Motorola a lansat un nou smartphone care a sosit la noi pentru a fi testat. Moto G53 este cel despre care vom vorbi in acest material, un telefon de buget, prietenos cu portofelul si cu performante decente. In trecut am mai discutat despre Motorola G32 (vezi review), un alt telefon de buget, dar care a lasat o impresie buna. Insa, spre deosebire de acesta, Motorola G53 vine cu doua camere, una de 50 Mpx si cea de macro. Se pare ca au renuntat la camera ultra-wide.
Memoria RAM a modelului care a venit este de 4GB si vine cu procesorul Snapdragon 480+ 5G, iar memoria interna este de 128GB, dar partea buna este ca are slot de microSD, in cazul in care nu ne este suficienta capacitatea cu care vine. Moto G53 are si variante de 4, 6 sau de 8 GB memorie RAM.
Se adreseaza persoanelor care nu au mari pretentii de la camere, ci doar sa imortalizeze cateva momente din viata de zi cu zi, un ecran luminos si fluid, fiind un LCD cu rata de reimprospatare de 120 Hz si cu un procesor decent, iar toate acestea la un pret mic, care sa nu faca gaura in buget. Iar cei al caror interes nu este stocarea, ci il folosesc doar pentru apeluri si multimedia, exista si o varianta mai mica de 64GB memorie interna. La prima impresie, pare un telefon cinstit pentru cei care vor sa schimbe actualul device.
Specificatii cheie Moto G53
- CPU: Snapdragon 480+ 5G (8 nm) cu CPU octa-core Octa-core (2×2.2 GHz Kryo 460 & 6×1.8 GHz Kryo 460);
- GPU: Adreno 619;
- 4/6/8 GB memorie RAM;
- Ecran LCD cu rata de reimprospatare a ecranului de 120 Hz;
- Camera principala: Senzor de 50 MPx (f/1.8), 2 MP (f/2.4) – macro;
- Camera secundara: senzor de 8 MPx (f/2.4);
- Difuzoare stereo Dolby Atmos;
- Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band;
- Bluetooth 5.1;
- Baterie de 5000 mAh Li-Po;
- Inregistrare video: 1080p, 30fps;
- Memorie interna de 128 GB, cu posibilitate de extindere cu ajutorul unui card microSD;
- Porturi: mufa de 3,5 mm pentru casti si port USB Type-C (USB 2.0);
- Dual SIM (2 cartele Nano SIM sau 1 SIM + MicroSD );
- OS: Android 13;
- Greutate: 183 g;
- Dimensiuni: 162.7 x 74.7 x 8.2 mm.
Inspectie vizuala
Aceasta este cutia lui Moto G53. Pe partea din spate si pe partea inferioara se regasesc cateva specificatii esentiale.
La interior gasim manuale si un extractor de SIM.
Incarcatorul si cablul USB-C la USB-A.
Si Moto G53 proaspat scos din ambalaj, are o culoare placuta datorita vopselei mate Ink Blue.
Camera frontala a telefonului. Nu este un ecran Edge, deci nu vom avea probleme cu aplicarea unei folii din sticla, iar ecranul va fi protejat complet.
Pe partea de sus a ramei este inscriptionat numele difuzoarelor care sunt folosite pentru Moto G53.
Conectivitatea acestuia este formata din Jack 3.5 mm si USB-C.
Butoanele de volum, dar si cel de On/Off sunt aflate pe laterala dreapta.
Sertarul pentru SIM, dar si pentru microSD, care se afla pe laterala stanga.
Moto G53 are un ansamblu de 2 camere. Cea principala este de 50 MPx, iar cealalta este un macro de 2 MPx.
Din fericire, camera bump-ul nu este atat de proeminent, deci o husa mai solida o va integra si proteja de zgarieturi.
Colturile sunt frumos rotunjite.
Cam asa arata Motorola G53, usor de tinut in mana si orientat catre cei cu maini medii sau mari.
Primele impresii
- Constructia nu se remarca cu nimic in plus fata de modelul G32 avut la test. Predomina plasticul, insa atunci cand este tinut in mana nu iti da aceasta senzatie, ba dimpotriva. Un lucru care mi-a displacut a fost faptul ca a venit fara husa si folie, iar cum este nou aparut, nici sa vrei nu ai de unde sa cumperi deocamdata, iar asta necesita o grija foarte mare in manevrare pentru ca se poate zgaria chiar si stand in buzunar.
- Are un design subtire si elegant in completarea caruia vine si culoarea Ink Blue, un albastru inchis, mat si placut ochiului. Singurul lucru care il „tradeaza” este sigla de la Motorola pe spate. Diagonala ecranului este de 6.5 inch, iar raportul dintre ecran si corp este de 84%. Ecranul IPS se vede decent in timpul zilei, cu culori vii, iar fluiditatea cu care se misca este chiar multumitoare si asta datorita celor 120 Hz.
- Camera foto este peste asteptarile pe care le ai de obicei cand vine vorba despre un telefon de 1000 si un pic de lei. Camera principala este de 50 MPx, plus una de macro de 2 MPx care isi fac treaba. Optiunile sunt mai numeroase decat cele de pe Moto G32, putand sa faci panorame si chiar si time-lapse-uri. Nu se simte lipsa celei de ultra-wide care de obicei la acest tip de telefoane nu este una wow. Inca un aspect imbucurator ar fi functia Pro, in care poti trage si RAW, iar pentru persoanele care isi editeaza pozele pe calculator este un mare avantaj. Plusul de calitate nu va fi unul mare, dar flexibilitatea este enorma.
- Camera video este, si ea, decenta, se pot face cadre mediocre, fara prea multa stabilizare, ceea ce era de asteptat. Insa un lucru nou ar fi Dual Capture Video, o functie interesanta care poate fi transformata in ceva creativ sau in ceva amuzant de facut cu prietenii.
- Partea de Autonomie este rezonabila in limita a 6-7 ore de vizionare pe youtube combinat cu activitatile zilnice. Asta se intampla la inceput cand este nou si scos de cateva saptamani din cutie. Totusi, 5000 mAh pare sa fie standardul actual si unul mai mult decat okey pentru a ”sparge” pragul celor 24 de ore de uz continuu. Sigur, asta presupune sa stai zi si noapte pe el cu ecranul la peste 50%. Totusi, ca prima impresie in utilizarea zilnica ca telefon multimedia, Motorola G53 este un performer bun.
Meniuri Camera Foto
Iata si cateva setari si meniuri din aplicatia camerei foto:
Modurile extra de inregistrare a imaginilor foto si video pe langa clasicele ( Foto / Video / Portrait ).
Multe dintre ele au ca scop imbunatatirea experientei de fotografiat, iar unele iti pun la incercare creativitatea.
Cum ar fi acest mod, Spot Color Video.
Avem si optiunea de a folosi setari mai avansate.
Este prezent si AI-ul intr-o mica masura.
Galerie Foto
Mai jos sunt cateva poze facute cu Moto G53, calitatea imaginilor este rezonabila, culorile sunt in regula ( nimic iesit din comun ). Totusi daca nu sunt pe placul vostru, puteti oricand sa folositi modul PRO in format RAW si sa le editati ulterior. Camera macro este una chiar rezonabila si are rol de explorare mai mult decat de obtinere al unor imagini de printat.
Concluzie
Acest model de buget nou lansat de la Motorola, Moto G53, face impresie buna si poate fi pus pe lista telefoanelor pe care le poti cumpara cu bani putini, dar cu care sa iti si poti face treaba zilnica. Pe partea de constructie nu sta rau, doar ca va avea nevoie de o husa puternica pentru a-l proteja de zgarieturi, iar in cazul in care cade pe podea, acele colturi frumos rotunjite vor avea de suferit. Mi-as fi dorit sa vina macar cu o folie de protectie, daca cu husa nu s-a putut.
Per total, daca aveti nevoie de un telefon pe care sa faceti poze din cand in cand, sa va tina bateria, sa faceti apeluri si sa stati pe social media, este o alegere buna. Motorola face competitie buna cu Samsung, Realme si altii, iar asta nu poate fi decat un lucru excelent pentru cei ce cauta un telefon cinstit pentru parinti/bunici/copii. Motorola G53 si celelalte modele recent lansate se pot achizitiona de la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) – ForIT ( vezi oferta ) – CEL.ro( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul. Va multumesc!