Share

SPC Gear LIX Plus era disponibil pana acum numai in varianta cu fir, dar astazi a sosit la testare si varianta Wireless a modelului cu fir ( vezi review ). Noul model cantareste 69 de grame ( cu doar 10 grame mai mult ca varianta cu fir ), are senzor PixArt PAW3370 si vine impreuna cu switch-uri Kailh GM 8.0. Iluminarea RGB este si ea prezenta alaturi de disponibilitatea sa in doua culori ( alb si negru ).

 

 

Sensibilitatea maxima a senzorului este de 19000 DPi si toate cele 6 butoane prezente  sunt programabile. Structura acestui mouse este de tip fagure, pentru a oferi o greutate cat mai redusa si pentru a ventila mana care il foloseste pentru a nu transpira in timpul utilizarii intense. Pe interior, cei de la SPC Gear mentioneaza ca au acoperit componentele cu un coating special rezistent la depunerea de praf/umezeala.

 

 

Specificatii cheie

 

  • Senzor PixArt PAW3370 cu sensibilitate maxima de 19000 dpi;
  • 6 butoane programabile;;
  • Iluminare RGB si aplicatie dedicata pentru personalizare si control;
  • Interfata: USB 2.0;
  • Switch-uri Kailh GM 8.0
  • Cablu de incarcare USB-C de 180 cm;
  • Durabilitatea switch-urilor: 80 milioane de click-uri;
  • Dimensiuni: 126 mm ( Lungime ) x 65,7 ( Inaltime ) x  38,5 mm ( Latime );
  • Compatibil cu: Windows, Mac, Linux;
  • Polling Rate : 1000 (Hz);
  • Greutate: 69 grame.

 

 

Inspectie vizuala

LIX Plus Wireless vine intr-o cutie reutilizabila din plastic solid.

In cutie gasim manualul de utilizare, pad-uri de rezerva, un sticker si cablul de incarcare USB-C.

LIX Plus Wireless vazut din fata, spate si lateral. Partea stanga a mouse-ului prezinta butoane de Back/Forward programabile.

Iar din spate, la baza, regasim si o banda integrata iluminata RGB. Portul de reincarcare este USB-C si functioneaza cu fir in timp ce se incarca.

Acesta privit de sus. Are o structura de fagure care se simte bine in mana.

Structura de fagure este prezenta si pe partea inferioara a mouse-ului. Aici se afla si senzorul PixArt PAW3370.

De asemenea, tot in partea inferioara a lui LIX se gaseste si ”garajul” pentru receptorul USB.

Rotita de scroll este iluminata RGB si acoperita de un cauciuc care ofera aderenta.

 

 

 

Utilizare

 

 

LIX Plus Wireless este un mouse care face parte din categoria perifericelor foarte usoare, iar functia wireless, cat si greutatea redusa ofera libertate de miscare, precum si mai rapida a cursorului. Integrarea conexiunii fara fir creste greutatea cu numai 10 grame, iar asta pt un producator mainstream de periferice este excelent.

 

Avantajele acestui mouse se simt cel mai bine in jocuri deoarece permite jucatul mai multe ore in sir fara a obosi musculatura mainii, depunand un minim de efort in miscari. Pasind in afara sferei de jocuri putin, un astfel de mouse il vad util si in proiectarea 3D la lucru in sesiuni de peste 3 ore. L-am testat si eu in cateva jocuri precum Doom Eternal sau Ghost Recon Breakpoint, iar experienta de joc a fost una foarte placuta, fara sa fiu restrictionat de cablu.

 

Imi place foarte mult schema de culori negru + rosu a lui LIX Plus Wireless, care ii ofera un design simplist si totusi foarte aratos. Vine cu 6 butoane programabile si cu switch-uri Kailh GM 8.0. Conform spuselor producatorului, praful si umezeala nu s-ar depune direct pe componentele interioare datorita suprafetei laminate, insa ramane de vazut asta de-a lungul timpului.

 

Partea buna ramane ca puteti sa curatati mouse-ul pe la interior fara a fi desfacut ( vezi articolul cu suflanta de praf ). Vorbind in continuare despre design, noul Lix Plus Wireless are o forma ergonomica care se potriveste pentru utilizarea de tip Claw/Palm-Grip in functie de palma fiecarui utilizator. Design-ul este semi-ambidextru, dar butoanele laterale pot reprezenta o problema pentru stangaci pana se acomodeaza.

 

Ca si constructie, LIX Plus Wireless este facut integral din plastic, dar calitatea asamblarii este una excelenta. Pe ”cocoasa” mouselui este punctul unde flexibilitatea materialului de tip fagure este cea mai pronuntata, in rest fiind minima. Rotita de scroll este invelita de un strat de cauciuc care este un grip foarte bun, avand o miscare fina, dar foarte precisa. Switch-urile Kailh se afla sub buntoanele cu capace rosii contrastante care ofera o durabilitate de lunga durata, oferind un feedback placut la apasarea acestora. Lix Plus Wireless nu este un mouse care arata doar interesant si atat, ci este unul pe care te si poti baza datorita constructiei sale solide si de durata.

 

Pentru ca este o varianta wireless, acesta vine impreuna cu un mic receiver. Atentia la detalii este mare, dovada ca are un mic locas pe spatele mouse-ului de care receiverul se prinde magnetic pentru a evita pierderea accidentala a acestuia. Lucru fain pe care l-am observat inca de la inceputul desfacerii acestui produs.

 

 

Acumulatorul tine lejer peste 2 saptamani, dar nu am apucat sa il descarc inca, deci pe partea de autonomie ma astept totusi la macar 30 zile de exploatare. Revin cu detalii in curand. Dar atunci cand se descarca sub 25%, mouse-ul ne atentioneaza prin rotita de scroll care se face rosie. Incarcarea se face simplu, conectand cablul USB-C, iar un lucru fain este faptul ca il poti folosi in acelasi timp in care se incarca.

 

 

Concluzie

 

SPC Lix Plus Wireless se adreseaza in special gamerilor de „anduranta”. Functia Wireless si faptul ca face parte din categoria perifericelor ultra-usoare reprezinta o combinatie perfecta pentru acestia, greutatea redusa datorandu-se design-ului tip fagure. In plus, acesta are si iluminare RGB minima ceea ce il face usor de integrat pe un birou de gamer, care de obicei opteaza pentru periferice iluminate.

 

In ciuda greutatii sale reduse, constructia este una solida. Design-ul este unul simplist, cu o combinatie de culori placute ochiului, iar ergonomia este una foarte confortabila. Senzorul PixArt PAW3370 are o performanta buna, iar putini vor fi cei care vor avea nevoie intr-adevar de un numar atat de mare de DPi ( 19000 ).

 

SPC Lix Plus Wireless ofera ergonomie buna pentru cei care vor palm/claw grip. Pe langa asta ofera un set curpinzator de personalizari cu ajutorul aplicatiei. Ramane de vazut cat de bine se va descurca si in timp. Pretul mediu actual pentru Lix Plus Wireless este de cam 350 lei. Perifericele SPC Gear sunt disponibile in Romania la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia din ele ajutati functionarea blogului.

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut