,

Garmin Venu 3S Review – Sportivitate intr-o carcasa eleganta

Share

Noul Garmin Venu 3S a fost lansat recent si a venit la testare, la timp pentru a fi plimbat in vacanta prin Londra, cat si Coasta Irlandei. Garmin Venu 3S vine cu un cadran rotund, cu diametru de 41 mm, cu rama aurie si cureaua din silicon de un roz prafuit, ceva mai „colorat” fata de celelalte modele disponibile. Cadranul lui Venu 3 standard este de 45 mm si este mai potrivit pentru persoanele care vor un ecran mai mare cam cu ~15%.

 

 

Ecranul are un diametru de ~ 30.4 mm ( 1.2 inci ), potrivit pentru incheieturi mici si este protejat de o sticla de Gorilla Glass 3. La durabilitate contribuie si rama din otel inoxidabil placat cu auriu (in cazul acestui model), toate intr-o carcasa din polimer ranforsat cu fibre. Bratara roz prafuit este din silicon flexibil care ofera confort sporit in timpul activitatilor sau in purtarea de zi cu zi.

 

 

Garmin Venu 3S este sportwatch-ul care iti va monitoriza activitatea zilnica precum pasii, nivelul de stres, calitatea somnului, cat si activitatile sportive, fiind si un antrenor care te informeaza cate calorii ai ars, intensitatea antrenamentului, dar si cate ore trebuie sa te recuperezi. Pe langa acestea, poate fi si un smartwatch de pe care poti efectua sau raspunde apelurilor telefonice datorita difuzorului si a microfonului integrat.

 

 

Pe langa asta, noutatea cu care vin ceasurile Garmin este functia Garmin Pay care accepta acum si cardurile de la ING Romania. Ceasurile Garmin devin un accesoriu indispensabil odata ce le cumperi, mai ales daca esti o persoana care isi monitorizeaza foarte atent pasii sau antrenamentele. Iar odata cu acest lucru, nu trebuie sa iti mai faci griji ca nu ai portofelul sau macar telefonul cu care sa platesti.

 

Seria de ceasuri Garmin este tot mai inteligenta si tinde spre integrarea cat mai multor functii prezente si pe telefon, dar care ajung mai mult sau mai putin sa coste cat unul. Mai multe despre Garmin Venu 3S gasiti in randurile de mai jos.

 

 

Specificatii cheie

 

  • Model: Venu 3S;
  • Ecran AMOLED cu rezolutie 390 x 390 pixeli cu diagonala de 1.2 inci ( 30,4 mm );
  • Rezistenta la apa: 5 Atmosfere ( poate fi folosit la inot in piscina );
  • Autonomie orientativa: Smartwatch pana la 10 zile / GPS: pana la 21 de ore ( 15 ore mereu activ sau 8 de ore cu toate sistemele active );
  • Memorie interna de 8 GB;
  • Functii Ceas: Cronometru / Alarme / Temporizator / Ora Apus-Rasarit / Sincronizare ora GPS;
  • Monitorizarea sanatatii: Puls la incheietura / Alerte puls anormal / Body Battery / Nivel de Stres / Masurare avansata a somnului / Calendar Menstruatie sau Sarcina  / Hidratare, dar si altele;
  • Senzori: GPS / GLONASS / Galileo / Pulse Ox Acclimation / Senzor ritm cardiac / Busola electronica / Barometru;
  • Conectivitate: Bluetooth, ANT+, Wi-Fi;
  • Aplicatie GarminConnect si Garmin IQ;
  • Activitati configurabile de la 0 si predefinite pentru ciclism / inot / yoga / vasle / sala si o multime de alte categorii ( vezi lista completa );
  • Comenzi pentru muzica;
  • Carcasa realizata din polymer ranforsat cu fibre si sticla Gorilla Glass 3 pentru protectie;
  • Dimensiuni: 41 x 41 x 12 mm;
  • Greutate: 27 grame ( 40 de grame impreuna cu bratara din silicon );
  • Specificatiile complete le gasiti pe Garmin Romania ( vezi lista completa ).

 

 

Inspectie vizuala

 

Garmin Venu 3S cu bratara de culoare roz prafuit ( Dust Rose ), cu rama aurie ( Soft Gold ).

Ecranul AMOLED are o diagonala de 30,4 mm care este integrat intr-o carcasa de ~41 mm.

Pe spate se gaseste senzorul de puls de noua generatie si mufa de incarcare, cat si difuzorul.

Senzorul este din aceeasi generatie cu Fenix 7 Pro si Epix Pro.

Pe laterala dreapta gasim cele 3 butoane cu ajutorul carora se navigheaza prin meniuri.

Sunt foarte putin iesite in relief, de aceeasi culoare cu rama.

Iar pe laterala stanga gasim microfonul.

Cureaua din silicon poate fi data jos foarte usor si schimbata cu alte culori.

Printre culorile disponibile se numara:  Alb Ceramic – Powder Grey – Granit Blue si multe altele ( vezi gama completa ).

 

 

Utilizarea si Experienta cu Garmin Venu 3S

 

 

Venu 3S vine cu un design simplu si elegant care are o prezenta placuta si aratoasa la incheietura in timpul activitatilor sportive, dar si alaturi de o tinuta de iesit seara in oras. Forma rotunda a cadranului este mai confortabila decat cea dreptunghiulara, in special pentru incheieturile mici, si, mai ales, cand ai incheietura flexata. Cureaua din silicon are o latime de 18 mm, fiind mult mai finuta si mai eleganta pentru cadranul rotund al ceasului.Se muleaza frumos pe mana si este foarte flexibila, motiv pentru care va previn ca veti avea tendinta sa o strangeti prea tare.

 

Singurul loc in care logo-ul se afla la vedere este la gaica curelei. Culoarea exemplarului venit este un roz prafuit, foarte dragut si care nu iese prea tare in evidenta, singura, de altfel, mai „colorata”, celelalte culori disponibile fiind mai mult neutre.

 

 

Acest ceas este exclusiv orientat catre publicul feminin, vorbim in special de cel in editia de 41 mm. La asta se mai adauga si trasaturile finute, design-ul si combinatia de culori. Monitorizarea ciclului menstrual poate fi facuta pe aplicatia Garmin Connect sau direct de pe ceas. Aceasta functie te va ajuta sa iti cunosti mai bine corpul, starile de oboseala sau momentele in care vei fi mai emotiva si, in acelasi timp, tot in functie de cele 4 faze ale ciclului, cand esti mai productiva sau cand corpul poate suporta o anduranta mai mare, perfect pentru antrenamentele mai intense.

 

Perioadele de stres ne pot afecta pe noi, femeile, mai mult decat pe barbati, in sensul ca apar dereglari la nivelul organismului si, inclusiv, a ciclului. Asa ca, daca intr-o luna apar modificari ale menstruatiei, va fi usor sa identifici cauzele, gasind in istoric toti parametrii care au fost inregistrati 24/7, inclusiv sugestii care ajuta la diminuarea stresului, a imbunatatirii somnului sau a altor factori care au contribuit la dezechilibrul din corp.

 

 

Acest lucru este valabil si pentru monitorizarea sarcinii. Vei fi tinuta la curent cu modificarile care apar in corpul tau, dar si cu dezvoltarea bebelusului sau miscarile acestuia. De asemenea, de mare ajutor sunt si sugestiile legate de ce exercitii fizice este indicat sa faci, dar si de nutritie.

 

 

Ecranul AMOLED este unul foarte luminos dat la maximum, iar in lumina puternica a soarelui este mai mult decat vizibil. Un ecran luminos, lizibil si colorat trage mereu in jos autonomia, mai ales intr-o carcasa atat de subtire. Autonomia declarata este de maximum 10 zile pe hartie, iar in practica tine undeva pana la 9 zile in modul ceas inteligent, cu cate o activitate inregistrata zilnic.

 

Dar chiar si asa, sa fie purtat 8-9 zile si sa aiba nevoie de cate un repaus de aproape o ora ca sa stea la incarcat, tot este convenabil si nu te va face sa pierzi prea multi pasi/etaje. Ecranul este atat de luminos incat cei de la Garmin au introdus functia de lanterna pentru momentele cand nu ai o lumina la tine sau chiar ca metoda de semnalizare noaptea.

 

 

Acest ceas poate fi cel mai bun prieten sau antrenor pe parcursul zilei. De cand te culci, pana te trezesti cu un sumar al somnului pe care l-ai avut, cat de calitativ sau nu a fost, iar sleep coach-ul iti va spune cat ar trebui sa mai adaugi sau sa scazi din orele dormite deja pentru somnul ideal. Pana la bateria corpului care scade pe parcursul zilei datorita activitatilor pe care le desfasori, dar si din cauza stresului. Insa bateria corpului poate fi reincarcata cateva procente inregistrand reprizele de somn scurte (nap-urile). O alta valoare pe care o inregistreaza in timpul somnului, dar abia dupa cel putin o saptamana dupa ce incepeti sa-l purtati, este cea de HVR, adica variabilitatea pulsului pe care il ai in timpul noptii.

 

 

Activitatile preprogramate sunt numeroase, iar intensitatea lor iti vor consuma din energie. Ei bine, pentru a-ti evalua mai in profunzime corpul, vine functia care iti spune si cate ore vei avea nevoie de recuperare in urmatoarea perioada, dar si beneficiile din urma antrenamentului. A fost si cazul meu, cand am mers la Cliffs of Moher. Mergand de-a lungul stancilor nu am avut parte de un hike foarte intens, dar a fost de lunga durata, astfel dupa cateva ore de explorat am avut nevoie de cam 11 ore de recuperare. Este foarte util si pentru sportivii care practica antrenamente intense pentru ca ofera o estimare destul de clara vizavi de recuperare ( in acest fel se pot preveni multe accidentari ).

 

 

Garmin Venu 3S vine si cu functia de consilier pentru diferenta de fus orar care iti va sugera cate ore de somn ai nevoie, cand sa eviti lumina, cat si exercitiile recomandate pentru a reduce cat mai mult efectele dereglarii ceasului biologic atunci cand calatoresti in alte tari. In Londra, fiind o diferenta de fus orar de 2 ore in urma fara de ora Romaniei, mi-a fost de folos sa-mi inteleg starile de somnolenta si de lipsa de energie, dar si somnul cu intreruperi, luandu-mi in jur de 2 zile sa ma adaptez.

 

Ecranul lui Venu 3S cu parametrii de aclimatizare pentru noul fus orar.

 

Concluzie

 

Garmin Venu 3S este un sportwatch care iti va oferi numerosi parametri legati atat de sportul sau sporturile pe care le practici, cat si de starea ta de sanatate, care este influentata de calitatea somnului, de nivelul stresului resimtit pe parcursul zilei sau, in cazul femeilor, de diferitele perioade ale ciclului menstrual. Dar poate fi smartwatch-ul pe care il ai mereu la indemana atunci cand esti sunat sau vrei sa faci un apel. De asemenea, poti plati cu cardul direct de pe ceas, chiar daca nu ai telefonul aproape ( apropo, recent ceasurile Garmin accepta si cardurile de ING Romania ). La momentul scrierii acestui material am deja cateva zeci de plati efectuate.

 

 

Design-ul finut, ajutat si de combinatia de culori deschise il fac un ceas cu trasaturi feminine, nu foarte elegant, dar nici foarte sportiv, potrivit pentru orice tinuta si incheietura, dar si rezistent la socuri, zgarieturi sau alte contexte neprietenoase. Totusi nu ar strica sa ii cumparati o folie de protectie a ecranului pentru a-l feri de micile zgarieturi care nu il vor strica ( de asta se ocupa stratul aplicat pe ecran de Gorilla Glass 3), ci doar de aspect.

 

 

Venu 3S are in acest moment un pret de ~2479 Lei, iar la acest pret este disponibil si modelul Venu 3 cu cadran de 45 mm. Pretul nu este unul deloc mic, dar noua serie Venu 3 are pana la urma senzor imprumutat de la Fenix 7 Pro, Garmin Pay, Ecran AMOLED si multe alte dotari care il fac un lider in gama sa de pret in raport cu concurenta.  Toate modelele din seria Venu se pot achizitiona de pe Garmin.ro ( vezi oferta ), dar si de la partenerii Garmin locali, printre acestia se numara TriSport – SportGuru si eMAG ( vezi intreaga oferta Garmin )Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut