Naga Trinity a fost primul mouse pe care l-am testat de la Razer la paritia sa. Review cu acesta gasiti AICI , insa in acest material vom vorbi mai mult despre experienta cu acest mouse in jocuri. Interschimbarea butoanelor laterale in configuratii de 2, 7 sau 12 butoane programabile va fi diferita si avantajoasa in jocuri. Toate comenzile vor fi la degetul mare, iar in jocuri asta s-ar traducesa poti schimba intre o multime de arme doar cu un singur deget. Atat butoanele, cat si iluminarea RGB sunt personalizabile cu ajutorul aplicatiei Razer Synapse 3.
Este un mouse gandit pentru jocuri, si spun acest lucru din punct de vedere al constructiei, fiind unul nu foarte usor ( 120 g), avand toate butoanele switch-uri mecanice fabricate de catre Razer care au o durabilitate de peste 50 milioane de apasari. Design-ul este gandit pentru utilizatorii dreptaci. Se poate folosi pentru cei care prefera claw/palm-grip. Dar mai multe despre experienta mea cu Naga Trinity in cateva sesiuni de jocuri gasiti in randurile urmatoare.
Specificatii cheie
- Senzor optic 5G cu 16000 dpi;
- Accelaratie de 450 IPS ( inch pe secunda )/ echivalent cu 50G;
- Aplicatie pentru programarea butoanelor si controlul iluminarii;
- Pana la 19 butoane programabile;
- Trei module magnetice interschimbabile cu 2, 7 sau 12 butoane;
- Switch-uri mecanice Razer ( rezistenta la peste 10 milioane de apasari );
- Iluminare RGB Razer Chroma personalizabila in 16,7 milioane de culori;
- Design ergonomic pentru dreptaci;
- Interfata: USB 2.0;
- Lungime cablu: 180 cm;
- Dimensiuni: 119 x 74 x 43 mm;
- Greutate: 120 grame.
Inspectie vizuala
Cutia in care a venit Razer Naga Trinity.
Cablul lui Naga Trinity are o lungime de 180 cm si este din material textil care se incalceste foarte greu.
”Cocoasa” moise-ului este destul de mare, pentru o ergonomie mai buna, insa asta nu il face potrivit pentru mainile de orice dimensiune.
Cele trei module magnetice ale mouse-ului.
Conexiunea se face cu ajutorul a 16 pini auriti.
Partea inferioara a lui Naga Trinity unde se situeaza butonul de Profile, precum si senzorul optic 5G de 16.000 dpi.
O privire mai indeaproape a celor 3 module magnetice interschimbabile.
Rotita de scroll este din cauciuc texturat si permite apasarea laterala.
Utilizare
Primul joc in care am testat mouse-ul a fost Chicken Invaders 5, iar nostalgicii vor sti despre ce vorbesc. Deoarece jocul nu necesita combinatii de butoane si este destul de lejer pe partea de comenzi, am ales sa folosesc modulul magnetic cu 2 butoane al mouse-ului. Am jucat integral 90% din joc cu acesta, iar greutatea lui a fost prima care s-a simtit fata de cel pe care il foloseam deja ( care are doar 60 de grame, jumatate din cat are Naga Trinity ). Dar nu s-a simtit rau, ci nu este la fel de rapid ca si unul ultra-usor, iar acest lucru il gasesc potrivit mai degraba pentru precizie si nu pentru rapiditate.
Cel de-al doilea joc este noul Overwatch 2, iar pentru asta am folosit modulul magnetic cu 7 butoane al mouse-ului. Comenzile jocului sunt mai complexe, necesita mai multe taste, iar pentru asta am folosit un modul nici cu prea multe butoane, nici foarte putine, asa ca cel cu 7 butoane mi s-a parut cel mai echilibrat. S-a descurcat excelent, putand schimba cu usurinta armele de pe butoanele din laterala stanga a mouse-ului, fiind amplasate usor si la indemana, iar pozitionarea lor in forma de cerc te ajuta sa le confunzi mai greu.
Cel de-al treilea joc a fost nelipsitul Doom Eternal, unde am folosit cel de-al treilea modul magnetic, si anume cel cu 12 butoane. Fiind un joc cu comenzi complexe si cu sunet pe masura. Cele 12 butoane sunt numerotate si asezate pe 4 randuri a cate 3 butoane, fiind greu sa gresesti butoanele si pe acesta, dar un mic dezavantaj il reprezinta butoanele asezate pe ultimul rand. Daca ai o mana mai mica, vei ajunge mai greu la ele, obligandu-te sa iei o pozitie incomoda a palmei. Partea buna este ca puteti schimba modulele chiar si in timpul jocului daca unul vi se pare mai potrivit decat celalalt.
Calitatea butoanelor modulelor s-a simtit in jocuri foarte bine, fiind niste switch-uri silentioase, asta datorita faptului ca sunt bine izolate, dar asta nu le impiedica sa ofere un feedback auditiv si tactil placut, specific switch-urilor mecanice de calitate. Rotita de scroll este si ea de o calitate foarte buna, avand o miscare exacta si care permite apasarea laterala. Personalizarea butoanelor si a iluminarii se face prin intermediul aplicatiei Razer Synapse 3, iar pentru exemplificarea modului de utilizare al acestuia gasiti in review-ul mouse-ului ( vezi review Razer Naga Trinity ).
Concluzie
Testarea mouse-ului Naga Trinity de la Razer s-a dovedit a fi o experienta interesanta in care am putut decide care dintre cele 3 module interschimbabile mi se potriveste, iar aceea este cel cu 7 butoane. Greutatea mouse-ului a fost la inceput o problema pentru ca mi se parea ca se misca greu, dar dupa cateva sesiuni de jocuri m-am obisnuit.
Modulul magnetic cu 12 butoane este potrivit mai deggraba pentru productivitate, iar persoanele care lucreaza cu cifre vor fi de aceeasi parere. Naga Trinity este un mouse pe care il poti folosi mereu datorita acestor 3 module, dar nu unul pe care il poate folosi oricine. Utilizatorii cu maini mai mari s-ar putea sa fie nevoiti sa le mai stranga pentru a-l putea cuprinde, iar cocoasa este destul de mare, pentru unii fiind de o ergonomie buna, pentru altii incomod si obositor pentru incheietura mainii.
Experienta este una placuta, mouse-ul este unul de calitate pe care te poti baza ca duce cativa ani buni, fie ca e vorba de folosirea lui mai intensa sau moderata. Il recomand in special gamerilor pentru a-l putea folosi la potentialul lui maxim, iar acomodarea cu el nu va dura prea mult. Perifericele Razer disponibile in Romania la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!