul ca se pot asculta audiobook-uri la casti datorita adaptorului microUSB la Jack prezent in pachet. Se pot citi si o multime de materiale online de pe internet datorita optiunii de conectivitate Wi-Fi. Doar ca navigarea va fi incetinita si uneori enervanta datorita timpului de raspuns al ecranului.

 

 

 

Constructia lui InkPad 3 Pro este una solida pentru o carcasa din plastic. Ma asteptam sa vad ceva elemente metalice in componenta, dar se pare ca pentru a tine greutatea redusa producatorul a ales plasticul rigid. Carcasa este realizata din doua bucati ( fata + spate ), iar imbinarea de pe spate este solida si da senzatia de produs de calitate peste medie. Cele patru butoane sunt moi la apasare si actionarea este recomandat sa o faci cat mai aproape de centrul acestora pentru un raspuns cat mai rapid. Colturile rotunjite ale carcasei ofera o ergonomie buna la care se adauga si ramele care ofera suport pentru degete. Mi-ar fi placut sa vad butoanele dispuse pe lateral pentru a schimba pagina ( ar fi imbunatatir ergonomia cumva ). In rest numai de bine despre PocketBook InkPad 3 Pro la aceasta categorie.

 

 

 

Performanta acestui PocketBook InkPad 3 Pro este data de procesorul Dual Core ( 1 Ghz ) si 1 GB de memorie RAM. E-Bookul se misca destul de bine, dar cum ecranul E-Ink are un timp de raspuns mic, trebuie sa fim rabdatori si sa asteptam. Sa nu uitam ca ecranul are consum mic si acesta este printre principalele avantaje. Schimbarea paginilor se face usor si destul de rapid, mai greu se misca in meniuri. InkPad 3 Pro ofera o autonomie excelenta, acesta poate sta in uz cateva saptamani bune ( aproape o luna ). Lucru impresionant care ma face sa trec cu vederea ecranul cu timp de raspuns incet.

 

 

 

Concluzie

 

Modelul PocketBook InkPad 3 Pro vine cu un set lung de dotari, fiecare dintre acestea reusind sa faca utilizarea cat mai usoara. Acest E-Book ofera utilizatorului un ecran HD cu claritate buna si autonomie pe masura, aceasta fiind suficient de mare pentru a termina 2 carti inainte ca bateria sa se epuizeze. Utilizand aceast E-Book am citit cartea Attached  ( o recomand cu caldura ) si Sherlock Holmes, ambele in limba engleza. Cu ajutorul acestui eBook poti citi si carti de pe internet si poti face update de firmware tot de acolo.

 

Ergonomia in timpul citirii a fost buna, dar mi-ar fi placut ca butoanele sa fie pe laterala ramei ( exact cum fac si producatorii de smartphone ). Avand butoanele asa ar fi permis navigarea intre pagini mult mai facila. Constructia solida si subtire permite transportul in orice compartiment de tableta al unui rucsac/geanta standard. Nu prea multe de zis de rau despre acest InkPad 3 Pro, ramane sa revin cu o parere mai solida dupa 6 luni de utilizare.

 

 

InkPad 3 Pro este un E-Book capabil si bine dotat care se gaseste pentru achizitie si in Romania. Pretul mediu al acestuia este de ~1200 lei, iar pentru achizitie il gasiti disponibil la PC Garage ( vezi oferta ), eMAG ( vezi oferta ), CEL.ro ( vezi oferta  ) si evoMAG ( vezi oferta  ). Pretul este decent pentru ceea ce ofera, dar daca nu aveti nevoie de Wireless si rezistenta la apa au in portofoliu si variante mai accesibile. Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia din ele ajutati functionarea blogului.

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut