,

InWin Explorer Review – O carcasa mITX incapatoare livrata in stil IKEA

Share

InWin Explorer este cea mai noua carcasa de la  mITX de la InWin care este livrata complet dezasamblata. Ideea acestei carcase este ca poate fi vopsita imediat cum a sosit in posesia utilizatorului, daca se doreste. Cu putina preparare, aceasta poate fi personalizata cu vopsea aproape instant. Cei de la InWin fac numai carcase iesite din comun si prin asta se fac mereu remarcati. Ultima data am testat un InWin 309 cu panou RGB frontal foarte fain si diferit ( vezi review ).

 

 

Revenind la InWin Explorer, aceasta este o carcasa mITX care se asambleaza imediat cum a sosit, iar ulterior se monteaza un sistem desktop in aceasta. Chiar daca este o carcasa mITX are dimensiuni exterioare generoase ( 392 x 285 x 307 mm ), lucru care ii permit sa accepte componente serioase la interior, iar printre astea se numara:

 

  • Placa video cu 3 sloturi si lungime de 330 mm;
  • Surse SFX-L de maximum 160 mm;
  • Racire cu inaltime maxima de 160 mm.

 

Acestea fiind spuse, performanta sistemului mITX va fi una mare pentru ca se poate monta lejer un Ryzen 5950X ( vezi review ) alaturi de o racire potenta si un RTX 3080 fara probleme ( vezi review ). Componentele sunt vizibile datorita celor doua panouri laterale din sticla securizata. Pe langa asta InWin Explorer accepta 3 ventilatoare de 120/140 mm, iar cei de la InWin includ 3 astfel de unitati de 120 mm.

 

 

Pe partea de conectivitate frontala exista 2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Type-C +clasica interfata audio. Cam atat cu specificatiile si introducerea. Pentru mai multe detalii, poze si impresii ramaneti atenti in randurile urmatoare.

 

 

Specificatii cheie:

 

  • Format: mITX;
  • Compatibila cu placile de baza mITX;
  • Porturi frontale: 2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Gen 2 Type C + 2 x jack 3.5 mm ( microfon + casti );
  • Expansiune: 2 x 2.5 inch + 1 x 3.5 inch pentru HDD/SSD;
  • Compatibila cu raciri cu inaltime maxima de 160 mm ;
  • Poate acomoda Placa video cu 3 sloturi si lungime de 330 mm;
  • Se pot instala Surse SFX-L de maximum 160 mm;
  • Compatibila cu radiatoare de maximum 240 mm ( tavan );
  • Se pot instala 3 ventilatoare de 120/140 mm ( 3 ventilatoare incluse de 120 mm );
  • Se pot instala maximum 3 ventilatoare ( 2 tavan  si 1 in spate  );
  • Greutate: 3.75 KG ( fara sursa );
  • Dimensiuni: 392 x 285 x 307 mm.

 

 

Inspectie Vizuala

 

InWin Explorer vine livrata complet dezasamblata, motiv pentru care personalizarea prin vopsire este cea mai facila, exact cum este scoasa din cutie.

 

Cateva detalii de pe cutie cu specificatiile cheie.

In cutie se gaseste manualul cu grafica usor de urmarit.

Ca accesorii, carcasa vine cu un caddy de sursa, cablu extensibil si o multime de suruburi, soricei si picioare.

Pe langa carcasa dezasamblata, mai exista si 3 ventilatoare de 120 mm.

Exista si un panou frontal suplimentar cu decupaj.

In cutie se gaseste panoul frontal cu tot ce inseamna conectivitate.

Panoul superior cu filtru detasabil de praf.

Asa arata si panourile laterale cu prinderi din sticla detasabile prin cele 4 puncte.

Dupa instalarea tuturor componentelor, urmeaza asamblarea si iata cum arata totul:

 

 

Cam asa arata InWin Explorer din fata.

Partea din spate arata cam asa.

Aici se poate observa ca placa de baza se ataseaza jos, placa video in stanga carcasei.

Cam asa se prezinta Explorer din laterala stanga.

Este foarte vizibila in interior din ambele parti.

Cam asa se vede din partea de sus fara filtru de praf.

InWin Explorer este o carcasa foarte aerisita.

De sus cu filtru atasat.

Cam asa se vede si de jos.

Dupa cum am spus, placa de baza se prinde jos ( si un poza de sus se poate vedea cum).

Toate conectivitatea vine jos si poate fi ascunsa sub un organizator de cabluri imediat sub birou.

Cam asa arata de jos/aproape picioarele anti-derapante din cauciuc.

Cam asa arata de aproape si bracket-ul de sursa.

Prelungitorul de alimentare pentru sursa cam asa se prezinta prin carcasa.

Acestia sunt cei patru conectori de la carcasa spre placa de baza.

InWin Explorer accepta placi video cu trei sloturi.

Cam asa arata si de aproape ”butonul” de prindere prin apasare pentru panourile laterale din sticla.

Cam asa arata un RX6800 XT cu 2 sloturi in carcasa ca marime.

Placa fiind perfect compatibila cu Explorer.

Am instalat si un Seasonic Prime de 1300W ( certificare Platinum ) si aceasta incape pe langa placa video fara problema.

 

Utilizare

 

InWin Explorer este o carcasa mITX strict pentru compatibilitatea cu placa de baza, asta pentru ca restul componentelor pot fi full-size fara probleme. In aecst fel, cu o placa de baza cu chipset Z690 / B550 / X570 si implementare de top si componente standard ( mari si bine racite ) se poate asambla un desktop puternic si cu mult airflow, cu potential de racire datorita compatibilitatii extinse. Se poate atasa racire pe apa sau pe aer in functie de preferinta si daca optati pentru aer, merg si 3 ventilatoare de 120 mm instalate.

 

Explorer este o carcasa compacta, potrivita pentru birourile compacte/aglomerate care au nevoie de un desktop compact sau usor de transportat. Imi place formatul dreptunghiular al acestei carcase si profilul sau patrat care permite integrarea a doua astfel de carcase una peste alta in spatiul ocupat de un MiddleTower ( vezi InWin 309 ).

 

 

Asamblarea initiala a carcasei este un proces de cam 10-15 minute pana ca Explorer sa ajunga in forma de mai sus. Manualul este usor de urmarit, iar odata asamblata, integrarea ulterioara a componentelor se face mult mai rapid, pentru ca exista o cunoastere clara a panourilor. InWin Explorer este o carcasa in care se poate asambla usor un desktop fata de alte mITX-uri testate pana acum.

 

 

 

Pe partea de calitate a constructiei, InWin Explorer este realizat 60% din plastic, avand panourile frontal/inferior realizate din metal si lateralele din sticla securizata. In rest, structura de rezistenta este din plastic rigid cu tematica cromatica de alb si crem deschis ( numai buna de integrat cu componente de racire de la Noctua ). Plasticul este mat si destul de rigid, nu se flexeaza usor, iar lipsa excesiva a metalului din compozitie aduce greutatea la sub 4 kilograme. Fiind, totusi, o carcasa statica, constructia nu va fi o problema majora, iar asamblarea fiind una foarte buna, nu se pune problema dezintegrarii carcasei la mutarile ocazionale.

 

 

Pe partea de design, InWin Explorer arata binisor, nu sunt mare fan al temei de culori, dar fiind livrata pe bucati se poate vopsi foarte usor la nevoie. Ca design al carcasei, Explorer nu este o carcasa urata, are mult airflow si suficient spatiu intre geamurile din sticla pentru a lasa placa video sa respire. As fi apreciat, totusi, sa vad o sticla perforata pentru estetic deosebit si respirabilitate extra a componentelor.

 

Concluzie

 

Inwin Chopin este o carcasa interesanta in format mITX care permite fanilor mITX sa asambleze un desktop performant si fara compromisuri cand vine vorba de puterea/racirea componentelor. Este mare pentru o carcasa mITX, dar totusi cu 50% mai compacta fata de un MiddleTower traditional. Imi place cum se aseaza componentele in carcasa, asamblarea unui sistem fiind usoara, dar musai este nevoie de o surubelnita supla pentru asta.

 

 

Constructia este una plasticoasa, mi-ar fi placut sa vad mai mult metal, dar totusi ramane carcasa usoara si rezistenta. Daca nu va fi mutata des, nu o vad sa se rupa prea usor. Design-ul este unul inteligent pentru componente, dar nu si pentru cablurile de la sursa, acolo creativitatea fiecaruia si utilizarea unei surse modulare este musai.

 

 

Imi place InWin Explorer, permite vizionarea componentelor in ambele parti, se poate vopsi pentru un look personalizabil. Totusi pretul de ~120 Euro ramane unul marisor, dar cam asta este taxa mITX pe care toti entuziastii o platesc. In Romania produsele din seria InWin ( Carcase – Raciri AIO – Surse – Ventilatoare ) se poate gasi la Shop4PC ( vezi oferta ). Noul Explorer va fi disponibil in curand.

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut