, ,

Asus ZenBook UX510 Hands-on

Publicat in

Share

Am primit cu mult inainte de lansarea oficiala in Romania, noul laptop Asus ZenBook UX510. UX510 vine echipat in multe variante de configuratii,  pentru a indeplini nevoile de performanta a mai multor categorii de utilizatori. In test am primit varianta cu un procesor i7 7500U alaturi de 16 GB de ram DDR4  si o placa video Nvidia GTX 960M cu 4 GB de memorie. La partea de stocare avem prezent un SSD de 256 GB si un HDD de 1 TB. Acest laptop vine cu un design atragator din aluminiu, avand dimensiuni suple si o constructie foarte buna similara cu un macbook pro.

 

 

Specificatii cheie:

 

 

  • Procesor Dual-Core Intel i7 7500U cu 4MB memorie Cache;
  • LCD IPS Full HD cu finisaj mat si acoperire 100% sRGB;
  • 16 Gb de memorie DDR4 la 2133MHz;
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 960M cu 4 GB de memorie.
  • SSD 256GB SATA3 M.2;
  • HDD 1TB 5400RPM SATA;
  • Wireless: 802.11ac+Bluetooth 4.1 (Dual Band);
  • Cititor de carduri SDXC;
  • Porturi: 2 x USB 2.0, 2 x 3.0, 1 x HDMI si 1 port Jack 3.5 mm;
  • Greutate: 2000 grame cu baterie;
  • Dimensiuni: 38.2(W) x 25.5(D) x 2.00 ~ 2.00 (H) cm;
  • Acumulator de 48WHrs cu 3 celule.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Asus ZenBook UX510 (2)

Laptopul vine cu o constructie metalica din doar doua bucati, finisajul capacului vine cu o textura slefuita circular.

Asus ZenBook UX510 (3)

Partea de jos este si ea metalica si ascunde doua difuzoare in partea din fata, iar spre balamale regasim doua locasuri de evacuare a aerului.

Avem prezente si 4 picioruse cauciucate pentru stabilitate.

Asus ZenBook UX510 (1)

Iata porturile oferite de UX510, asadar avem: 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, 1 x HDMI, 1 x USB Type C, 1 x jack 3.5 mm si un cititor de carduri SDXC.

Asus ZenBook UX510 (5)

Iata una din cele doua sloturi de racire, la o utilizare de tip Office ventilatoarele de se ascund sub aceste sloturi nu fac zgomot.

Situatia se schimba atunci cand laptopul este utilizat in aplicatii solicitante, in acest moment zgomotul sistemului de racire creste exponential.

Asus ZenBook UX510 (4)

Iata unul din difuzoarele cu care vine in dotare UX510, sunetul redat de ele este unul dinamic si de calitate, insa cum este de asteptat lipseste bass-ul.

Asus ZenBook UX510 (11)

Tastatura de tip tastatura chiclet este de calitate si permite apasari precise, iar spatiul din jurul fiecarei taste ne fereste pe cei cu degete medii de greseli in timpul tastarii rapide.

Asus ZenBook UX510 (9)

Pe rama LCD-ului avem camera Web HD alaturi de trei microfoane si un senzor ambiental ce regleaza luminozitatea ecranului in timpul utilizarii. Acest senzor poate fi si dezactivat la nevoie.

Asus ZenBook UX510 (8)

Asa arata laptopul din profil cu ai sai 20 mm grosime.

Asus ZenBook UX510 (14)

Laptopul a fost depozitat si transportat intro carcasa rigida SKB iSeries 1813-5 ( review ).

Primele Impresii

 

Dupa 7 zile de utilizare am reusit sa imi formez o impresie buna despre acest ultrabook, la partea de constructie avem o carcasa aliaj usor ce vine cu un design subtire si simplu. Laptopul arata bine si  laud  inginerii ASUS au reusit sa integreze multe componente performante intr-un corp asa suplu. Carcasa este formata din doua bucati ce sunt prinse in suruburi in partea de jos, nu avem unitate optica si nici posibilitate de a face upgrade de RAM sau SSD. Cel putin nu atat de usor ca la modele mai ieftine.

 

UX510 a venit cu Windows 10 Pro preinstalat, timpul de pornire este de sub 20 de secunde datorita SSD-ului din interior. Laptopul a fost folosit  la editare foto cu Adobe Photoshop CC 2015.3 si Capture One Pro 9.2.  Adobe Photoshop s-a miscat impecabil la editarile de fisiere RAW de pe un Nikon D610, nu am intampinat lag-uri de afisare la ajustarea parametrilor. Capture One Pro 9.2 a rulat foarte bine, insa importarea a 500 raw-uri au inceput sa scoata la iveala zgomotul sistemului de racire, si laptopul in sine a inceput sa se incinga. Autonomia noului UX510 nu a putut fi determinata cu exactitate in doar 7 zile, insa depaseste 5 ore de utilizare normal cu luminozitatea setata la 50%.

 

Ecranul cu rezolutie Full HD are un panou IPS cu finisaj mat ce promite sa acopere 100% spatiul de culoare sRGB. Editarea fotografiilor pe acest ultrabook este o placere datorita ecranului de o calitate foarte buna, iluminarea lui este buna si in exemplarul testat am avut parte de bleeding aproape insesizabil.

 

 

Concluzie

 

Asus ZenBook UX510 este un ultrabook suplu si performant ce vine cu un design excelent, el fiind construit in totalitate din  metal. Finisajul mat si LCD-ul IPS ofera o experienta de utilizare excelenta. Este o placere sa folosesti acest laptop in utilizarea zilnica fie ca vorbim de utilizare office sau editare foto. UX510 este disponibil in Romania la un pret de 5959 Lei pentru configuratia testata de noi.

 

PRO

 

  • Constructie;
  • Design;
  • Performanta;
  • LCD IPS de calitate.

 

Contra

  • nimic inca.

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut