Share

Creative SoundBlaster X-Fi HD este o placa de sunet externa, prezenta pe piata de aproape 8 ani. De curand am reusit sa pun mana pe ea, pentru testarea alaturi de castile mele preferate.  Nu am pretentii de audiofil impatimit, dar consider necesar un upgrade al  calitatii sunetului din casti. In acest moment folosesc prin rotatie castile HyperX Alpha ( review ), Logitech G Pro si Audio Tehnica ATH-M40x, iar placa reuseste sa imbunatateasca experienta cu aceste modele. Pentru utilizarea actuala o consider cea mai potrivita placa de sunet externa pentru acasa, chiar daca este un produs cu vechime, care inca se produce. X-FI HD este cu mult mai buna ca solutiile integrate disponibile pe placile de baza actuale.

 

 

Specificatii cheie Creative SoundBlaster X-Fi HD

 

  • Raport intre semnal si zgomot de 114 decibeli ( SNR );
  • Fidelitate audio: 24-bit / 96kHz;
  • Tehnologie audio SBX Pro Studio;
  • Conectivitate frontala: 2 x jack 6.3 mm (  microfon si casti ), Line-in ( 2 x RCA jack ), Line-out ( 2 x RCA jack ), Intrare optica In/Out;
  • Compatibila cu Windows 7, 8.1 si 10;
  • Interfata USB 2.0;
  • Greutate: 214 grame;
  • Dimensiuni:  138 mm ( lungime ) x 100 mm ( latime )  x 25 mm ( grosime ).

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

Creative SoundBlaster X-Fi HD (2) Creative SoundBlaster X-Fi HD (4)

Pe cutie gasim ilustratii cu porturile placii si la ce pot fi conectate.

Creative SoundBlaster X-Fi HD (5)

In cutie gasim: 2 CD-uri cu software, cabluri ( miniUSB si RCA ), manuale de utilizare si placa de sunet.

Creative SoundBlaster X-Fi HD (9) Creative SoundBlaster X-Fi HD (7)

In partea din fata gasim potentiatorul de volum si doua porturi jack de 6.3 mm, pentru conectarea microfonului si a castilor.

Pentru conectarea castilor folosesc adaptoare jack de calitate de la 6.3 mm la 3.5 mm.

Creative SoundBlaster X-Fi HD (1)

In partea din spate gasim: Line-in ( 2 x RCA ), Line out ( 2 x RCA ), Intrare optica ( in/out ) si portul de conectare miniUSB.

Utilizare

Creative SoundBlaster X-Fi HD este placa de sunet alaturi de care auditiile muzicale in casti sunt o placere. Am facut trecerea de la placa integrata din Asus Sabertooth Z87 la X-Fi HD si nu m-as mai intoarce prea curand la sunetul standard, lipsit de viata. SoundBlaster X-Fi HD este folosit alaturi de castile HyperX Alpha, Audio Tehnica ATH-M40x si Logitech G Pro ( review ). Placa audio are o multime de conexiuni disponibile, dar in acest moment aleg sa ma bucur de calitatea sunetului livrata de aceasta prin casti.

 

Toate perechile de casti mentionate mai sus, oferta un sunet de mediocru bogat in medii, inalte si ofera si ceva bass. Conectarea lor la placa de sunet Creative ofera un plus de calitate la auditiile muzicale FLAC si MP3, mai mult de cat mai asteptam si cel mai probabil mai mult decat pot aprecia urechile mele. Calitatea sunetului mi s-a parut a fi decenta, toate genurile de muzica suna mult mai bine decat pe placa integrata. Bass-ul este adanc, lent si suna putin cam tare in timp ce mediile sunt fidele, iar inaltele sunt cam sterse.

 

 

Creative SoundBlaster X-Fi HD (2)

X-Fi HD alaturi de castile mele preferate.

Nu am folosit placa alaturi de un aplificator DAC.

 

SoundBlaster X-Fi HD are o carcasa solida realizata din plastic subtire, cu finisaj negru mat. Pe partea inferioara se gasesc 4 picioare din cauciuc antideparant, pentru fixarea pe birou. In partea din fata avem disponibil potentiometrul de volum, acesta fiind singurul buton prezent pe X-Fi HD. Conectivitatea placii permite conectarea unui sistem audio/home-cinema, casti, microfon si al unui pick-up.

 

 

Software

 

Calitatea sunetului isi face simtita prezenta in auditiile muzicale chiar si cu setarile placi audio neajustate.

 

Setarile disponibile ale placii prin consola software dedicata:

 

 

 

SoundBlaster X-FI HD 4

Meniul principal al consolei.

SoundBlaster X-FI HD 5

Setarile disponibile pentru casti/sistemul audio.

SoundBlaster X-FI HD 6

Preseturile EAX ( Environmental Audio Extensions ) sunt profilele de procesare DSP ( digital signal processing  ) disponibile pentru placa.

Aceste profile sunt cele mai utile alaturi de un sistem audio.

SoundBlaster X-FI HD 7

Din setarile SBX Pro Studio putem seta: intensitatea bass-ului, efectului de surround, intensitatea vocilor din melodii.

  SoundBlaster X-FI HD 10

Consola are disponibil si un mixer.

Rotita de volum virtuala corespunde cu nivelul de volum din windows si poate fi controlat cu potentiometrul de pe placa.

Concluzie

Creative SoundBlaster X-Fi HD este o placa de sunet cu performante cu multe peste cele intalnite la placile integrate. Interfata software este invechita ca design, dar optiunile ofera o configurare a sunetului dupa bunul plac al fiecarui utilizator. Volumul maxim oferit este suficient pentru auditia muzicala in casti. Este o placa de sunet portabila, cu un numar mare de conexiuni si sunet de calitate, destinata pasionatilor de sunet, incepatorilor sau utilizatorilor de laptop.  Pentru utilizatorii prietentiosi care au sisteme audio/casti scumpe probabil nu va fi suficienta. X-Fi HD este o alegere buna datorita raportului bun calitate/pret. Cand se schimba calitatea sunetului, brusc intoarcerea la o placa de sunet integrata nu mai este o optiune. Acest model nu este perfect, dar ca optiune de buget este imbatabil.

 

X-Fi HD este disponibila la un pret cuprins intre 320 si 370 lei, vezi produsul in ofertele disponibile pe PC GarageCEL.roevoMAG eMAG.

 

 

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut