Gamemax GX10 este un mouse de gaming „gravitational” dupa cum sustine producatorul. Pe hartie pare un concept interesant, dar ramane de vazut sa vedem ce aplicabilitatea ofera aceasta functie. Gamemax GX10 vine cu iluminare RGB, 11 butoane programabile si un fir textil de 180 cm. Dimensiunile sale sunt compacte, dar greutatea este cu putin sub 150 de grame. Sensibilitatea maxima de 10.000 DPI este data de senzorul PMW3325.
Principalul motiv care m-a facut sa pun mana pe Gamemax GX10 este faptul ca se inclina si ca vine dotat pe lateral cu un joy-stick. Sunt foarte curios ce utilitate isi gasesc ambele in utilizare reala si care este masura de personalizare in aplicatia dedicata. Cei de la Gamemax plaseaza GX10 in categoria mousilor de gaming accesibil de pana in 250 lei. Acest segment este foarte competitiv din partea tuturor brandurilor, dar ramane de vazut cu ce se remarca GX10.
Specificatii cheie
- Senzor optic cu sensibilitate maxima de 10000 dpi;
- Senzor: PMW3325;
- 11 butoane programabile;
- Inclinare tridimensionala;
- Iluminare RGB si aplicatie dedicata pentru personalizare si control.
- Interfata: USB 2.0;
- Dimensiuni: 118 mm ( Lungime ) x 68 ( Inaltime ) x 44 mm ( Latime );
- Greutate: 149 grame.
Inspectie Vizuala
Cutia lui Gamemax GX10 a ajuns cam sifonata.
In cutie se gaseste mouse si manualul de utilizare.
Privind Gamemax GX10 de sus observi butonul de dpi si rotita de scroll.
Laterala dreapta este din plastic, in poza pare doar ca imita cauciucul.
Laterala stanga are doua butoane si un joystick cu 4 directii + apasare.
Partea inferioara ascunde comutatorul de raportare ( pool rate ) si senzorul optic.
Cablul este acoperit cu nailon pentru durabilitate.
Iesirea cablului din mouse este ranforsata cu cauciuc generos.
Partea din spate are un „venting system” care pare a fi mesh, dar sunt defapt decupaje si atat.
Joystick-ul vazut indeaproape.
Iluminare si Ergonomie
Gamemax GX10 este un mouse RGB de dimensiuni compacte, dar care atarna greu. In imaginile urmatoare va voi prezenta iluminarea si primele impresii la capitolul de ergonomie.
Privit de sus, acest GX10 pare sa aibe o Aura RGB care se poate sa nu fie pe placul tuturor.
Partea buna ca este personalizabila.
Laterala lui GX10 iluminata arata decent ( Crom + RGB ).
Senzorul optic si Aura RGB.
Dimensiunile mici nu ii ofera maini un punct de sprijin prea ok.
Prinderea mouse-ului vazuta de sus.
Partea de ergonomie este discutabila, acesta fiind un mouse compact poate fi folosit cu Claw-Grip.
Utilizare si Software
Gamemax GX10 este un mouse compact cu iluminare RGB si un design exterior discutabil. Eu nu l-am folosit prea mult, dar la el m-au atras initial inclinarea si joystick-ul. Inclinarea nu are nici un rol functional dar sunt momente in care simti mouse-ul instabil cand il misti cu putere de colo colo. Constructia acestui produs este realizata din plastic fara pic de cauciuc sau metal in componenta sa exterioara. Senzatia de utilizare este okey, dar calitatea este modesta si asamblarea acestuia nefiind prea buna, daca il strangi tare in mana plasticul incepe sa chitaie. Pe partea de butoane acesta sta ceva mai bine ca feedback. Joystick-ul este usor de folosit si ofera un feedback placut ( insa trebuie sa ii gasesti utilitate ca sta in calea degetului mare ).
Gamemax GX10 vine si cu o aplicatie rudimentara care ofera optiuni de personalizare a butoanelor, realizare de macro-uri si profile. Iata cum se prezinta la partea de software:
Meniul principal.
Se pot realiza profile pentru gaming sau productivitate.
Se pot inregistra si folosi functii Macro.
Personalizarea functiilor pentru fiecare buton poate include comenzi complexe/de baza.
Interfata aplicatiei este decenta, pacat insa ca nu poate fi pusa full-screen. Ar fi fost fain ca functia de inclinare a bazei sa fie inclusa ca parte functionala a experientei de utilizare.
Concluzie
Gamemax GX10 este un mouse compact cu ergonomie discutabila si multa iluminare RGB. Daca scapau de elementele din crom, acesta era chiar placut la partea de aspect. Dimensiunile mici nu il fac extraordinar de tinut in mana, dar macar greutatea mare este de partea lui. Plasarea joystick-ului este discutabila, dar se poate sa deranjeze unii utilizatori. Este un mouse bun care a incercat sa se fara remarcat printr-o baza articulata care este mai mult ca o functie anti-stres, initial ai putea crede ca va fi un mouse 3D, dar nu este cazul. Sensibilitatea senzorului optic si aplicatia sunt chiar ok si ofera o experienta de utilizare si adaptata prin profile in functie de tipul de utilizare ( gaming sau productivitate ). Gamemax GX10 este totusi un mouse de jocuri decent care va fi placul doar unei anumite categorii de gameri care vor 10+ butoane programabile.
Gamemax GX10 este disponibil pe piata din Romania la un pret mediu de ~200 lei. Acesta poate fi achizitionat de la eMAG ( vezi oferta ) si evoMAG ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul. Va multumesc!