DeepCool CH170 Digital este o carcasa mITX compacta si cu foarte multa aerisire. Am vazut-o prima data la Computex 2024 si alaturi de CH160 reprezinta o varianta excelenta de buget pentru pasionatii de sisteme mITX ale caror bugete nu sar de 6000 lei. Carcasa accepta surse SFX-L, placi de baza mITX si raciri cu inaltime de maximum 172 mm pentru aer, iar raciri pe apa poate sa acomodeze de pana la 240 mm, cum ar fi DeepCool Mystique 240 ( vezi review ).

CH170 Digital este o carcasa care vine la baza cu un ecran analog care iti arata temperaturi de CPU/GPU, frecvente si o multime de alte detalii. Ai nevoie doar sa pui conectorul USB la placa de baza si sa instalezi utilizatorul DeepCool pentru parametri. Cand vine vorba de airflow, carcasa are 4 panouri perforate cu filtre de praf instalate. Vorbim de toate lateralele care sunt cu mesh, iar baza si tavanul sunt si ele perforate. Este cea mai compacta si totusi cea mai aerisita carcasa care a sosit pentru testare.

DeepCool CH170 Digital este o carcasa compacta si gata sa fie ”caminul” celor mai noi placi de baza B850/B860/X870 sau Z890 de la producatorii care tocmai ce au lansat peste 10 modele pentru pasionatii de sisteme SFF ( Small Form Factor ). Acomodeaza multe componente full-size, dar exceptii sunt la Sursa si Placa de baza. In randurile urmatoare o sa va arat tot ce ofera CH170 Digital.
Specificatii cheie DeepCool CH170 Digital
- Model disponibil pe Alb si pe Negru;
- Format: Mini-ITX;
- Constructie din Otel si Plastic;
- Compatibila cu placi de baza mITX;
- 3 Sloturi de expansiune PCI-E;
- Inaltime maxima racire procesor de 172mm;
- Suport pentru un radiator de 240 mm in lateral;
- Lungime / Grosime maxima pentru GPU: 305 mm cu sursa SFX-L si 230 mm cu sursa ATX;
- Conectivitate frontala: Jack 3.5 mm + 2 x USB 3.0 ( Type A ) si 1 x USB-C;
- Compatibil cu 2 ventilatoare la baza/lateral si 1 in tavan;
- Acomodeaza 1 x SSD/HDD de 2.5/3.5 inch;
- Dimensiuni: 250 x 200 x 380 mm;
- Greutate: 3.3 Kg.
Inspectie Vizuala






Cam asa se prezinta carcasa CH170 de jur imprejur.
Se poate observa mult mesh + partea frontala de conectivitate.




Ca accesorii, in cutie gasim: manuale, suruburi si soricei albi pentru wire-management.

Langa conectivitate avem si butonul On/Off pentru unitate.







Cam asa se prezinta baza carcasei, iar daca dam jos banda digitala cu piciorul patrat, avem access la panourile laterale.








Cam asa se prezinta interiorul carcasei. Multe prinderi de suruburi si radiatoare + cele de sursa.


Iata conectorii interni ai carcasei, orice placa de baza moderna ar trebui sa aiba headerele interne.
Utilizare
DeepCool CH170 Digital este o carcasa plina cu mesh din toate directiile pentru oamenii care in 2025 vor un Desktop PC mai compact, dar la fel de performant cum sunt sistemele cu carcase Middle-Tower. CH170 are un volum total de 19 Litri care ii permite sa acomodeze 90% din racirile pe aer disponibile ca standard pentru carcasele mari. Se poate integra si un AIO cu radiator de 240 mm, dar si cateva ventilatoare extra. Daca alegi o sursa SFX-L si o placa de baza mITX performanta alaturi de aceasta carcasa, poti obtine un sistem compact, bine racit/aerisit. Pentru editare de fotografii sau video, aceasta carcasa se dovedeste a fi ”caminul” perfect pentru diversele variatiuni de hardware.

DeepCool CH170 este o carcasa realizata din metal, vopsita electrostatic. Calitatea panourilor este rezonabila, tabla este subtire, dar vopseaua rezista eroic pe carcasa, am aflat asta asambland un sistem in ea si, ocazional, am reusit sa o lovesc cu surubelnita in timp ce surubaream. Imi place ca are mesh in toate directiile, dar si filtre de praf. Este o carcasa verticala la care ai nevoie sa dai baza jos pentru a accesa panourile laterale. Ramane o carcasa competitiva ca si constructie, dar si placut de privit ca design. Pe alb arata excelent, iar mesh-ul format din patratele ajuta la prezenta estetica pe/sub birou. Dat fiind design-ul placut, aceasta carcasa isi poate gasi locul si intr-un corp de mobila.

Am asamblat in DeepCool CH170 Digital un sistem de gaming. M-am gandit ca este o carcasa compacta cu potential pentru racirea procesorului si a placii video. Ca si componente am ales:
- Procesor: AMD Ryzen 5 5600X;
- Placa de baza: MSI B450I;
- RAM: 2 x 16 GB DDR4 la 3200 Mhz;
- Racire Procesor: AMD Wraith Prism RGB;
- SSD Lexar de 1 TB;
- Placa Video: AMD Radeon RX6600XT;
- Sursa: Seasonic SGX 650W Gold.

Componentele de mai sus formeaza un sistem de jocuri modest. Racirea cu 3 ventilatoare de la RX6600XT si cea stock pentru procesor au viata mult mai usoara, iar componentele mult mai aerisite. Pentru asamblare am fost nevoit sa dau baza jos, pentru a accesa suruburile panourilor laterale. Dupa aceea am scos toate panourile si am putut sa lucrez usor si rapid. Sursa SFX-L s-a aliniat usor, la fel si placa de baza. Racirea stock are suficient loc in carcasa, iar placa video cu 2 sloturi a intrat fara probleme. Mai jos de aceasta a mai ramas cam 1.5 sloturi de spatiu fata de panoul lateral. Cu putina indemanare, oricine poate asambla un sistem in DeepCool CH170 Digital.
Concluzie
DeepCool se pozitioneaza si in piata carcaselor mITX intr-un loc accesibil pentru cei care vor sa isi minimizeze spatiul ocupat de Desktop PC. Imi place mult seria CH170/CH160 de la acestia. Ambele carcase ofera aerisire maxima la un pret rezonabil. Imi place constructia si calitatea materialelor per total ( pentru gama de pret in care se afla ). Tabla este calitativa si vopseaua nu sare deloc usor. Conectivitatea frontala ofera o minima de flexibilitate pentru utilizator. Orientarea de tip Turn a carcasei ofera o prezenta eleganta pe birou si disponibilitatea pe Alb sau Negru ajuta utilizatorii sa isi faca un sistem tematic cu usurinta.

CH170 Digital are un pret de cam ~450 lei, iar varianta standard este usor sub 400 lei. Pentru cei care vor ceva compact si functional, pot sa zic ca acest pret este bun. Exista si DeepCool CH160 standard care costa ~300 lei si aduce functii similare. DeepCool CH170 Digital inca nu este pe piata locala. Totusi exista actuala familie DeepCool CH pe piata locala ( vezi modele si preturi ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositi sustineti activitatea independenta a blogului!
VA ASTEPT SA VA ALATURATI SI COMUNITATII DE PE YOUTUBE ( VEZI DESPRE CE ESTE VORBA SI ABONEAZA-TE AICI ) si pe forumul Ghidul.Tech ( vezi domeniu ).