Sari la conținut

Share

Monitorul Philips 24E1N11300A este un model lansat in 2024, un monitor cu diagonala de doar 24 inch, rezolutie 1080P si panou IPS cu profunzime nativa de 8 biti. Monitorul se mai lauda cu un consum maxim de 18 W/h, dar si o rata de refresh de 100 Hz. Am ales sa prezint acest monitor pentru simplul fapt ca este unul prietenos cu buzunarele consumatorilor si in Romania ar urma sa coste cam 800 lei. Panoul IPS are o rata de raspuns de 4 ms si permite afisarea pana la 16.7 milioane de culori.

Philips 24E1N11300A este genul de monitor compact pentru birourile la care se lucreaza ocazional, fie este nevoie de o optiune de buget, care poate fi folosita pentru munca de tip office, productivitate sau chiar editare de continut ( cu o calibrare obligatorie, desigur ). Cu ajustarile potrivite orice monitor cu IPS decent se poate transforma intr-o unealta utila pe birourile utilizatorilor casnici sau ale incepatorilor in ale fotografiei. Desigur, trebuie acceptata si niste limitare odata cu pretul redus. Despre toate acestea discutam in randurile urmatoare.

Specificatii cheie Philips 24E1N11300A

  • Diagonala de 24 inch in format 16:9;
  • Rezolutie: 1920 x 1080 pixeli;
  • PPI: 92.56 pixeli per inch patrat;
  • Intensitatea luminoasa: 250 cd/m2;
  • Tip panou: IPS‎ cu suport nativ de 8 biti pe canal de culoare;
  • Contrast nativ: 1 : 1000;
  • Rata de refresh de 100 Hz;
  • Timp de raspuns: 4 ms G to G;
  • Porturi Imagine: 1 x HDMI 1.4 – 1 x jack 3.5 mm;
  • Conectivitate USB: USB-C cu PD65W pentru imagine si alimentare + 2 porturi USB pe post de HUB.
  • Pixel pitch: 0.2475‎ mm;
  • Gamut culoare: acopera 99% din Adobe RGB, 90% din P3 si 99% din sRGB;
  • Boxe 2 x 2 W;
  • Antena WiFi integrata in picior;
  • Consum maxim: 18.3 W/h;
  • Greutate panou + stand: 4.12 kg;
  • Dimensiuni: 540 x 417 x 183  mm.

Inspectie Vizuala

Cam asa se prezinta cutia monitorului, simpla si cu putine specificatii.

In cutie se gaseste un manual de utilizare, cablu HDMI + kit de suruburi cu surubelnita pentru prinderea panoului de picior.

As fi apreciat o prindere cu latch direct.

Cam asa se prezinta baza piciorului, este simpla si cu design placut si picioare de cauciuc pe partea inferioara.

Constructia este complet metalica.

Cam asa se prezinta piciorul monitorului, se prinde cu baza printr-un surub si gata.

Piciorul este aproape cea mai grea componenta din acest monitor, el asigura stabilitate, inclinatia panoului, dar nu vine cu rotire.

Cam asa arata partea din spate a panoului, iar gaurile din spate sunt fie pt VESA sau pentru picior.

Portul de alimentare + conectivitatea si joystick-ul sunt tot ce se gaseste pe partea din spate.

Asa se prezinta monitorul in partea din spate.

Profilul monitorului nu este tocmai subtire, dar este simplu ca design. Ajustarea pe inaltime este de peste 100 mm.

Iata si cateva detalii cu difuzoarele, panoul mat si rama subtire.

Termin prezentarea cu ajustarea pe inaltime a monitorului.

Meniuri

Cam se prezinta si meniurile, care sunt controlate de un joystick.

Pe partea de meniuri, Philips 24E1N11300A se prezinta extrem de simplist. Organizare simpla si navigare relativ usoara, doar ca trebuie sa te prinzi despre cum functioneaza joystick-ul de pe spate.

