,

OnePlus Buds Pro Review – Casti wireless de buzunar cu Active Noise Cancelling

Share

OnePlus a lansat recent 3 smartphone-uri cu potential, 1 flagship ( OnePlus 9 Pro – vezi review ) si 2 modele din seria Nord. Odata cu noul Nord 2 ( vezi review ) au introdus si castile OnePlus Buds Pro cu Active Noise Cancelling si autonomie maxima de ~38 de ore cu tot cu carcasa. Conexiunea cu telefonul se face prin intermediului standardului Bluetooth 5.2 si ofera o raza maxima de utilizare de 10 metri.

 

Difuzoarele sunt de 11 mm si ofera o sensibilitate de ~98 dB care ofera in teorie o multime de putere peste medie. Partea de ANC ofera o anulare a zgomotului de maxim 40 dB pentru a separa muzica de mediul inconjurator pentru o experienta audio profunda. Autonomia cu ANC-ul activat scade de la 7 ore la 5 ore pentru casti, iar de la 38 la 28 ore in total pentru casti + carcasa.

 

 

OnePlus Buds Pro vine cu o carcasa care ofera autonomie de 23 de ore extra cu ANC si 31 de ore pentru auditie standard. Carcasa se poate incarca si wireless de la orice pad Qi. Castile si carcasa rezista la transpiratie si pot fi folosite la activitati sportive intense. Buds Pro vin vor  sa fie echivalentul AirPods Pro, dar pentru Android. Castile au sosit cu o saptamana in urma si in randurile urmatoare am sa va relatez experienta cu ele.

 

 

Specificatii cheie OnePlus Buds Pro

 

  • Casti cu difuzor de 11 mm;
  • Sensibilitate difuzor: 98 dB ± 3dB;
  • Frecventa de raspuns: 20Hz – 20,000Hz;
  • Functie Adaptive Noise Cancellation ( ANC ) cu functie Smart si mod de transparenta;
  • Conexiune: Bluetooth 5.2 cu suport pentru formaturile SBC, AAC, LHDC;
  • Raza de operare optima: 10 metri;
  • Interfata carcasa incarcare: USB-C + posibilitate de incarcare Wireless;
  • Autonomie casti: 5 ore ( ANC On ) – 7 Ore ( ANC off ) – 3 ore apel telefonic;
  • Autonomie totala ( casti + carcasa ): 28 ore ( ANC On ) – 38 Ore ( ANC off ) – 8-9 ore apel telefonic;
  • Capacitate Acumulator: 40 mAh ( pentru fiecare casca ) si 500 mAh ( pentru carcasa );
  • Certificare IPX4 pentru carcasa si IP55 pentru casti;
  • Dimensiuni casca: 32mm x 23.2mm;
  • Dimensiuni carcasa: 60.1mm  x 49mm x 24.9mm;
  • Greutate casti: 8.7 grame ( ambele );
  • Greutate carcasa: 52 grame.

 

Inspectie Vizuala

 

Cutia castilor este compacta, dar solida din carton tare.

Aceasta are un design simplu cu specificatiile cheie pe spate.

OnePlus Buds Pro vin la pachet cu 2 seturi de doape de rezerva ( 2 seturi S si L ) alaturi de manuale si cablu USB-C.

Carcasa se incarca wireless si prin USB-C, iar tot pe spate se afla si balamaua.

Carcasa se deschide usor ( capac magnetic ) si are led de activitate/incarcare.

Cam asa se prezinta interiorul carcasei.

Cam asa arata OnePlus Buds Pro frontal de aproape.

Profilul castilor este mic, iar locasul de acumulator este glossy.

La exterior cam astea sunt OnePlus Buds Pro, acum ramane sa vedem cam ce pot sa faca.

 

Design si Constructie

 

OnePlus Buds Pro se remarca din prima prin dimensiuni compacte ale castilor cat si ale carcasei. Design-ul este unul reusit si mat in proportie de 75% pentru carcasa si 60% pentru casti. Suprafata exterioara vizibila a carcasei este mata, doar interiorul acesteia are parti glossy. Castile sunt glossy doar pe „codite” si arata bine, dar as fi preferat sa fie cat mai mate pe exterior. Totusi combinatia de mat si glossy arata bine, dar tine mult de preferintele fiecaruia. Formele rotunde ale carcasei si ale castilor ajuta sa ofere o ergonomie cat mai placuta pentru utilizator. OnePlus impresioneaza prin design-ul simplu.

 

 

Pe partea de constructie OnePlus Buds Pro in sine sunt asamblare fara cusur din trei bucati la exterior. Castile sunt foarte usoare in sine si se simt solid in mana. Presandu-le nu se simte vreun joc sau punct slab. Exista si senzori pe codite care schimba melodiile si mai au alte cateva functii. Carcasa este si ea solida si realizata din plastic, aceasta fiind compusa din trei bucati ( 2 la baza + capacul ). Balamaua capacului este solida si nu are nici cel mai mic jos in timp ce deschiderea este magnetica. Este interesant cum OnePlus au reusit sa includa castile + un acumulator de 500 mAh intr-o carcasa asa compacta. Incarcarea wireless este si ea un bonus binevenit.

 

 

Autonomie si Ergonomie

 

 

Partea de autonomie cand vine vorba de OnePlus Buds Pro este una complexa. Spun asta pentru ca exista doua seturi de cifre declarate ( cu ANC activ si cu ANC oprit ). Cifrele oficiale sunt imbucuratoare, iar in realitate am apucat sa observ ca OnePlus Buds Pro in sine au o autonomie cu ANC de ~4 ore jumatate cu ANC pornit si cu volum care variaza de la 30% la 90%. Le-am folosit numai cu ANC  pornit. Carcasa mai ofera cam 3-4 incarcari cu alte ~15-20 de ore cu ANC pornit.

 

 

Ergonomia castilor OnePlus Buds Pro este data foarte mult de design-ul de tip „lacrima” cu linii foarte rotunjite. Castile intra cu usurinta in ureche si stau lipite de piele indiferent ca suntem stationari sau mergem pe MTB. Am incercat mersul pe bicicleta cu ele in afara soselei ( ANC oprit ) si au stat de minune la locul lor. Utilizarea prelungita nu ofera vreun disconfort major si se pot folosi castile pe toata durata autonomiei fara probleme. Am incercat asta cu fiecare casca individual cand le-am folosit pentru convorbiri telefonice.

 

 

Software

 

Buds Pro nu vin cu o aplicatie dedicata in acest moment, dar exista aplicatia Hey Melody care permite navigarea printre optiunile de ANC si modurile de functionare ale castilor. Am explorat aplicatia si iata cam ce optiuni se gasesc:

 

Optiunile de Noise Control sunt 3 la nr si fiecare vine cu sub optiuni ajustabile.

Exista si 2 pad-uri sensitive pe casti pentru schimbarea melodiilor, play/pauza si altele.

Modul Zen poate fi activat din aplcatie.

Exista si functia de Find My Buds pentru regasirea castilor prin casa.

Nivelul bateriei este monitorizat individual ( casti + carcasa transport ).

 

 

Performanta Audio

 

Pe partea de performanta audio am ceva asteptari de la OnePlus Buds Pro pe partea de calitate auditiva cat si pentru functia ANC. Am folosit castile in cele mai diverse scenarii atat cu ANC oprit cat si cu el pornit pentru a vedea diferentele si cam ce senzatie in utilizare ofera. Am mers cu castile pe bicicleta ( MTB, dar si sosea ), le-am folosit pe post de handsfree pentru masina si ca set principal de ascultat muzica si podcast-uri. Au trecut intr-o perioada scurta prin multe scenarii de utilizare si iata cam ce impresii au strand urechile mele:

 

 

Cateva Impresii Punctuale

 

  • Conversatie Telefonica se desfasoara in cele mai bune conditii fara sa fie nevoie sa ridici tonul. Interlocutorul aude tot ce spui chiar daca nu ai microfonul langa gura. Vocea este clara si volumul mai mult decat suficient.
  • Volumul este suficient, castile au putere si nu par sa deformeze prea tare calitatea la volum 100%, dar sunt cam puternice pentru timpanele mele. Este foarte dificil sa asculti la volum maxim o melodie intreaga. Pe cat sunt de mici pe atat sunt de puternice, iar difuzoarele de 11 mm isi fac treaba.
  • Joasele sunt patrunzatoare si suna mai mult decat rezonabil, avand in vedere dimensiunea difuzoarelor. Sunt surpins de cantitatea de bass oferita se un set de casti atat de mic.
  • Mediile sunt placute si nu imi dau motive sa ma plang prea tare de ce scot la acest capitol difuzoarele.
  • Inaltele sunt putin cam ascutite, dar per total ele se echilibreaza frumos la volum mare, iar pe la 70% din volum castile imi par ca suna cel mai bine.

 

  • ANC-ul isi face treaba excelent, in modul Smart in care au venit pre-setate castile face o treaba excelenta. Modulile extra pentru ANC sunt ( faint, smart si extrem + un mod de transparenta ). Modul Smart este cel mai bun pentru ca adapteaza in functie de unde te afli nivelul de filtrare a sunetelor. Modul Zen iti permite sa adormi mai usor sau este suficient sa adormi cu ele pornite in urechi fara melodiile oferite de modul Zen. Anularea zgomotelor functioneaza neasteptat de bine si este folositor in majoritatea imprejurarilor.

 

  • Experienta Audio este una foarte buna, iar pentru asta tot ANC-ului trebuie sa multumim. Eliminand zgomotul de fundal si redand muzica castile reusesc sa ne rupa de mediul inconjurator. Asta poate instala un sentiment de panica sau de confort in functie de imprejurare. Recomand sa experiementati cu toate optiunile oferite de casti in materie de ANC.

 

 

 

Concluzie

 

 

OnePlus Buds Pro se arata la finalul perioadei de 8 zile de testare ca un set de casti echilibrat cu multe puncte forte. Printre acestea se numara capacitatea ANC-ului de a oferi mai multa liniste si o filtrare a zgomotelor de fundal pentru a servi utilizatorului la o experienta audio neintrerupta. Constructia este si ea una solida la fel cum si ergonomia asigura o fixare optima chiar si atunci cand mergi la vale cu bicicleta in offroad. Autonomia este si ea buna pentru o jumatate zi de ascultat sau cateva ore de apeluri, dar sa nu lasati carcasa acasa daca aveti nevoie de o autonomie mai mare. Partea de calitate audio este peste asteptari si cu un bass neasteptat de bun.

 

 

OnePlus Buds Pro sunt disponibile in Romania pe negru ( mat ) cat si pe alb ( glossy ) la un pret de ~700 lei. Un pret la limita decentei pentru ceea ce ofera, mai ales functia de ANC pe care defapt extra fata de un set standard de buds. Castile sunt potrivite pentru fanii de smartphone-uri OnePlus si mai ales recentele Nord CE 5G ( vezi review )Nord 2 ( Review ) si varful 9 Pro ( vezi material ). Toate produsele OnePlus mentionate sunt disponibile la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) si evoMAG ( vezi oferta ) . Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut