Supraveghere alaturi de TAPO C420S2 – Instalare Off-Grid

Tapo C420 este un kit usor de instalat la prima vedere, atat ca hardware, dar si ca software. In randurile urmatoare vom explora toate aceste lucruri. Cei de la TP-Link au trimis nu numai kit-ul de camera TAPO C420S2, dar si 2 panouri Tapo A200 care vor alimenta camerele si acumulatorii interni. In acest material vom instala camerele, vom face setup-ul initial si va voi arata ce pot sa faca si ce nu.

 

 

 

Camerele vin cu difuzor pentru 2 way-audio si lumini led pentru identificare mai usoara a subiectilor din fata sa. Permite si comunicarea cu eventualii vizitatori surpriza. Tapo C420 vine cu un senzor CMOS de 1/3“ si un unghi de cuprindere al lentilei de 113°. Camera functioneaza fara fir in reteaua de 2.4 Ghz si permite un proces de instalare usor si fara cabluri. Cam atat zic tehnic despre camere, pentru ca restul informatiilor le gasiti in prezentarea initiala la C420S2 ( vezi material complet ).

 

 

SPECIFICATII CHEIE TAPO C420S2

 

  • Rezolutie Inregistrare: 2.5K / QHD ( 2540 x 1440 pixeli );
  • Senzor CMOS de 1/3“;
  • Stocare locala pe microSD in hub-ul Tapo H200;
  • Acumulator reincarcabil cu port MicroUSB cu autonomie de pana la 180 zile;
  • Functioneaza alaturi de panoul solar de 4W Tapo A200;
  • Recunoasterea subiectului cu AI pentru oameni, animale de companie si vehicule;
  • Alarma auditiva si LED;
  • Senzor nocturn color pentru o buna recunoastere a subiectilor;
  • Posibilitate de comunicare 2 way-audio;
  • Certificare IP65;
  • Protocol de comunicatie wireless: IEEE 802.11b/g/n, 2.4 GHz;
  • Instalare fara cabluri.

 

 

Gata de instalare

 

In fiecare cutie de camere se gasesc stante de dat gauri pentru instalarea camerelor, cat si prinderi speciale ( dibluri ).

Instalarea in cazul meu se va face in lemn la exterior, deci nu va fi atat de complicat in acest caz.

Suruburile se infileteaza prin standurile articulate ( cap bila ) pentru fiecare camera.

Prinderile de mai sus se instaleaza cu cap cu bila.

Prinderea panourilor Tapo A200 se face la fel precum cel al camerelor.

Iata cateva cadre din procesul de instalare fizica.

O instalare demonstrativa pentru galerie si una de antrenament pentru mine.

 

 

Setup initial 

 

Ai nevoie sa instalezi aplicatia TP-Link Tapo si sa iti faci cont/sa te loghezi. Trebuie cautat HUB-ul si sa te inregistrezi cu ambele camere si mai ai cativa pasi ca sa termini. Am documentat in mare parte procesul de configurare facut direct prin aplicatia iOS si iata ce presupune totul:

 

Primul pas este integrarea HUB-ului in setupul de supraveghere.

Este nevoie sa conectezi HUB-ul la router si alimentare si totul este gata.

In aplicatia mobila mai dai cateva next-uri si HUB-ul este integrat ( nimic complicat )

Adaugarea camerei ulterior se face foarte usor.

Se repeta in functie de cate camere ai de instalat.

 

Performante

 

Camerele Tapo C420 sunt performante si pline de dotari pentru a face supravegherea mai eficienta si mai simpla. Daca procesul de instalare este simplu si facil, ei bine, performantele camerelor cand vine vorba de calitatea imaginii si dotarile implementate sunt competitive. Iata cum functioneaza lucrurile:

 

Am instalat 2 camere si le-am adaugat in aplicatie.

Pentru fiecare camera se poate seta modul de functionare ( Zi sau Noapte ), cat si rezolutia.

Ce este ciudat, ca nu exista modul 1080P pentru camere.

Printre setari mai gasim inregistrarea locala de fotografii si video ( se stocheaza pe microSD si pe telefon ).

Exista un mod de activare de alarma / Lumini nocturne si mod de speaker pentru vorbit cu subiectii din fata camerei.

Exista setari de alarma, luminozitate si pentru camera.

Managementul memoriei microSD se face tot din aplicatie.

Accesarea filmarilor se face din card direct prin aplicatie.

Se pot extrage cadrele necesare, se pot taia secvente.

Iata si notificarile pentru subiectii detectati.

 

  • Calitatea Imaginii depinde mult de calitatea luminii care depinde de amplasare. Camerele par sa ofere o calitate a imaginii buna in mod nocturn, dar si in mod diurn. Senzorul Color pe timp de noapte isi face rezonabil de bine treaba. Nu va castiga premii de imagine, dar rezolutia este suficienta pentru a distinge de la 2-5 metri detaliile de care ai nevoie.

 

 

  • Functia de vorbire este simpla, difuzorul se aude clar, iar microfonul este cat se poate de sensibil. Trebuie exact ca la o statie Walkie-Talkie sa tii apasat in timp ce vorbesti, iar ulterior primesti raspunsul fara vreun delay major. Functionalitatile de genul tin si de performanta retelei Wireless.

 

 

  • Iluminarea data de cele doua led-uri este calda, puternica si reglabila pe 5 niveluri de intensitate daca alegi sa o setezi manual sau o poti lasa pe automat. Placut impresionat de iluminare si usurinta de ajustare.

 

 

Concluzie

 

 

Tapo C420S2 de la TP-Link este un set de camere de supraveghere performant, usor de folosit si foarte bine dotat. Constructia este buna, iar simplitatea de setup este alt punct forte. Instaland pe iOS aplicatia TAPO, am reusit ulterior sa integrez HUB-ul si 2 camere in setup in maxim 10 minute. Inregistrarea pe MicroSD este posibila si poti vedea fiecare camera cat a filmat si cat ocupa dintr-un singur card.

 

 

Functionalitatea de 2 way-audio este foarte fain implementata si functioneaza ca un sistem walkie-talkie. Iluminarea este calda si puternica. Tapo C420S2 se alimenteaza cu usurinta de la panourile Tapo A200 pentru o autonomie extinsa la cea teoretica de ~180 zile. Autonomia fara panouri intr-o locatie fara curent este cam inutila, pentru ca ai nevoie ca aceste camere sa se autoalimenteze oricand au nevoie. Sunt multe lucruri bune de zis despre sistemul de supraveghere.

 

 

Desigur, sunt si de spus lucruri mai putin bune, iar printre acestea se numara: imposibilitatea de a folosi camerele fara internet ( nu poti inregistra local pe fiecare camera ). In mod normal, nu este deranjant, dar cand esti restrans cu resurse poate fi mai greu. Totusi, poate pe viitor lanseaza o serie cu SIM integrat + panou si microSD pentru supraveghere de la distanta. TP-Link livreaza pentru un pret de ~1100 lei per kit de camere o valoare buna. 2 Panouri costa si ele cam 260 lei.

 

 

Gama de camere de supraveghere TP-Link se poate achizitiona de la PC Garage  ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – Vexio ( Vezi Oferta ) – evoMAG ( vezi oferta )– ForIT ( vezi oferta ) – CEL.ro( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogulVa multumesc!



Ghidul IT 2024 ©