Share

Logi au revenit la noi cu un combo updatat de mouse + tastaura din seria MX, ambele au S la finalul denumirii si se numesc Anywhere 3S si MX Keys S. Acest kit de mouse si tastatura este slim, portabil si prietenos cu orice set-up de birou, atat acasa, cat si in deplasare. Ambele periferice se pot conecta pana la 3 sisteme simultan datorita functiei Bluetooth, dar MX Keys S se poate conecta cu ajutorul receptorului Logi Bolt ( acesta ia locul vechilor Logi Unifying ).

 

 

Mouse-ul MX Anywhere 3S este compact, suficient de mic cat sa fie prietenos cu mainile utilizatorilor/utilizatoarelor care vor un mouse cochet alaturi de ultrabook-uri. Datorita senzorului sensibil de 8000 DPI, acesta va functiona pe orice suprafata pe care va fi pus, chiar si sticla. Fiind wireless, daca este incarcat poate fi luat doar el si atat, fara cabluri sau receiver de care sa te preocupi. Lucru de dorit si bine-venit la orice mouse de calatorii.

 

 

Tastatura MX Keys S este mai putin compacta, fiind una full-size, dar cu un profil subtire. Iar daca va doriti sa faceti un kit de luat in deplasare impreuna cu mouse-ul MX Anywhere 3S, trebuie sa stiti ca exista si o varianta mini a acestei tastaturi ( vezi material MX Keys Mini ). Ergonomia este cea care va iesi in evidenta la aceasta tastatura dupa primele utilizari datorita interiorului sculptat al butoanelor dupa forma degetelor, dar si profilul subtire de care se vor bucura incheieturile, la aceasta pot spune ca nu este nevoie de un wrist rest. In randurile urmatoare vom vedea daca cele doua periferice sunt pe masura asteptarilor pe care le-au creat cei de la Logi in ultima perioada.

 

 

 

Specificatii cheie mouse MX Anywhere 3S

 

  • Senzor optic cu sensibilitate cuprinsa intre 200 si 8000 dpi;
  • Se poate conecta pana la trei calculatoare;
  • 6 butoane programabile;
  • Rotita de scroll principala magnetica ( MagSpeed );
  • Functioneaza cu aplicatia Logitech Options;
  • Tehnologie wireless duala : Wireless 2.4 Ghz ( nu este inclus in pachet ) si Bluetooth;
  • Acumulator Li-Po de 500 mAh;
  • Autonomie de pana la 70 zile;
  • Functioneaza si cu fir si se reincarca prin portul USB Type C;
  • Dimensiuni: 100.5 mm ( Lungime ) x 34.4 mm ( Inaltime ) x  65 mm ( Latime );
  • Greutate: 99 grame.

 

 

 

 

Specificatii cheie tastatura MX Keys S

 

  • Tastatura cu taste slim si silentioase;
  • Format Full-Size;
  • Iluminare Alba ( 7 trepte de intensitatate si senzor de proximitate );
  • Autonomie de 10 zile cu iluminare si de pana la 5 luni fara iluminare;
  • Se poate conecta pana la 3 calculatoare ( utilizare individuala );
  • Conectare prin Bluetooth si Receptor Logitech Unifying;
  • Software Logitech Options;
  • Interfata USB Type-C pentru reincarcare si folosire cu fir;
  • Acumulator Li-Po de 1500 mAh;
  • Suport de incheieturi disponibil optional;
  • Compatibila cu Android, Linux, MacOS si Windows;
  • Dimensiuni: 430.2 mm ( Lungime ) x 131.6 mm ( Inaltime )  x 20.5 mm ( Grosime );
  • Greutate: 810 grame.

 

 

Inspectie Vizuala 

 

 

Cutia in care a venit MX Anywhere 3S. Cateva dintre specificatiile cheie importante se regasesc pe aceasta.

Mouse-ul vine la pachet cu cablul de incarcare USB-A la USB-C, impreuna cu manualul de utilizare.

Micul mouse MX Anywhere 3S.

Mouse-ul intr-o palma mica.

Pe baza acestui mouse gasim lipite indicatiile de conectare pana la maximum 3 dispozitive.

Iar baza arata cam asa, impreuna cu butonul pentru conectare si cel de On/Off.

MX Anywhere 3S are pe cocoasa logo-ul, un led care arata cand este conectat, un buton programabil si rotita pentru scroll.

Rotita pentru scoll nu are aplicat cauciuc, ceea ce ii ofera o mai buna precizie.

Pe laterala stanga se regasesc doua butoane programabile si un strat subtire de cauciuc antiaderent pentru un palm grip mai bun.

Laterala dreapta este simpla, avand acelasi grip din cauciuc.

Mufa de incarcare ( functioneaza si cu fir ).

Ergonomia este data de catre forma bombata a „cocoasei”.

MX Anywhere 3S proaspat scos din cutie si gata de pus la treaba.

 

Tastatura MX Keys S

 

Cutia tastaturii MX Keys S care seamana foarte mult cu cea a lui MX Anywhere 3S.

Pe interiorul capacului cutiei sunt prezentate pe scurt instructiunile de utilizare.

Dongle-ul Logi Bolt +  modul Bluetooh sunt cele doua modalitati de conectare.

In cutie se mai gasesc si manualul de instructiuni + cablul de incarcare USB-A la USB-C care seamana cu cel al lui MX Anywhere 3S.

Tastatura prezentata pe fata si pe verso.

Are suprafetele curate, fara prea mult scris, exceptie facand logo-ul care este mic si finut.

Pe spate se gasesc cateva picioruse din cauciuc aderent care o vor tine fixa pe birou.

Profilul ei este inaltat doar de acumulator.

Profilul arata cam asa. Este destul de jos si ergonomic.

Tot pe partea din spate se afla si mufa de incarcare, la fel si butonul de on/off.

Butoanele au sculptat pe mijloc o forma rotunjita pentru buricele degetelor.

Tastele sunt slim, iar cursa este de ~2 mm.

Deasupra tastelor Insert/Home/Page Up se afla cele trei taste rapide care fac schimbul intre cele trei dispozitive conectate.

Pe randul de sus sunt multe taste pentru comenzi rapide.

MX Keys S si MX Anywhere 3S fac echipa buna pe un birou minimalist. Design-ul lor se continua perfect.

 

 

 

Utilizare

 

 

Atunci cand lucrezi de la birou sunt importante perifericele pe care le folosesti, dictandu-ti concentrarea, workflow-ul si productivitatea din timpul unei zile. Acest combo de tastatura MX Keys S si mouse MX Anywhere 3S de la Logi face un echilibru intre performante si ergonomie, orientat catre cei care nu folosesc tastatura sau touchpad-ul laptopului sau pur si simplu catre cei care isi doresc un set de mouse si tastatura wireless de calitate pe un birou minimalist.

 

 

Tot ce am testat pana acum de la Logi s-a remarcat prin calitatea materialelor folosite si durabilitatii. Nici aceste periferice nu pare ca fac exceptie. Constructia lui MX Anywhere 3S este din plastic rigid, iar in mana se simte solid si greu, in ciuda dimensiunilor, iar pe margini sta aplicata o suprafata din cauciuc antiaderent. Liniile de imbinare ale celor 5 piese din care este alcatuit sunt subtile si nu le simti cand treci cu mana peste ele. Rotita de scroll are integrata tehnologia Magspeed, care are doua moduri : unul normal, care ofera o senzatie rigida si precisa si cea de scroll rapid care devine lina. Astfel, va fi mai usor sa treci prin documente sau materiale cu multiple pagini. Ca si pana acum, acest scroll poate derula instant aproape 1000 linii de Excel.

 

 

Sensibilitatea senzorului este de 8000 DPI si ii va permite mouse-ului sa alunece pe orice suprafata la viteze de cursor ametitoare. Cursorul va putea merge pe o masa de sticla sau lemn lucios, iar scenariile in care puteti munci langa un laptop sunt multiple si nu trebuie sa aveti mereu un mousepad dupa voi. L-am testat pe multiple suprafete si pot spune ca doar atunci cand a fost pus pe o patura densa a intampinat dificultati, dar in rest, este foarte promitator. Click-ul este unul silentios, dar care ofera o senzatie placuta la apasare. Cele doua butoane pentru comenzi rapide din laterala dreapta ale mouse-ului sunt putin mai rigide, iar sunetul este putin mai pronuntat decat click-ul principal.

 

 

 

Nici MX Keys S nu sta rau la capitolul constructie, acelasi plastic rigid se afla si pe spatele tastaturii, iar butoanele sunt inconjurate de o carcasa metalica. Partea din spate care inalta tastatura este, in acelasi timp, si locul in care se afla acumulatorul, cat si transmitatorul wireless. Aceasta nu flexeaza mai deloc, fiind rigida si care ofera incredere ca rezista. Profilul este unul subtire si deloc inalt, astfel nu va fi nevoie de un wrist rest, iar acest lucru ajuta si la o pozitie mai buna la birou.

 

 

Tastele si sunetul aproape inexistent sunt cireasa de pe tort, din punctul meu de vedere. Sunt realizate din plastic si au forma buricelor degetelor care ofera precizie in tastare, lucru nemaipomenit atunci cand scrii repede, inregistrand apasarea din orice unghi. Personal, folosesc tastaturi mecanice zgomotoase, trecerea la aceasta a fost una placuta si relaxanta, care te indeamna la cat mai multa interactiune pe suprafata butoanelor, iar cei din jurul tau nu vor fi deranjati. Fiind o tastatura full-size, era si de asteptat sa gasim multe comenzi rapide, precum cea de ajustare a luminii, cea de dictare, una pentru a deschide lista de emoji, precum si controlul volumului si schimbarea melodiilor.

 

 

MX Keys S are o iluminare simpla, alba, dar si subtila, astfel, pe intuneric nu va deranja atat de tare ochii. Aceasta poate fi reglata din taste si are 7 trepte de intensitate de unde, totodata, o poti opri. Lumina contureaza atat fontul, cat si intreaga tasta, fiind o iluminare uniforma. Cursa tastelor este de aproximativ 2 mm, deci este necesara o exercitare a fortei minima pentru a inregistra apasarea.

 

 

Design-ul celor doua este unul cat se poate de minimalist si elegant. Functia Wireless va pastra biroul curat, fara cabluri, ramanand mai mult loc pentru miscarile mouse-ului. Comboul MX Anywhere 3S + MX Keys S vine intr-o combinatie de culori simpla, un gri mat, la fel si albul, care nu este un alb imaculat pe care se vede orice urma de murdarie. Culorile, dimensiunile si iluminarea subtila contribuie la aspectul elegant a celor doua periferice. Logo-ul Logi este prezent si pus la vedere, dar cu aceasta culoare este, totusi, foarte subtil.

 

 

Durata autonomiei tastaturii depinde de voi. Teoretic, fara iluminare ar rezista pana la 5 luni, iar cu iluminarea data la maximum, pana la 10 zile, ceea ce insumeaza cam 240 de ore. In realitate, in conditii ideale, autonomia ar rezista cam ~8-9 zile, depinzand de nivelul de intensitate al luminii. Chiar si asa, tastatura va putea fi folosita mult si bine in modul wireless, conectata prin Bluetooth, pentru ca la incarcat ii va lua doar ~45 de minute, putand fi folosita chiar si in timpul incarcarii.

 

Nici autonomia mouse-ului nu sta prea diferit, in teorie rezistand undeva la 70 de zile o incarcare completa. Si acest lucru il face un mouse numai bun de luat in geanta, „Anywhere” :D. Daca in unele situatii reincarcarea completa nu este posibila, cea rapida se face intr-un minut si tine pana la 3 ore, lucru care te poate salva. Totodata, MX Anywhere 3S poate fi folosit si in timp ce se incarca cu ajutorul cablului USB-C cu care vine la pachet.

 

 

Conectivitatea prin Bluetooth a acestui combo va fi bucura pe multi dintre utilizatorii care folosesc multiple monitoare, precum fotografi, videografi, gameri etc. MX Keys S si MX Anywhere 3S se pot conecta la pana la 3 device-uri simultan, nemaifiind nevoie sa cumparati cate un set de periferice pentru fiecare ecran pe care lucrati.

 

La capitolul ergonomie, tot ce am testat pana acum de la Logi nu a dezamagit. Desi mouse-ul MX Anywhere 3S are dimensiunile mai mici decat un mouse obisnuit, compenseaza printr-o cocoasa mai mare care inalta palma, deci nu este facut doar pentru maini mici, oferind in acelasi timp o sustinere buna, iar benzile antiaderente de pe lateralele acestuia tin degetele ridicate mai ridicate fata de suprafata pe care aluneca, deci va fi mai rapid si mai fluid in miscari, insa mainile mari nu cred ca vor putea simti acelasi lucru.

 

 

Tastatura MX Keys S este incantatoare in ceea ce priveste ergonomia si lucrul de la birou. Fiind o tastatura slim, iar profilul butoanelor la fel de putin iesit in afara, incheieturile nu vor mai trebui sa stea tensionate in timpul tastarii, lucru excelent atunci cand stai ore intregi cu ea. Dupa parerea mea, nu o sa ai nevoie de un suport de incheieturi.

 

 

Software

 

 

Aceste doua periferice, pe langa tot ceea ce am spus pana acum despre ele, sunt si personalizabile cu ajutorul aplicatiei Logitech Options + , la fel ca si toata seria MX de dinainte. Iata cum se prezinta aplicatia:

 

Am instalat aplicatia de pe site-ul Logitech.

Dupa ce s-a descarcat ni se cere sa cream un cont pentru a le salva pe Cloud.

Dupa ce facem contul, inregistram device-urile.

Alegerea setarilor.

Alegem prin ce standard dorim  sa le conectam.

tastele care pot fi personalizate.

Si butoanele care corespund celor 3 dispozitive pe care le puteti conecta.

Pe langa personalizare butoanelor, se pot modifica si aspecte ce tin de iluminare.

Iar acum, personalizarea mouse-ului.

Setarile avansate ale rotitei de scroll.

Cam acestea sunt setarile pe care le puteti face celor doua periferice de la Logi, setari de baza, nu foarte numeroase.

 

 

 

Concluzie

 

 

Acest combo este unul excelent pentru lucrul de la birou, cu un stil minimalist. Design-ul si silentiozitatea acestora te vor ajuta sa fii mai concentrat si in acelasi timp sa nu ii deranjezi pe cei din jurul tau. Tastatura MX Keys S este una full-size care va fi mai greu sa o potrivesti intr-un rucsac si sa pleci cu ea sa lucrezi in deplasare, pe cand cu mouse-ul stau altfel lucrurile. MX Anywhere 3S este un mouse mic si usor de transportat, care are o sensibilitate a senzorului de 8000 DPI si care va merge pe aproape orice suprafata. Mouse-ul Anywhere s-ar potrivi de minune in kit-ul de deplasare alaturi de varianta mini a acestei tastaturi ( vezi material MX Keys Mini ).

 

 

 

 

Constructia acestui kit este una foarte buna, solida, cu un design minimalist care se va potrivi pe orice birou, iar cu functia wireless va fi unul aerisit si elegant. Butoanele cu mijloc rotunjit ale tastaturii ajuta la rapiditatea tastarii, iar profilul slim ofera o ergonomie excelenta. Mouse-ul ofera, si el, o ergonomie buna mai ales celor cu maini mici si medii care folosesc mai ales palm grip. Acest set de periferice se adreseaza in special celor care isi doresc sa le conecteze pana la 3 dispozitive, conexiunea facandu-se rapid si fara intreruperi, cu ajutorul butonelor asezate la indemana. Cele 6 butoane ale mouse-ului si cateva ale tastaturii pot fi personalizate dupa cum va place, totul pentru un workflow cat mai bun. Iar acest lucru se face in aplicatia Logitech Options de la ei de pe site.

 

 

 

Logi MX Keys S si Anywhere 3S sunt doua periferice care au evoluat de la MX Keys si Anywhere 3. Imbunatatirile pe partea de sensibilitate se vad la mouse si putin pe partea de butoane, iar tastatura vine cu o aranjare similara cu MX Keys Mini, dar are si un pret usor mai mare. Mouse-ul are un pret mediu de cam ~450 lei in timp ce tastatura se invarte cam pe la 600 lei. Pret cam cu 100 lei mai mare fata de varianta anterioara. Seria de complete de periferice Logi MX ( inclusiv modelele prezentate pot fi achizitionate in Romania de la eMAG ( vezi oferta )evoMAG ( vezi oferta )CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut