Garmin Lily 2 Classic Review – Sportwatch plin de eleganta si functionalitate

Noile smartwatch-uri Garmin Lily 2 s-au lansat de ceva timp in Romania. Disponibile in varianta standard, dar si in varianta Lily 2 Classic cu Garmin Pay si cu doua curele de piele superbe ( Crem sau Mulberry ). Mi-am dorit sa testez unul Classic deoarece am fost atrasa de eleganta lor si de faptul ca doar acestea au functia de Garmin Pay, functie care m-a convins de cand s-a introdus pe Garmin Venu 3S ( vezi review) pe care il port de mai bine de 8 luni. Apropo, Garmin Pay accepta de ceva vreme si cardurile de la ING Romania.

 

 

Design-ul modelului este unul pe cat de simplist, pe atat de cu bun gust, combinatia de culori se potriveste la orice tinuta, sportiva sau office, cu un cadran de culoarea bronzului inchis si curea din piele de culoarea dudului (Mulberry). Cadranul este unul rotund, de dimensiuni mici, rama lipsita de prezenta oricarui buton, toate comenzile facandu-se prin touchscreen, acoperit cu sticla Gorilla Glass 3. Diametrul carcasei lui Garmin Lily 2 Classic este de 35 mm si se potriveste incheieturilor feminine care au circumferinta de 110-175 mm.

 

 

Aceasta serie de ceasuri Lily 2 Classic este foarte eleganta, avand un afisaj ascuns care difera de la un model la altul, ecranul luminos fiind doar la o atingere distanta. Iar in ciuda aspectului, aceste ceasuri pot face mai mult decat sa arate bine, iti vor monitoriza si starea de sanatate, cum ar fi nivelul de stres, bateria corpului, calitatea somnului, puls, si altele, dar si activitatile zilnice, precum pasii, exercitiile de fitness, pilates sau yoga si nu numai. Iar pe langa acestea, va mai poate tine la curent si cu notificarile de pe telefon, totul intr-un format atat de mic si dragut.

 

 

Specificatii cheie

 

  • Model: Lily 2 Classic;
  • Ecran cu rezolutie 240 x 201 pixeli;
  • Rezistenta la apa: 5 Atmosfere ( poate fi folosit la inot in piscina );
  • Autonomie orientativa: pana la 5 zile (modul ceas inteligent);
  • Memorie integrata: 7 activităţi temporizate, 14 zile de date de monitorizare a activităţilor;
  • Functii Ceas: Cronometru / Alarme / Temporizator / Ora Apus-Rasarit / Sincronizare ora GPS;
  • Monitorizarea sanatatii: Puls la incheietura / Alerte puls anormal / Body Battery / Nivel de Stres / Masurare avansata a somnului / Calendar Menstruatie sau Sarcina / Hidratare, dar si altele;
  • Senzori: GPS / GLONASS / Galileo / Pulse Ox Acclimation / Senzor ritm cardiac / Busola electronica / Barometru;
  • Conectivitate: Bluetooth;
  • Aplicatie GarminConnect si Garmin IQ;
  • Activitati configurabile de la 0 si predefinite pentru ciclism / inot / yoga/ pilates/ HIIT / forta si o multime de alte categorii ( vezi lista completa );
  • Comenzi pentru muzica;
  • Carcasa realizata din aluminiu anodizat si sticla Gorilla Glass 3 pentru protectie;
  • Dimensiuni: 35,4 x 35,4 x 10,1 mm;
  • Greutate: 21 grame ( varianta cu curea de piele );
  • Specificatiile complete le gasiti pe Garmin Romania ( vezi lista completa ).

 

 

Inspectie vizuala

 

Cutia in care a venit Garmin Lily 2 Classic. Este cutia gri cu care ne-am obisnuit, insa lipseste imaginea cu produsul care se afla in interior.

Acesta este superbul ceas care se afla la interior.

Manualul de utilizare care vine la pachet.

Incarcatorul lui Lily 2 Classic nu este unul universal ca la celelalte, ci unul cu clema.

Mare grija sa nu pierdeti cablul de incarcare, ca aveti nevoie de el mai des conform specificatiilor.

Fata ceasului care ascunde meniul digital. Clasic si de bun gust.

Singurul buton de pe ceas este tactil.

Profilul ceasului este subtire, finut si fara vreun buton fizic pe rama din aluminiu anodizat.

Cadranul rotunjit pe inaltimea ramei face ceasul mult mai elegant cu forme mai rotunjite nu doar pe diametru.

Spatele ceasului unde se afla senzorul, mufa de incarcare, dar si cateva specificatii cheie.

Spatele este cam aglomerat, dar la fel de rotunjit.

Iar acum, piesa de rezistenta, cureaua din piele de culoarea Dudului ( Mulberry ).

Catarama curelei este de aceeasi culoare cu carcasa care se completeaza foarte bine cu culoarea curelei.

De asemenea, interiorul curelei care este de un crem deschis. Putem observa si cusaturile solide.

Tot pe interiorul curelei descoperim ca este piele italiana.

Cureaua poate fi data jos cu usurinta si schimbata cu o alta. Cred ca ar merge bine si cu cealalta culoare de piele mai deschisa, dar pe cadranul Mulberry.

Profilul este subtire si este destul de flexibila, cum nu te-ai astepta sa fie pielea.

Vedem cum rezista cureaua in timp.

 

 

 

Utilizarea si Experienta cu Garmin Lily 2 Classic

 

 

Am testat Garmin Lily 2 Classic mai bine de doua luni asa ca, iata care a fost experienta mea cu acesta, atat cu bune, cat si cu puncte slabe. Incepem cu constructia, capitol la care sta neasteptat de bine, avand in vedere dimensiunile. Sunt incantata de cureaua de piele de culoarea dudului, cusaturile sunt trainice de care nu trebuie sa iti faci griji ca ai putea sa te trezesti cu vreun fir iesit pe afara. Pielea, in sine, dupa purtare zilnica, nu are urme de uzura, nu s-a jupit, nu s-a zgariat, atat pe exterior, cat si pe interior, ci doar s-a ondulat in locul in care sta inchisa cu gaica, dar acesta este un aspect la care te astepti. Este destul de flexibila si foarte confortabila. Aceasta poate fi data foarte usor jos si combinata cu o alta din piele care cred ca s-ar potrivi la fel de bine.

 

 

 

Cadranul, in sine, are o constructie solida din aluminiu anodizat, prinderile de curea ies din cadran ( acesta fiind prea mic ca sa le integreze ). Design-ul elegant este completat de aceste prinderi de curea care fac parte din rama exterioara a ceasului. De dragul design-ului, cei de la Garmin au integrat hardware modest, un ecran simplu, dar de efect si au rotunjit totul la acest ceas. Per total, design-ul primeste un 10/10 cu felicitari, mai ales cand ne gandim la publicul tinta.

 

 

Carcasa este din aluminiu, de culoarea bronzului inchis care o face foarte usoara, insa care a capatat cateva zgarieturi fine, asta pentru ca nu l-am tratat doar ca pe un ceas elegant si a fost supus la activitati precum mersul pe bicicleta prin padure, gradinarit etc. Ecranul este protejat de un strat de sticla Gorilla Glass 3, insa eu v-as sugera sa ii aplicati si o folie deasupra pentru a rezista timp indelungat fara zgarieturi inestetice. Greutatea de doar ~21 grame te face sa uiti ca il ai pe incheietura.

 

 

Tot la capitolul ecran, eleganta acestui ceas consta si in afisajul ascuns pe care il are, care difera de la un model la altul, al meu este cu mici romburi pe un fundal asemanator cu culoarea ramei. Totul este touchscreen, fara niciun buton, doar un mic senzor in partea de jos pe care il poti apasa pentru a aparea afisajul luminos. Acest senzor nu coopereaza mereu cand apesi pe el, ai nevoie sa te obisnuiesti putin cu ritmul ceasului. Luminozitatea este destul de puternica cat sa faca fata chiar si in soare puternic.

 

 

Autonomia este una decenta ca numar de zile. Pot confirma ca ceea ce este pe hartie este si in realitate, tine pana la 5 zile daca nu sunt inregistrate activitati fizice, adica doar pe post de smartwatch, dar daca mai inregistrezi si exercitii fizice, scade pana undeva la 3-4 zile.  Ceea ce este de inteles pentru ca este un ceas mic si elegant si foarte usor la incheietura. Nu prea este facut sa mergi cu el la maratoane, ci doar cateva exercitii usoare, de o jumatate de ora pe zi sau de 3-4 ori pe saptamana. Din pacate, cablul de incarcare nu este cel universal pentru ceasurile Garmin, ci vine sub forma unei cleme. Mare grija sa nu il pierzi. Nu este un lucru care m-ar face sa-mi schimb decizia cand vine vorba de achizitie, dar daca mai ai un ceas pe care il folosesti la antrenamente intense si mai esti si in deplasare, va trebui sa ai ambele cabluri de incarcare la purtator.

 

 

Nu doar eleganta si usurinta asortarii sunt trasaturi care il vor face special pentru femei, ci si monitorizarea ciclului menstrual, o functie de care nu m-as mai putea lipsi. Urmarirea celor 4 faze ale ciclului menstrual iti vor explica multe dintre starile pe care le ai pe parcursul unei luni de zile, iar in functie de acestea iti poti supune corpul unui efort fizic mai intens sau, dimpotriva, cand are nevoie de mai mult repaos si mai multe exercitii de tip stretching.

 

 

Desi este un ceas elegant si feminin, asta nu inseamna ca parametrii masurati sunt limitati, ci dimpotriva. Dimineata, cand te trezesti, ai un raport al somnului, iar pe parcursul zilei masoara constant pulsul, nivelul de stres, numarul de pasi, caloriile consumate, cat si procentajul ramas din bateria corpului (body battery). Mi s-ar parea normal ca fiecare ceas care masoara nivelul de energie sa ia in considerare si somnul de pranz (nap-urile) pentru ca acest lucru influenteaza destul de mult.

 

 

De asemenea, imi place ca de fiecare data cand stai un timp indelungat pe scaun ti se da un reminder sa te misti, dar si sugestii de exercitii, precum o plimbare, respiratia controlata, cat si altele, precum si un reminder pentru hidratare. De asemena, nu sunteti private nici de masurarea exercitiilor fizice, chiar daca pentru GPS trebuie sa fii conectata la telefon. Alergare, Cadio, HIIT, Meditatie, Dance Fitness sunt doar cateva dintre exercitiile pe care le gasiti preinstalate pe acest sportwatch elegant.

 

 

 

Concluzie

 

 

Garmin Lily 2 Classic s-a dovedit a fi nu doar un ceas aratos, pe care il poti asorta cu usurinta la orice tinuta, ci si un sportwatch pentru femeile care nu practica sport de performanta, dar care au nevoie de un accesoriu care sa le tina la curent cu starea de sanatate fizica, dar si psihica de pe parcursul unei zile. Experienta a fost una placuta, care mi-a pus la incercare rabdarea uneori (se misca incet atunci cand accesezi cardul pentru a plati), insa de vina este si faptul ca il compar fara sa vreau cu Venu 3S ( vezi review ). La un ceas de 21,4 grame te astepti sa fie putin mai incet, avand Garmin Pay si prin meniuri, pentru ca hardware-ul inghesuit este limitat ca si putere de procesare.

 

 

Potrivit pentru incheieturi mici, cu un design simplu, elegant si la moda, Garmin Lily 2 Classic este potrivit pentru job-ul zilnic de la birou, o intalnire de afaceri, o iesire in oras, dar si la orele de yoga, pilates sau chiar sala de dupa, totul intr-un ceas mic, usor si cu o curea din piele care nu se potriveste doar la tinutele office, ci si cu bustiera sau tricoul pentru sala.

 

 

Dupa cum am spus si la inceput, Garmin Lily 2 este disponibil in varianta Classic cu material textil pentru curea sau din piele cu Garmin Pay sau varianta Lily 2 care are curea din silicon si este putin mai accesibil, mai exact, costa 1389 Lei. Varianta Classic costa 1489 lei pentru cureaua textila, iar 1739 lei pentru cele doua modele are au o curea din piele. Listarea oficiala a ceasului o gasiti pe Garmin Romania ( Vezi gama Lily 2 ), iar daca esti pe site si adaugi cuponul ghidulit10 la orice comanda, primesti 10% reducere la un Lily 2 sau chiar la un Fenix 7s Pro.

 



Ghidul IT 2024 ©