Racirea cu lichid este o alternativa mai silentioasa decat cea pe aer uneori, si alteori chiar mai performanta. DeepCool LS520 WH este primul AIO complet alb sosit pentru a fi testat. Acesta are un radiator de 240 mm care transfera lichidul prin furtune de 41 cm la pompa cu 3100 RPM si design al waterblock-ului de tip oglinda. Radiatorul din aluminiu, furtunele si pompa sunt albe pentru a se potrivi excelent cu un build alb imaculat sau unul monochrom.
Radiatorul are instalate 2 ventilatoare de 2250 RPM care vin sa completeze tematica alba ( palele – carcasa si cablurile sunt complet albe ). Baza pompei care face contactul cu procesorul este din cupru solid si peste are pre-aplicata pasta termica proprietara DeepCool.
DeepCool LS520 este un AIO care se poate asorta atat cu esteticul, dar pare o implementare suficient de serioasa cat sa tina piept procesoarelor Ryzen 7600X ( vezi review ) sau Intel i5 13600K ( vezi review ). Compatibilitatea carcaselor cu AIO-uri de 240 mm este numeroasa, iar asta ofera ocazia unor build-uri performante in carcase mITX/mATX.
In pachet LS520 vine cu prinderi pentru AM5/AM4 si LGA 1200/LGA1700 + multe alte socket-uri vechi. Pentru cei care vor mai mult sau mai putin decat un 240 mm exista si variantele LS320 ( 120 mm ) si LS720 ( 360 mm ) atat pe alb, cat si pe negru. Cu un asa portofoliu complet, cei de la DeepCool vor sa faca fata cat mai bine concurentei de la EK / BeQuiet / Fractal cu ale lor deja capabile raciri AIO. In randurile urmatoare am sa va arat cat de bine se descurca noul LS520 WH.
Specificatii cheie DeepCool LS520 WH
- Compatibil cu socket-urile: LGA 1700/1200/1151/1150/1155 pe Intel si AM5/AM4/sTR4/sTRX40;
- Pasta termica pre-aplicata;
- Suprafata de contact din cupru – Radiator din aluminiu;
- Furtune de 41 cm lungime;
- Radiator de 240 mm ( LS520 ) compatibil cu 2 ventilatoare de 120 mm ( incluse );
- Pompa cu finisaj de tip oglinda si RGB;
- Viteza pompa: 3100 RPM;
- Zgomot pompa: 19 dB(A);
- Consum pompa: 5.64 W/h;
- Dimensiuni pompa: 86×74×57 mm ;
- Dimensiuni radiator : 282×120×27 mm;
- Greutate: 1305 grame.
Specificatii Ventilator
- Viteza de rotatie: 500-2250 rpm ( conector cu 4 pini );
- Rulment: Fluid Dynamic Bearing;
- Flux Aer: 85.85 CFM per ventilator;
- Zgomot maxim: 32.9 dB(A);
- Dimensiuni ventilator: 120×120×25 mm;
Inspectie Vizuala
Cam asa arata cutia lui DeepCool LS520… simpla din carton si cu o grafica pe carton alb + specificatii.
In cutie se gasesc manuale de instalare, prinderi, suruburi si cablurile albe pentru RGB.
Cam asa arata ventilatoarele FC120 care au pad-uri anti-vibratii pe la colturi.
Cablurile acestora sunt tot albe.
Cam asa arata radiatorul frontal, este vopsit alb complet.
Radiatorul are un profil de numai 27 mm cu branding minim pe la colturi.
Partea opusa a radiatorului arata locul de umplere a AIO-ului cu lichid.
Asa arata furtunele si cablurile albe.
Pasta termica este pre-aplicata intr-un patrat peste suprafata din cupru.
Fitting-urile la 90 grade dinspre pompa sunt din plastic.
Cam asa arata suprafata de tip oglinda a pompei.
Profilul lui DeepCool LS520 WH fara si cu ventilatoare.
Utilizare
DeepCool LS520 WH este un AIO orientat catre desktop-urile de nivel mediu unde silentiozitatea si aspectul sunt pe locul 1. Varianta cu radiator de 240 mm poate sa raceasca un Intel i7 / Ryzen 7 din orice generatie in acest moment ( chiar si cu putin de under-volt sanatos ). Il vad numai bun de folosit in sisteme pentru jocuri, editare foto si build-uri speciale care vor fi aratate intr-un open-case serios ( vezi review MasterFrame 700 ). Aceasta racire este integral alba, de la lamelele radiatorului pana la cablurile de alimentare pentru pompa. Potentialul de performanta este mediu spre mare la acest AIO, rotatiile pompei sunt pe la ~3000, lucru care ar rezulta performanta buna cu un zgomot destul de mic, mai exact 19 Decibeli.
Instalarea waterblock-ului se face cat se poate de usor pe AM5/AM4/LGA1200/LGA1700, trebuie doar sa prinzi cele doua bracket-uri in 4 puncte si dupa sa pui waterblock peste procesor cu ajutorul a doua suruburi ( nu uita pasta termoconductoare ). Pentru cei neinitiati cu instalarea de AIO-uri, manualul detaliat va ajuta destul de mult.
DeepCool LS520 WH are o constructie solida din aluminiu ( radiator ) – cauciuc cu nailon ( furtune ) si plastic cu metal si oglinda ( waterblock ). Ventilatoarele sunt integral albe si ele si realizate din plastic. Asamblarea pare una foarte solida, cu exceptia colturilor de 90 grade de la waterblock care, aparent, sunt tot din plastic ( si la acest model ). Le blamez pentru ca mi se pare cel mai firav punct dintr-un AIO si multe implementari le au. In rest, DeepCool LS520 WH pare sa aiba o constructie solida si finisaje pe masura.
Performanta
DeepCool LS520 WH are mult potential de racire nu doar de ”cool factor”, asadar l-am testat cu Intel i5 13600K si Ryzen 5 7600X si iata ce performante au rezultat:
Temperaturile de 90+ grade incep sa fie noul normal, dar asta numai in stress test.
In scenarii de uz normal ( jocuri / productivitate ) aceste temperaturi sunt cam cu 10-20% mai mici.
Concluzie
DeepCool LS520 WH este printre cele mai moderne raciri AIO pentru procesoarele actuale. Pasta pre-aplicata simplifica procesul de instalare pentru incepatori. Performantele de mai sus sunt rezonabile, dar atat. Instalarea in sine a racirii este relativ usor de facut datorita prinderilor simplu de atasat si a unui manual. Constructia este si ea solida si il vad ca pe o racire excelenta pentru procesoarele de la Intel/AMD de talie medie unde accentul se pune pe performanta medie si racire peste cele stock. Finisajele complet albe adauga puncte la partea de estetic si fac sistemul sa arate formidabil.
DeepCool LS520 WH este o racire cu pret mediu standard de ~600 lei pe rafturile magazinelor din Romania. Cand intra la promotie poate ajunge chiar la 550 de lei, asa cum l-am vazut recent. Pentru aceasta suma ceruta, cei de la DeepCool ofera o racire compacta, aratoasa si capabila sa raceasca in voie procesoarele Ryzen si Intel de ultima generatie cu maximum 8 nuclee. Racirile de la DeepCool sunt disponibile in Romania la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) – ForIT ( vezi oferta ) – CEL.ro( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul. Va multumesc!