Utilizare

Philips 24E1N11300A este un monitor cu dotari excelente pe hartie ( despre panou vorbim putin mai tarziu ). Totusi pentru un monitor de cam ~800 lei primesti conectivitate USB-C cu 65W (alimentare pentru laptopuri moderne), ai niste difuzoare 2 x 2 W care se aud decent cat sa nu mai iei ceva separat. Conectivitatea se face exclusiv prin HDMI ( singurul port existent ), acesta identificandu-se mai mult ca un monitor multimedia. Chiar si asa, exista 2 porturi USB-A pentru conectarea perifericelor sau a HDD-urilor externe. Philips 24E1N11300A este mezinul familiei, dar cei 100 Hz il fac sa fie bun pentru o utilizare de familie ( productivitate la parinti si jocuri ocazionale la copii ). Fluiditatea panoului data de rata de refresh imbunatateste exponential experienta de utilizare.

Philips 24E1N11300A vine cu un design simplu, fara suprafete glossy si linii agresive. Este un monitor simplu, estetic si care nu ocupa mult pe un setup de birou modest. Constructia este solida pentru gama din care face parte. Avem stand cu mijloc metalic + baza metalica si o carcasa din plastic care nu pare sa scartaie la fiecare manevrare. Carcasa panoului nu este tocmai mare, iar ramele sunt cat se poate de mici, controlul meniurilor se face din spate si cam asta este. Se poate inclina, dar rotirea se face din picior fizic ( in caz ca nu optezi pentru instalare cu brat VESA 100 x 100 ). Cu Philips 24E1N11300A primesti exact ce te astepti de la un monitor accesibil.

Performanta Panou

Philips 24E1N11300A are un panou IPS mat, cu refresh de 100 Hz, profunzime de 8 biti de culoare si promite multe ( pentru un monitor de buget ). Am pus spectometrul pe el pentru masurare si iata ce rezultate s-au obtinut:

Pe partea de acoperire procentuala de gamut de culoare, Philips 24E1N11300A sta bine. Ce sa vrei mai mult decat 95% sRGB si 77% DCI-P3 pentru un monitor de 800 lei?

Uniformitatea culorilor la 50 si 100% luminozitate este surprinzator de buna pentru exemplarul primit.

Uniformitatea luminantei este buna in peste 5 cadrane din cele 9.

Valorile DeltaE sunt in general ok, iar media de 1.57 e chiar rezonabila. Cel putin pentru exemplarul de fata.

Panoul monitorului Philips 24E1N11300A are un panou IPS modest, care livreaza ce promite. Evolutia accelerata a panourilor IPS ne-a adus in acest punct de performanta. Calibrand monitorul ulterior, dupa aceste masuratori am putut vedea ca imaginea avea nevoie de o reechilibrare de saturatie de cam 30%, eliminarea tentei verzui si echilibrarea raportului intre parametrii vizuali cheie.

Concluzie

Philips 24E1N11300A este un monitor compact de doar 24 inch care isi propune sa fie urmatorul upgrade ca monitor de familie sau monitor de fotograf incepator cu buget restrans. Faptul ca se poate conecta prin USB-C este un mare plus, ajuta si faptul ca are 100 Hz ( face ca toate interactiunile sa fie mult mai fluide ). Nu este nici de departe monitorul perfect, dar la un pret de ~800 lei primesti un set de dotari respectabil. Sa nu mai zic de performantele panoului IPS care reuseste sa ofere acoperire de culoare excelenta pentru gama din care face parte, uniformitate buna si valori DeltaE rezonabile. Imi place simplitatea implementarii acestui monitor si posibilitatea de conectare cu USB-C. Totusi sunt si lucruri care nu imi plac, as fi apreciat un maner de transport pe spate si o luminozitate mai mare la ecran. Altfel nu am nicio obectie, avand in vedere pretul actual.

Philips 24E1N11300A este un monitor simpatic care livreaza ce promite, mai ramane sa fie disponibil pe stoc si la nivel local. Pretul prin afara este de cam ~800 lei. Pana atunci insa, va invit sa vedeti ofetele monitoarelor Philips la eMAG ( vezi produse ) si PCGarage ( vezi portofoliu ). VA ASTEPT SA VA ALATURATI SI COMUNITATII DE PE YOUTUBE ( VEZI DESPRE CE ESTE VORBA SI ABONEAZA-TE AICI ) si pe forumul Ghidul.Tech ( vezi domeniu ).

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta