,

Motorola Edge 40 Review – Un Smartphone pentru fotografia de calatorie

Share

Edge 40 este un alt smartphone din portofoliul celor de la Motorola care vine la noi pentru testare. Acesta nu se incadreaza in categoria telefoanelor de buget, ci mai degraba este unul cu un pret mediu, costand in jur de ~2000 de lei. Principalul lucru care iti sare in ochi la acest telefon este culoarea, care se numeste Nebula Green, un verde placut, iar in rest, design-ul este unul simplu, cu un profil destul de subtire.

 

 

Camerele cu care vine sunt de 50 MPx cu f/1.4 si are 13 MPx pe camera ultrawide. Sistemul de operare este  Android 13, impreuna cu procesorul Mali-G77 MC9, 8 GB de memorie RAM si de 256 GB memorie interna ( pentru modelul sosit la teste ). Telefonul fiind disponibil si in varianta de 128 GB cu 8 GB de memorie RAM. Ecranul P-OLED este unul luminos, de 1200 de niti si rata de refresh de 144 Hz. Specificatii promitatoare, lucru cu care ne-a obisnuit Motorola, de altfel, telefoane bune si preturi accesibile, un bun exemplu fiind Motorola G32 ( vezi review ). Timp de cateva zile Motorola Edge 40 a fost companionul din buzunar intr-o calatorie, iar in randurile de mai jos va voi arata cum s-a descurcat.

 

 

Specificatii cheie 

 

  • CPU: Octa-core (4×2.6 GHz Cortex-A78 & 4×2.0 GHz Cortex-A55);
  • GPU: Mali-G77 MC9;
  • 8 GB memorie RAM;
  • Ecran P-OLED, 144Hz, HDR10+, 1200 niti;
  • Camera principala: Senzor de 50 MP (f/1.4, 1.0 μm, 1/1.5″);
  • Senzor de profunzime 13 MP (f/2.2, 1.12 µm) – unghi extrem de larg de 120°;
  • Camera secundara: senzor de 32 MP (f/2.4, 0.7 μm);
  • Două difuzoare stereo Dolby Atomos;
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct;
  • Bluetooth 5.2;
  • Baterie de 4400 mAh;
  • Inregistrare video: 4K la 30fps, 1080p la 30/60/120fps, 720p la 960fps;
  • Memorie interna de 128 GB sau 256 GB;
  • Port USB Type-C (USB 2.0);
  • OS: Android 13;
  • Greutate: 167 g sau 171 g;
  • Dimensiuni: 158.4 x 72 x 7.6 mm.

 

Inspectie Vizuala 

 

 

Cam acesta este ambalajul in care vine Motorola Edge 40, din carton reciclat si fara prea multe detalii tehnice.

Incarcatorul si cablul USB-C la USB-C incluse in cutie.

Husa din plastic transparent, manualul de utilizare si un extractor de SIM sunt si ele prezente in cutie, pe langa telefon.

Capacul de pe spate al telefonului vine intr-o culoare draguta, cu un invelis de imitatie de piele (  artificiala desigur ).

Se simte bine la atingere si ofera un grip bun pentru momentele in care nu folositi husa de protectie.

Camera bump-ul nu este atat de proeminent.

Si ecranul pOLED de 6.55″.

 

 

Primele impresii

 

 

Constructia acestui smartphone este una care iti da impresia de fragilitate din cauza profilului subtire, insa dupa ce este luat in mana si menevrat iti dai seama ca nu este chiar asa. Capacul de pe spate poate fi din plastic sau, precum modelul de fata, invelit intr-un strat de piele artificiala caree ofera un grip bun si ii da si un aer mai elegant, iar rama este din aluminiu. Ecranul Edge este destul de curbat, iar husa nu il acopera , lasandu-l expus, deci trebuie mare atentie sa nu fie scapat.

 

 

Design-ul este simplu si elegant tot datorita faptului ca este subtire. Imi place culoarea, numita Nebula Green care este un verde inchis, aproape ca iti vine sa il lasi fara husa. Aspectul sau este mat, nimic care sa straluceasca prea tare. Ecranul P-OLED cu 1200 de niti de luminozitate il fac sa fie lizibil chiar si in lumina puternica a soarelui, iar fluiditatea din timpul folosirii este data de catre cei 144 Hz.

 

 

Pe partea de autonomie telefonul apuca lejer peste o zi de fotografiere si vizualizare de continut. Functia de Wireless Charging este si ea prezenta si ofera flexibilitatea de utilizare in deplasare fara cabluri carate. O alta functie folositoare este cea de Reverse Charging pentru care vei avea nevoie de un cablu, dar cateodata chiar poate sa fie de un ajutor imens. Spun asta din propria experienta in care am avut nevoie de baterie pentru telefonul personal, pe un tren in care nu aveau sursa de incarcare de niciun fel.

 

 

Meniuri Camera

 

 

Meniul principal al camerei.

Inregistrarea video care poate fi si 4K.

Exista modul Pro de unde se pot regla manual setarile camerei.

In modul Pro se poate trage in format JPG, RAW sau RAW+JPG.

La More se regasesc mai multe moduri ale camerei pe care le puteti explora.

Exista si setari mai avansate pentru camera foto, dar si video.

Experienta de fotografiere

 

Fotografiatul cu Motorola Edge 40 a fost o experienta pe masura asteptarilor, as putea zice, asteptari pe care le ai de la un telefon din categoria aceasta de pret. Este un telefon cu profil slim care incape in aproape orice tip de buzunar.

 

 

Camera principala de 50 MPx este una pe care te poti baza in situatiile de zi cu zi, la fel si cea ultra-wide de 13 Mpx care este decenta, iar distorsiunile sunt acceptabile si nu exagerate, avand un unghi de cuprindere de 120°. Utilizarea zoom-ului nu il recomand deoarece pozele se vad neclar pe un ecran mai mare sau monitor. Camera macro nu a fost folosita prea mult, dar este bine de stiut ca este acolo cand ai nevoie.

 

Galerie Foto

 

 

 

Galeria Foto arata bine si Londra + Irlanda s-au dovedit tari fotogenice pentru camere lui Moto Edge 40.

Concluzie

 

Motorola a reusit sa scoata inca un telefon de buget mediu care se comporta si arata bine. Edge 40 este un smartphone pe care il poti cumpara cu o suma decenta si pe care il poti avea alaturi zilnic in buzunar pentru ca si ofera performante pe masura. Memoria este generoasa, chiar daca nu are posibilitate de extindere, cei 256 de GB nu vor fi umpluti atat de repede, ci va necesita ceva timp, mai ales daca nu folositi camera foto zilnic sau daca nu descarcati fisiere mari pe acesta.

 

 

Experienta de fotografiere nu a fost dezamagitoare, meniul este unul in care poti gasi filtrele care iti trebuie, modurile pentru diferite momente ale zilei, precum si rezolutia maxima pe care o 0fera, iar modul Pro va oferi mai mult control asupra valorilor precum ISO, balansul de alb , shutter speed si altele. Fotografiile de pe camera principala de 50 MPx au iesit multumitoare, putand fi chiar imprimate ulterior.

 

Motorola Edge 40 si celelalte modele recent lansate se pot achizitiona de la PC Garage  ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta )  – ForIT ( vezi oferta ) – CEL.ro( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogulVa multumesc!

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut