QNAP la Computex 2024

Nu aveam cum sa nu vizitez producatorul QNAP la Computex 2024. Sunt niste producatori de top pe partea de NAS-uri/DAS-uri si echipamente de retea. Inovatia lor in materie de dispozitive de stocare nu are cum sa fie trecuta cu vederea. Printre lucrurile pe care mi le amintesc sunt retelistica 2.5 GbE prezenta de multa vreme pe NAS-urilor acestora, iar recent au inceput sa puna SSD-uri M.2 pentru accelerarea matricilor RAID.

 

 

QNAP a expus o multime de echipamente SMB si pentru entuziasti la Computex 2024. Am putut discuta cu cativa ingineri despre actuala tehnologie, dar si despre viitor.

 

 

IATA NOUTATILE QNAP DE LA COMPUTEX 2024

 

O parte din echipamentele QNAP de la stand sunt modele din seria QVP / TVR / TS.

Echipamente pentru SMB si Entuziasti.

Un NAS din seria TS cu AI si cateva hdd-uri de 24 TB.

 

La stand am putut observa un setup alaturi de QNAP TBS-h574TX ( vezi review ) si un demo alaturi de un switch 10 GbE. Este un NAS Nvme cu 5 sloturi care poate livra viteze de ~ 3 GB/s la citire si putin peste 2.5 GB/s la scriere. Este un NAS excelent, compact, costisitor, dar foarte, foarte performant si merita atentia editorilor video si nu numai. Echipamentele QNAP se poate achizitiona de la PC Garage  ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – Vexio ( Vezi Oferta ) – evoMAG ( vezi oferta )– ForIT ( vezi oferta ) – CEL.ro( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogulVa multumesc!



Ghidul IT 2024 ©